Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Cat costa cresa in Italia?  (Citit de 1189 ori)
Nycoisa
Full Member
**

« : 08-01-2011, 23:44:43 »

Buna!
As vrea sa stiu cam cat ajunge cresa/nido in Italia.Eu as avea nevoie de exemplu sa-l las de la 7 jumate dimineata pana la ora 16.Cum nu o mai putem aduce pe bunica sa stea cu nepotii din motive de sanatate,trebuie sa gasim alte solutii.Eu m-am gandit la cresa,dar multi m-au descurajat:ba ca ar costa mult,ba ca se imbolnaveste des copilul.Altii m-au sfatuit sa aduc o bona din Romania care sa stea cu noi in casa si care nu ar costa asa mult ca la nido.As vrea sa stiu cei care dati copii la cresa cat platiti si pentru cate ore.Multumesc!
Memorat
geoflavius
Jr. Member
*

« Răspunde #1 : 09-01-2011, 09:58:36 »

Nu asi putea sa iti spun de cresa ,dar de gradinita (3ani)noi patim cam asa de la 8 la 16 ,120euro gradinita si 6 euro mancarea pe zii,deci ajunge la vreo 260 depinde cate zile mananca copilul acolo la noi mai sunt si niste taxe la inceput de an 100 euro taxa de inscriere,100 euro taxa de caldura si 30 asigurarea medicala bine ar mai fi costumatia care o cumparam la inceput de an obligatoriu de la ei si daca copilul mai face ceva cursuri inca ceva in plus,la mine spre exemplu ajunge lunar cam 380 euro cu mancare ,gradinita si curs de dans si de engleza,dar suntem la o gradinita care apartine de biserica unde sunt maicute.la cea de stat (daca prinzi locuri)nu se plateste decat masa si atat.
Memorat
guest76
Jr. Member
*

« Răspunde #2 : 09-01-2011, 10:44:05 »

Exista mai multe tipuri de "crese".
Eu iti pot spune doar de asilo nido unde merg copii pana la varsta de 3 ani, nido ce apartine de comune deci nu privat (Il servizio asilo nido è aperto alle bambine ed ai bambini di età non inferiore a tre mesi e non superiore a tre anni, residenti nel Comune. Le domande delle famiglie non residenti nel Comune di .... verranno prese in considerazione solo a disponibilità di posti,esaurita la graduatoria delle domande.)
De la 8-16.30 platim in jur de 100 de euro in functie de cate zile merge. Plata se face in principal in bara ISEE, cu cate e mai mare cu atat platesti mai mult, poate ajunge si pana la 400-500. Inscrieri se fac incepand din mai-iunie daca nu ma insel. Te poti informa la comune Uficio Infanzia
Dupa varsta de 3 ani exista scuola materna unde poate sta pana la 17.30, nu iti pot spune de costuri pentru ca va incepe de la anul.
succes
Memorat
Nycoisa
Full Member
**

« Răspunde #3 : 09-01-2011, 12:28:00 »

La noi aici in Treviso,scuola materna ma costa 130 de euro de la 9 la 16.Am baiatul de 3 ani jumate care merge.Eu voiam sa stiu de nido pt cel de-al doilea copil pe care-l voi naste la inceputul lui martie si am inceput sa ma informez de pe-acuma.Eu o sa incep lucrul cand cel de-al doilea va avea 8 luni.
Memorat
andruzza
Sr. Member

« Răspunde #4 : 10-01-2011, 21:02:22 »

La mine,inscrierea trebuie sa o faci cand copilul a implinit 3 luni,ma refer la nido comunale.Platesc 400 euro pe luna care cuprinde 307 cota fixa pe luna,12 euro pampersi si 4 euro pe zi masa,de la 7.45 la 16.30,daca ai nevoie sa il lasi pana la 17.30 mai platesti alti 20 euro e luna.
 O medie intre cel de stat si cel privat e 500 euro.Eu cred ca totusi depinde de la primarie la primarie.
 Carmine al meu a inceput la 10 luni ,acum are 14 si e super fericit si incantat.Eu nu prea am inredere in baby sitter,am preferat sa-l dau la cresa si sa sti ca invata lucruri noi,au activitati de dans si desen,ma rog vorba vine,mazgalit ar fi cuvantul potrivit,au facut petrecere cu mosu si cu santa Lucia,chesti pe care cu baby sitter nu le face
Memorat
Nycoisa
Full Member
**

« Răspunde #5 : 11-01-2011, 00:17:19 »

Totusi,nido comunale si costa atat de mult?Din ce zona esti?Cineva mai sus spunea ca plateste 100 de euro nido comunale.Bine ca oricum la noi in apropiere nu este.Este doar nido parocchiale,care si ala costa cam in jur de 300,350 nu mai mult cred pentru 8 ore.Saptamana asta oricum ma duc sa ma interesez!
Memorat
guest76
Jr. Member
*

« Răspunde #6 : 11-01-2011, 10:16:40 »

La noi aici in Treviso,scuola materna ma costa 130 de euro de la 9 la 16.Am baiatul de 3 ani jumate care merge.Eu voiam sa stiu de nido pt cel de-al doilea copil pe care-l voi naste la inceputul lui martie si am inceput sa ma informez de pe-acuma.Eu o sa incep lucrul cand cel de-al doilea va avea 8 luni.
http://www.comune.bergamo.it/upload/bergamo_ecm8/moduli/Microsoft%20Word%20-%20domanda%20iscrizione%202010%202011_77_799.pdf

exemplu de domanda si preturi
Memorat
Cocolina
Sr. Member

« Răspunde #7 : 11-01-2011, 16:46:18 »

La scuola materna unde merge Rebecca eu platesc 200 de euro de la 8-9 pana la 14.00....inclus si pranzul.
Memorat

Cerul n-ar avea curcubeul,daca ochii n-ar avea lacrimi...
andruzza
Sr. Member

« Răspunde #8 : 11-01-2011, 20:26:12 »

In provincia Brescia,la palazzolo sull oglio
Memorat
camy_dan
Sr. Member

« Răspunde #9 : 11-01-2011, 22:09:33 »

Cresa si scuola materna sunt 2 lucruri total diferite.
Cresa de stat este cam greu de obtinut (cel putin in zona Milano). Exista criterii dupa care se intra la cresa de stat: copii cu handicap, residenti, copii ai caror ambii parinti muncesc... La scuola materna exista loc pentru toti copiii residenti pe cand la cresa nu. Eu am avut baietelul la o cresa particulara si plateam vreo 475 euro pe luna cu program de la 9 la 16 sau 17 (nu-mi mai amintesc exact) - programul mi l-am ales eu. Erau mamici care aduceau copiii si la ora 7.30 si ii luau la 18.30. Cresa de stat (acum 3 ani) costa aproape 350 de euro - pret intreg. Cu ISEE foarte mic banuiesc ca plateai mai putin.

Scuola materna statala este gratuita. Costa doar masa de pranz (vreo 3.5- 3.8 euro pe zi) - daca duci copilul doar 10 zile din 20 platesti doar cele 10 zile. Ahh mai costa un 25-30 de euro pe an cursurile(educazione al movimento, inglese, danza...). Pana si fondul clasei, care la noi este 10 euro pe an, este facultativ.
Scuola materna la maicute este considerata particulara si costa.... (am auzit pe cineva ca plateste 120 si cunosc pe cineva care plateste 160). La asta se adauga inscrierea, masa, cursurile...
Memorat
ranya
Veteran

« Răspunde #10 : 12-01-2011, 22:11:04 »

Citat
Scuola materna la maicute este considerata particulara si costa..
in sud e gratis.
Memorat

Nimic nu este mai scump decât ceea ce primeºti pe gratis.
Nycoisa
Full Member
**

« Răspunde #11 : 13-01-2011, 12:01:04 »

Super ca e gratis!Aici in Veneto costa si aerul pe care-l respiri.Mda!Tocmai m-am informat de nido la maicute:costa 380 de euro de la 7 jumate pana la 17:30.In plus il mai am pe ala mare care merge la materna,tot la maicute 130+pullmino 20 ,150.Deci amandoi m-ar costa 530 de euro + o baby sitter o ora,2 pe zi ca ala mare termina la 16 si eu serviciu la 17:30 m-as duce lejer la 600 de euro.Eu castig 1100 de euro pe luna.Mi-ar mai ramane din salariul meu doar 500 de euro. :-\Ce iau pe mere dau pe pere!Offf!Mai bine ma intorc in Romania!
Memorat
gurau mariana
Vizitator
« Răspunde #12 : 13-01-2011, 18:53:03 »

Nu dispera!Toata lumea a trecut(trece) prin aceste momente pline de dubii.Trebuie sa iei in considerare daca pt tine e important sa iti pastrezi locul de munca.Stiu ca si banii sunt f importanti in viata fiecaruia dar daca tu reusesti sa organizezi totul incat sa fii linistita ai sa vezi ca treci peste toate.Muuuulta bafta! Smiley
Memorat
Nycoisa
Full Member
**

« Răspunde #13 : 14-01-2011, 12:57:43 »

Multumesc mult de incurajari,Mariana.Vedem noi ce o sa facem pana la urma!Oricum nu sunt genul de femeie care sa stea acasa cu copiii,trebuie sa am ceva al meu,o munca a mea chiar si part-time!Deocamdata mai stau linistita ca mai am o luna jumate pana nasc si-apoi om mai vedea!
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: