Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Cat este alocatia pentru copii(in Italia) ???  (Citit de 2140 ori)
simona_02
Vizitator
« Răspunde #15 : 05-10-2007, 12:31:38 »

io n-am copii, da mã-ntreb: când te hotãrãºti sã-i faci, îþi pui baza în alocaþia pe care þi-o dã au ba statul? eu una as prefera ca atâta vreme cât am copilul în îngrijire sã-mi acorde alte facilitãþi fiscale, de genul impozite reduse, chestii d'astea. (da, ok, existã o tentativã în sensul ãsta în Ro.)
cât despre concediul post-natal ºi încurajarea natalitãþii, dupã cum ºtiþi mama primeºte cam 8 milioane pe lunã în timpul celor 2 ani cât are grijã de copil. opt milioane, fix, indiferent de cât ai cotizat tu înainte la asigurãri sociale sau ce-or fi alea. adicã: cotizaþie proporþional cu salariul brut, dar "alocaþie de mamã" fixã dupã buget. câtã vreme salariul e de 5-6-7 milioane, e ok, îþi convine sã stai acasã, cã ºi dacã te duci la lucru tot nu-i poþi asigura mai multe copilului. dar când ai 15-20-25 milioane salariu (ºi cotizaþii anterioare plãtite la nivelul ãla), iar statul îþi dã numai cele 8, atunci îþi vine sã te întorci la lucru urgent. ai zice cã legea a fost fãcutã (de PSD, mi se pare) special sã încurajeze natalitatea în categoriile cu salariu mediu (oficial, ãla de 250 euro) sau sub mediu. iar middle class-ul românesc - la mai mare. cotizaþi cât se poate la bugetul de asigurãri sociale, da' sã nu vã gândiþi cã o sã creºteþi copii în condiþii de tratament economic echitabil. ºi dacã ne gândim mai bine, eliminãm ºi cota unicã de impozitare, ca sã plãtiþi din nou 40% impozit pe salariu, c-avem nevoie de bani.
Memorat
radu
gadjo
Veteran

« Răspunde #16 : 05-10-2007, 15:56:56 »

Citat
io n-am copii, da mã-ntreb
ok, m-ai convins, simo...   vin in noiembrie... teammaizisasta ?
« Ultima modificare: 05-10-2007, 15:58:55 de către radu » Memorat

Clau
Veteran

« Răspunde #17 : 05-10-2007, 16:21:22 »

assegni per il nucleo familiale iei si daca lucreaza ambii parinti. si pe langa asta mai exista si o "detrazione" din impozitul pe venit adica IRPEF.

pt assegni ai aici tabelul.
http://www.globallab.it/paf/indice.htm

de ex doi parinti si un copil, la un venit anual de 12.500 iei 137,50 euro/luna. cu doi copii 258,33 euro. la fiecare suta de euro in plus peste acei 12.500 scade "assegno".
aici tabelul in cazul normal adica cu doi parinti
http://www.globallab.it/paf/tb0001_0007.htm.

la "detrazione" formula e mai complicata si aici depinde daca vrei sa apara ca deducere din impozitul tatalui, al mamei, sau 50-50. dar e si-aici destul de consistenta deducerea, de fapt in functie de venit. si mai conteaza daca e sub trei ani copilul sau peste.
atentie in Italia este "detrazione" la IRPEF si pt "coniuge a carico". adica daca sotia nu lucreaza sau are un venit anual mai mic decat "x" (care "x" daca nu ma insel e 7.500 euro) are o deducere din IRPEF care in majoritatea cazurilor e de 57,5 euro/luna. ATENTIE nu in toate cazurile pt ca aici totul se calculeaza in functie de venit si dupa anumite formule.
daca te intereseaza iti dau formulele
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #18 : 05-10-2007, 17:06:48 »

Citat
io n-am copii, da mã-ntreb
ok, m-ai convins, simo...   vin in noiembrie... teammaizisasta ?

da, radu, miaimaizisasta. da' cum facem cu alocaþia copilului Huh? o cerem p-aia româneascã, sau p-aia italieneascã Huh?
Memorat
Clau
Veteran

« Răspunde #19 : 05-10-2007, 17:10:13 »

da, radu, miaimaizisasta. da' cum facem cu alocaþia copilului Huh? o cerem p-aia româneascã, sau p-aia italieneascã Huh?

(hop si io ca nu-i pe bani) da' sa le cereti pe amandoua nu se poate???   Grin daca nu se poate io zic sa nu va mai chinuiti  Tongue
Memorat
Elena.Negrota
Jr. Member
*

« Răspunde #20 : 05-10-2007, 17:13:53 »

Cica s-ar putea! Va spun dupa ce depun dosarul (cam in 2 sapt) ,in Italia :d Sa vedem ce iese....Eu cer! Daca mi se si da,e si mai bine!
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #21 : 05-10-2007, 17:25:03 »

Cica s-ar putea! Va spun dupa ce depun dosarul (cam in 2 sapt) ,in Italia :d Sa vedem ce iese....Eu cer! Daca mi se si da,e si mai bine!

ok. înseamnã cã ne punem pe fãcut copii ca sã luãm alocaþii. bon, tre' sã-i cer pãrerea ºi lu' radu. Grin
Memorat
Elena.Negrota
Jr. Member
*

« Răspunde #22 : 08-10-2007, 13:35:16 »

Simona  ! Cam tarziu ! Grin Copilul meu are deja 11 ani  Smiley
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #23 : 08-10-2007, 13:36:52 »

pai altu' nu se poate?.... adicã încã unul.... Grin
Memorat
Elena.Negrota
Jr. Member
*

« Răspunde #24 : 30-10-2007, 16:44:31 »

Ba se poate...dar gata! Ajunge!Cine are sa-i traiasca,cine nu,sa nu-si doreasca ! Smiley)
Memorat
Pagini: 1 [2]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: