Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2 3 ... 5   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Cardul european de asigurari sociale de sanatate  (Citit de 10804 ori)
simona_02
Vizitator
« : 06-07-2007, 10:25:04 »

E bine sã-l aveþi când plecaþi la drum în UE. Deºi, ca cetãþeni UE, aveþi oricum asiguratã asistenþa sanitarã de urgenþã.

Informaþii la:
www.ceass.ro, www.cnas.ro

Se pare cã pe moment nu se mai elibereazã carduri, ci doar certificat european de sãnãtate, provizoriu.
Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #1 : 16-07-2007, 09:53:59 »

Si cei care stam in Italia ?
Memorat

karmeno78
Vizitator
« Răspunde #2 : 16-07-2007, 14:04:54 »

Si cei care stam in Italia ?

...daca ai contract de munca...sau rezidenta (in alt caz...casatorie etc)...
La spitalul in zona de unde apartii tu...este un birou pt. starini...acolo te interesezi...
De fapt cred ca ai tessera sanitaria aia cu medicul de familie...daca da...atunci intreaba la ASL unde trebuie sa mergi...
Memorat
Clau
Veteran

« Răspunde #3 : 16-07-2007, 14:08:43 »

eu deduc ca daca ai tessera sanitaria plastificata esti in regula pe teritoriul uniunii

http://www.agenziaentrate.gov.it/ilwwcm/connect/Nsi/Servizi/Codice+fiscale+-+Tessera+Sanitaria/Duplicato+tessera+sanitaria/

La Tessera Sanitaria è una tessera personale che sostituirà gradualmente il tesserino plastificato del codice fiscale per tutti i cittadini aventi diritto alle prestazioni del Servizio Sanitario Nazionale e muniti di codice fiscale. La Tessera contiene, oltre ai dati anagrafici e assistenziali, anche il codice fiscale sia su banda magnetica che in formato a barre (bar-code), è valida sull’intero territorio nazionale e permette di ottenere servizi sanitari anche nei paesi dell’Unione Europea, in sostituzione del modello cartaceo E111.

Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #4 : 16-07-2007, 16:23:28 »

Eu tessera azi am facut-o. Intrebarea era pentru a avea un raspuns si pentru cei care locuiesc in Italia si nu stiu ca trebuie sa ceara tessera sanitaria la Usl daca nu le-a ajuns.
Memorat

karmeno78
Vizitator
« Răspunde #5 : 16-07-2007, 16:32:37 »

eu deduc ca daca ai tessera sanitaria plastificata esti in regula pe teritoriul uniunii

...ai dedus bine Wink...fiindca e TESSERA EUROPEA DI ASSICURAZIONE MALATTIA
Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #6 : 24-07-2007, 09:12:10 »

A scos cineva cardul asta european.
M-am lamurit. Eliberarea lui costa. In Italia e gratuit.

Termenul de 7 zile lucratoare pana la eliberarea cardului curge de la data inregistrarii cererii, iar eliberarea lui costa 2,17 lei. Cardul astfel obtinut este valabil pentru o perioada de 6 luni in orice tara a Uniunii Europene.
« Ultima modificare: 24-07-2007, 09:17:48 de către Iulia » Memorat

radu
gadjo
Veteran

« Răspunde #7 : 24-07-2007, 10:34:48 »

A scos cineva cardul asta european.
M-am lamurit. Eliberarea lui costa. In Italia e gratuit.
Termenul de 7 zile lucratoare pana la eliberarea cardului curge de la data inregistrarii cererii, iar eliberarea lui costa 2,17 lei. Cardul astfel obtinut este valabil pentru o perioada de 6 luni in orice tara a Uniunii Europene.

cu precizarea, conform noilor reglementari :

"chi soggiorna in Italia per studio, formazione professionale o altri motivi deve esibire, per iscriversi all'anagrafe, anche una polizza di assicurazione sanitaria che copra "tutti i rischi sul territorio nazionale". "La durata della polizza sanitaria deve essere di almeno un anno, o almeno pari al corso di studi o di formazione professionale, se inferiore all'anno". La polizza può essere sostituita dai formulari E106, E120, E121 ( o E 33 ), E109 (o E 37), ma non dalla tessera sanitaria europea (TEAM).

Memorat

Iulia
Sr. Member

« Răspunde #8 : 25-07-2007, 11:14:52 »

pe 16 iulie 2007 am facut cerere pentru tessera sanitaria si ieri mi-a ajuns deja acasa varianta plasificata cand nenea dela ghiseu a zis ca in maxim 4 luni ajunge
doar ca are o buba
scade in martie 2008 deci o data cu permisul de soggiorno
Memorat

pcris
Jr. Member
*

« Răspunde #9 : 09-10-2007, 16:10:06 »

eu ce pot face sa obtin acel card de sanatate. am rezidenta facuta aici , am codice fiscal si mai am si acel foglio isi reinnoit der doua ori .
Memorat

ccccc
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #10 : 09-10-2007, 22:39:50 »

eu ce pot face sa obtin acel card de sanatate. am rezidenta facuta aici , am codice fiscal si mai am si acel foglio isi reinnoit der doua ori .

te duci la ASL si ceri inscrierea la SSN (servizio sanitario nazionale )
tre sa demonstrezi ca platesti taxele, adica ai busta paga

p.
Memorat

pcris
Jr. Member
*

« Răspunde #11 : 10-10-2007, 12:02:09 »

si daca nu muncesti'?  e bun foglio ISI ??  am auzit ca de la 01.01.2008  se vor face modificari in ceea< ce priveste asistenta medicala in italia a cetatenilor comunitari. voi stiti ceva in directia asta ?
Memorat

ccccc
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #12 : 10-10-2007, 13:25:04 »

daca ai sotz italian care lucreaza cred ca reusesti. oricum, cel mai simplu, in loc sa intrebi la noi da fuga la ASL de la tine. stii cum e cu locu si obiceiu

p.
Memorat

pcris
Jr. Member
*

« Răspunde #13 : 11-10-2007, 08:36:12 »

de multe ori ati fost voi cei care ma-ti lamurit . in ceea ce priveste autoritatile de aici ,,,, ma ia cu durere de cap !!!!!!
toti incompetentii ii gesesc eu  Angry
Memorat

ccccc
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #14 : 11-10-2007, 08:40:26 »

poti merge la orice filiala ASL din oras care are sportelli (si fac si iscrizione SSN )
cam toate au.
deci daca nu merge la primul incerci la al doilea. eventual intr-un cartier unde sint mai multi straini , in teorie sint deja mai versati cu prbl d-astea

p.
Memorat

Pagini: [1] 2 3 ... 5   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: