Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Cardul european de asigurari sociale de sanatate

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 2 [3] 4 5   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Cardul european de asigurari sociale de sanatate  (Citit de 10201 ori)
silviana
Jr. Member
*

« Răspunde #30 : 17-07-2008, 22:01:04 »

farmacie....curios ar fii daca cineva a folosit acest card in romania....

Eu tot nu inteleg unde folositi voi pe cele platificate? Pe unde am fost mi -au spus ca nu au aparate sa le citesca.
[/quote]
Memorat
Award
Veteran

« Răspunde #31 : 17-07-2008, 22:10:41 »

curios ar fii daca cineva a folosit acest card in romania....

Eu l-am folosit acum o saptamana , s-au uitat la el si au spus ca este ok .
Memorat

Cu prostul nescolarizat ,  te lupti putin , si ai scapat
dar duci o lupta colosala ,  cu prostul care are scoala "
simona_02
Vizitator
« Răspunde #32 : 18-07-2008, 05:27:55 »

farmacie....curios ar fii daca cineva a folosit acest card in romania....

topicul ãsta a început tocmai despre cardul european de sãnãtate eliberat în România.
deci da, se foloseºte bine-mersi ºi în România.
Memorat
Award
Veteran

« Răspunde #33 : 18-07-2008, 08:12:21 »

topicul ãsta a început tocmai despre cardul european de sãnãtate eliberat în România.
deci da, se foloseºte bine-mersi ºi în România.

Nu am fost eu atent atunci , al meu este eliberat in Italia . Pana la urma este vreo diferenta intre cel eliberat in Ro sau cel din IT ?
Memorat

simona_02
Vizitator
« Răspunde #34 : 18-07-2008, 09:01:13 »

îi rãspundeam silvianei, care se întreba dacã poate fi folosit ºi în Ro.
cum ºi în Ro se elibereazã cardul european (cu care te poþi duce în alte state din UE), e evident cã ºi cardurile eliberate în UE sunt "folosibile" în Ro.
Memorat
stela
Sr. Member

« Răspunde #35 : 18-07-2008, 09:09:12 »

Eu am de facut o gramada de investigatii ecografii, doppler, etc. Dar plec spre Romania in curind si nu o sa am timp sa le fac. Am trimiterile respective, voi ziceti ca daca ma duc la un spital in Bucuresti, pot folosi tessera europeana pe care o am? Adica nu voi plati ca un privat? Eu nu cred. Ar fi grozav, dar am dubii.
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #36 : 18-07-2008, 09:17:35 »

cred cã sunt investigaþii care sunt suportate de stat în baza cardului ãluia ºi investigaþii pe care trebuie sã le plãteºti.

informeazã-te de aici:
http://www.ceass.ro/index.php?nav=legal&lang=ro

Libera circulatie a persoanelor este un drept fundamental recunoscut in Tratatele UE si reglementat prin Directiva Consiliului si Parlamentului European 2004/38/EC din 29 Aprilie privind libera circulatie si sedere a cetatenilor Uniunii Europene si membrilor de familie pe teritoriul statelor membre.

In legislatia romaneasca, aceasta directiva a fost transpusa prin Ordonanta de Urgenta nr. 102 din 14 iulie 2005 si modificata si completata ulterior prin Ordonanta 30 din 19 iulie 2006 care va intra in vigoare la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.

Legislatie UE care reglementeaza CEASS
Consiliul European de la Barcelona din 2002, prin decizia sa referitoare la eliminarea barierelor geografice de mobilitate ale cetatenilor UE, a reprezentat actul de nastere al CEASS. Ulterior, raportul Comisiei Europene (februarie 2004) pentru Consiliul European de primavara si concluziile Consiliului European de la Brussels (martie 2004) au mentionat data de iunie 2004 ca data cand CEASS sa devina operational. Preocuparile Comisiei Europene pentru Modernizarea sistemelor de sanatate ale statelor membre pentru a face fata schimbarilor demografice si constrangerilor financiare tot mai pregnante a devenit o preocupare constanta a Comisiei Europene. In acest sens, s-a sustinut promovarea sanatatii publice ca modalitate de crestere si dezvoltare durabila, in cadrul strategiei de la Lisabona (2005), si rolului tehnologiei informatiei si comunicarii in reforma sistemelor de sanatate (e-health).

ai acolo o listã cu acte legislative care te pot lãmuri.
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #37 : 18-07-2008, 09:25:08 »

aºea... ui' ce zice la site:

Ingrijiri suportate (de CEASS)

Tipul de ingrijiri suportate sunt "prestatiile in natura care devin necesare pe motive medicale in timpul sederii pe teritoriul unui alt stat membru, tinand cont de natura prestatiilor si de durata de sedere preconizata" (Articolul 22(1)(a) din Regulamentul 1408/71). Acest concept a fost definit ca "prestatii acordate pentru ca persoana asigurata sa nu fie fortata sa se intoarca acasa si sa-si poata continua sederea in conditii medicale sigure" (CASSLM Decizia nr. 194). Acest lucru se aplica tuturor posesorilor de card - pensionari, turisti, etc.

NB: persoanele care calatoresc in Europa pentru a urma un tratament in alta tara decat tara in care sunt asigurate nu sunt acoperite de card.

http://www.ceass.ro/index.php?lang=ro&nav=faq#2

Memorat
stela
Sr. Member

« Răspunde #38 : 18-07-2008, 09:43:13 »

Cam asa...nu cred ca dopplerul meu de carotida sau endoscopia sunt printre astea. Merci.

Memorat
Felicia
Sr. Member

« Răspunde #39 : 18-07-2008, 12:00:50 »

curios ar fii daca cineva a folosit acest card in romania....

Eu l-am folosit acum o saptamana , s-au uitat la el si au spus ca este ok .

Adica sa inteleg ca DOAR s-a UITAT ? Eu voiam sa stiu ( si de la silvana)daca in vreun loc l'au "CITIT" Ma refer la microcip. Daca l'au pus la vreun aparat pentru a-l citi
Memorat

Il male, al contrario del bene, ha il duplice privilegio di essere affascinante e contagioso.
Award
Veteran

« Răspunde #40 : 18-07-2008, 12:13:04 »

Adica sa inteleg ca DOAR s-a UITAT ? Eu voiam sa stiu ( si de la silvana)daca in vreun loc l'au "CITIT" Ma refer la microcip. Daca l'au pus la vreun aparat pentru a-l citi

Pai la urgente  m-au intrebat daca sunt asigurat, le-am zis ca sunt aigurat in alta tara , mi-au cerut cardul ,  s-au UITAT LA EL ,  l-au intors pe ambele fete fara sa-l citeasaca cu vreun aparat , mi l-au dat inapoi apoi si GATA . "Probabil"  , asa se "citeste" cipul cardului in Romania   Wink
Memorat

Clau
Veteran

« Răspunde #41 : 20-07-2008, 08:25:33 »

eu intre timp am sunat la nr verde pt tessera sanitaria adica asta: 800 030 070 mi-a raspuns un nene sictirit care mi-a zis sa ma mai duc o data la ASL de provenienta ca lor nu le apar in sistem (chiar daca eu am tesserele regionale din carton in mana).
am facut si cerere pe site-ul agenziei delle entrate sa-mi trimita tessera dar de-acum cred ca o sa-mi trimita din nou codicele fiscal ala verde plastificat, daca mi-l mai trimite...
deci ca sa stiti care va mai inscrieti la asl sau care reinnoiti tessera intrebati de amandoua, si aia de plastic si aia din carton, sa nu faceti doua drumuri
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #42 : 20-07-2008, 08:53:25 »

Pai la urgente  m-au intrebat daca sunt asigurat, le-am zis ca sunt aigurat in alta tara , mi-au cerut cardul ,  s-au UITAT LA EL ,  l-au intors pe ambele fete fara sa-l citeasaca cu vreun aparat , mi l-au dat inapoi apoi si GATA . "Probabil"  , asa se "citeste" cipul cardului in Romania   Wink

La urgenþe. Pentru cã de asistenþã medicalã de urgenþã beneficiazã gratis toþi cetãþenii UE, în oricare dintre þãrile UE.
Memorat
Clau
Veteran

« Răspunde #43 : 20-07-2008, 09:39:33 »

pai tot numai de asistenta medicala de urgenta beneficiezi si cu asigurare de calatorie platita. mai rau, dupa ce platesti si medicamente si tot, cand te intorci din calatorie trebuie sa contactezi firma de asigurare si sa incerci sa-ti recuperezi banii, daca nu te plictisesti inainte si renunti.

nu stiu daca beneficiezi gratis de asistenta medicala urgente daca nu esti asigurat pt ca atunci ce rost ar mai avea sa-ti face asigurare de calatorie?
Memorat
silviana
Jr. Member
*

« Răspunde #44 : 20-07-2008, 10:06:47 »

in caz de urgenta asistenta este gratuita!!!.....e considerat CODICE ROSSO, se considera acest cod cand este in pericol de viata si de moarte...pe urma este Cod galben si acesta prevede o asistenta destul de importanta insa avand prioritate codul rosu....pe urma este codul verde unde per un maxim de 12 ore nu esti in pericol...si ultimul codul alb unde se considera un maxim de 24 ore ....Asa ca in momentul intrarii intr un spital cu regim de urgenta medicul de grada va stabilii cu care cod intrii......
Memorat
Pagini: 1 2 [3] 4 5   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: