Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2   In jos
Imprimă
Autor Subiect: chirie garanzie  (Citit de 1108 ori)
cosminpc
Jr. Member
*

« : 11-10-2007, 09:56:04 »

buna ziua tuturor,

as dori daca ma poate lamuri cineva:

1.daca in cazul unui contract de chirie proprietarul te anunta ca vinde si nu poate reinoi contractul, in momentul inchiderii am inteles ca trebuie platit 70 de euro pe care
proprietarul zice ca trebuie platit de chirias. Daca proprietarul a cerut inchiderea contractului nu e normal sa plateasca proprietarul sau macar jumate jumate ... stie cineva legea ce reglementeaza asta? in contract nu scrie nimic de genul asta.

2. daca proprietarul cere jumatate din garantie pentru ca el vrea sa cheme o firma (nu o femeie sau altceva convenabil) de facut curatenie generala care este foarte scumpa (doar ca pe el nu il intereseaza asta) si daca in contract nu scrie decat ca apartamentul trebuie lasat in conditii bune si nimic de genul cerut de proprietar ce se poate face ?

Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #1 : 11-10-2007, 09:58:07 »

de lasat casa curata trebuie sa te ocupi tu
daca el vrea sa cheme firma de curatzenie sa cheme si sa plateasca el, daca nu ii convine cum si ce faci tu
nu are cum sa itzi impuna
Memorat

cosminpc
Jr. Member
*

« Răspunde #2 : 11-10-2007, 10:02:45 »

mersii de parere

ma intereseaza din punct de vedere legal...

oricum am zis ca apartamentul e in conditii bune si

chiar eram de acord sa mai cheme o femeie sa spele geamurile etc...

dar nu sa cheme nu stiu ce firma ce o suma exorbitanta , mai ales ca in contract nu scrie nimic...

....
Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #3 : 11-10-2007, 10:06:20 »

mersii de parere

ma intereseaza din punct de vedere legal...

oricum am zis ca apartamentul e in conditii bune si

chiar eram de acord sa mai cheme o femeie sa spele geamurile etc...

dar nu sa cheme nu stiu ce firma ce o suma exorbitanta , mai ales ca in contract nu scrie nimic...

....

nu te supara dar aici nu scrie
forumul avocatzilor ca sa dam pareri legale
din punct de vedere legal nu cred ca te poate obliga sa chemi pe cine vrea el

daca te duci la un avocat itzi vei clarifica sigur ideile
Memorat

Iulia
Sr. Member

« Răspunde #4 : 11-10-2007, 10:13:22 »

http://www.donnad.it/pagine/pagina.aspx?ID=Trova_Tutto001&L=IT&gclid=CIrX7va_ho8CFQrnlAod80UQvw

selectzionezi
legale online si te inregistrezi
Memorat

Iulia
Sr. Member

« Răspunde #5 : 11-10-2007, 10:13:45 »

http://www.donnad.it/pagine/Domande_risposte_legale_online.aspx
Memorat

Clau
Veteran

« Răspunde #6 : 11-10-2007, 10:16:43 »

iti zic ce scrie la mine in contract: "la locazione avra' durata di anni 4 con inizio dal ... al... rinnovabile per altri 4, se la locatrice (adica proprietara), non comunica con lettera raccomandata almeno sei mesi prima, al conduttore (chiriasul) disdetta ai sensi dell' art.3. comma 1 della legge 09/12/1998 n.431" cred ca ar fi util sa cauti legea asta sa vezi ce spune in ea.

mai scrie asa "il conduttore (chiriasul) qualora ricorrano gravi motivi potranno recedere in qualsiasi momento dal contratto, dandone comunicazione con lettera raccomandata almeno sei mesi prima, e saranno a sua totale carico le tasse e spese relative"

"La registrazione del contratto, sara' a cura della Locatrice (proprietara), con tassa e relative spese occorrenti iniziali ed annuali, a carico per 1/2 tra le parti contraenti. Resta a totale carico del Conduttore (chiriasul) la tassa e le spese relative alla rescissione anticipata del contratto"

deci... la noi sunt scrise in contract, ar trebui sa fie si la tine daca nu consulta legea.
Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #7 : 11-10-2007, 10:24:10 »

Gent.Avvocato, Ho dato in affitto un appartamento con contratto 4+4. Volevo sapere se l'inquilino ha la prelazione in caso di vendita dell'appartamento.

Gentile lettrice/lettore,

il diritto di prelazione a favore del conduttore di immobile ad uso abitazione, eccetto ipotesi particolari previste da precedenti leggi per immobili di proprietà di enti previdenziali e assicurativi e per quelli danneggiati da calamità naturali, è stato introdotto dal primo comma dell'art. 3, lett. g), L. 9/12/1998,n. 431 per la vendita dell'immobile solo in presenza delle condizioni previste dal medesimo articolo.

Secondo il citato articolo il conduttore ha diritto di prelazione nella vendita quando il locatore, alla prima scadenza contrattuale (di quattro o tre anni, secondo che si tratti di contratto libero o concordato), si avvalga della facoltà di diniego del rinnovo del contratto, voglia vendere l'immobile a terzi e non abbia la proprietà di altri immobili ad uso abitativo oltre a quello eventualmente adibito a propria abitazione. In tal caso il conduttore ha il diritto di essere preferito, a parità di condizioni, ad altri eventuali acquirenti dell'immobile.Non spetta invece il diritto di prelazione se il proprietario vuole vendere l'immobile a terzi dopo la prima scadenza contrattuale.

http://www.donnad.it/pagine/pagina.aspx?ID=Il_legale_on002&L=IT&NP_Il_legale_E001=12
Memorat

cosminpc
Jr. Member
*

« Răspunde #8 : 11-10-2007, 10:29:26 »

mersii mult

cred ca am si eu partea asta in contract....

vream doar o parere ca oricum sper ca o sa ne intelegem

ca oamenii pana la urma dar nu vreau sa fiu "fentat"

in necunostinta de lege si de limba italiana

(sunt nivel mediu in italiana nu expert )

Memorat
Clau
Veteran

« Răspunde #9 : 11-10-2007, 10:32:49 »

Citat
1.daca in cazul unui contract de chirie proprietarul te anunta ca vinde si nu poate reinoi contractul, in momentul inchiderii am inteles ca trebuie platit 70 de euro pe care
proprietarul zice ca trebuie platit de chirias. Daca proprietarul a cerut inchiderea contractului nu e normal sa plateasca proprietarul sau macar jumate jumate ... stie cineva legea ce reglementeaza asta? in contract nu scrie nimic de genul asta.

n-am inteles insa daca e vorba de incheiere anticipata a contractului, sau la scadenta normala nu mai vrea sa reinnoiasca?
Memorat
cosminpc
Jr. Member
*

« Răspunde #10 : 11-10-2007, 10:42:46 »

oricum am gasit alt apartament...

am fost anuntat de cateva luni (cred 4 trebuie sa ma uit la data) ca vrea sa vanda etc (motive familiare)

era pe 4 ani si se incheia primul an (trebuie reinoit fiecare an am inteles)...

dar asta nu mai e asa important...

Memorat
bonniewhite1
Full Member
**

« Răspunde #11 : 11-10-2007, 11:01:25 »

iulia, de curiozitate, de ce ai citat textul cu dreptul de preemtiune? ce legatura are cu cazul de fatza? nu cred ca el voia sa cumpere apartamentul....

cosminpc, tot ceea ce nu e stipulat explicit in contract ramane la mica intelegere intre parti. deci el nu poate sa-ti impuna nimic din ce nu e pus negru pe alb.
E drept ca tu ai putea sa refuzi sa platesti cei 70 de euro, dar din pacate el are banii lasati de tine in garantie....la fel si cu firma de curatenie - daca recurgi la cai legale, sa nu fie mai mare "daraua decat ocaua"....
Dar daca te duci la o firma de intermedieri imobiliare si ceri o consultatie? Ei stiu cel mai bine cum stau lucrurile si poate nici nu-ti iau bani pentru un raspuns, doua....
Memorat
Clau
Veteran

« Răspunde #12 : 11-10-2007, 11:07:56 »

la fel si cu firma de curatenie - daca recurgi la cai legale, sa nu fie mai mare "daraua decat ocaua"....
Dar daca te duci la o firma de intermedieri imobiliare si ceri o consultatie? Ei stiu cel mai bine cum stau lucrurile si poate nici nu-ti iau bani pentru un raspuns, doua....

eu zic sa recurga proprietarul la "cai legale" daca vrea sa demonstreze ca are dreptul sa ceara curatenia facuta de o firma de curatenie. si decat daca nu a apelat si inainte sa inchiriezi tu la o astfel de firma nu mi se pare ca ar avea nici un drept sa-ti ceara asta. adica apartamentul trebuie lasat in conditiile in care l-ai gasit.
Memorat
bonniewhite1
Full Member
**

« Răspunde #13 : 11-10-2007, 11:11:19 »

mda, e logic ce spui tu, dar ce te faci daca nu vrea sa-i dea arvuna inapoi invocand motivele de mai sus?....e drept ca abuzeaza, dar el are painea si cutitul in mana....
Memorat
scorpion007
Jr. Member
*

« Răspunde #14 : 11-10-2007, 20:56:30 »

parerea mea ca proprietarul vrea acea firma de curatienie ptr ca il vinde cred ca daca nu l-ar vinde sar multumi cu ceea ce ar face ex chiriasii
Memorat
Pagini: [1] 2   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: