Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Cittadini Comunitari e assistenza sanitaria

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2] 3   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Cittadini Comunitari e assistenza sanitaria  (Citit de 9029 ori)
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #15 : 27-12-2009, 17:46:34 »

pai ai de gind sa pleci de la roma la milano cind ai nevoie de o reteta?!
lista o gasesti la ASL-ul de care apartii.
Memorat

adelaide_
Vizitator
« Răspunde #16 : 27-12-2009, 22:47:35 »

unde pot gasi lista cu dr de familie? trebuie sa fie neaparat din aceeasi localitate unde am rezidenta? multumesc

nu, cred doar ca trebuie sa fie din aceasi regiune.Lista o gasestio la A.S.L. sau U.S.L. (in segreteria)
Memorat
Alycia
Full Member
**

« Răspunde #17 : 19-02-2010, 09:08:51 »

Eu nu am avut medic de familie in Italia pt ca nu lucram, am residenza numai prin carico (sora mea regolare), si cand am fost la ASL sa imi aleg si eu medicul de fam, mi-au cerut contractul de munca, mi-au zis ca residenta nu ajunge. La centrul de impiego imi ziceau "ai buletinul? da? atunci ajunge, du-te la ASL"....iar la ASL imi ziceau ce am scris mai sus. Aveam nevoie pt "accetamento handicap" de medic de fam in primul rand. Pana la urma m-au ametit atat, ca am lasat-o balta. Dupa parerea mea pe la birouri gasesti destui cazuti in cap, nu le au deloc cu legile, si cred ca asa e cum au zis la ASL, trebuie contractul de munca pt inscrierea la ASL, pt asistenta sanitara.Nu? 
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #18 : 19-02-2010, 10:32:35 »

ptr asl asa e, nu poti avea asistenta daca nu o platesti (pe care o demonstrezi cu busta paga )
merge doar ca nevasta casnica de cetatean cu munca

p.
Memorat
Alycia
Full Member
**

« Răspunde #19 : 19-02-2010, 10:42:15 »

E ceea ce cred si eu doar cei de la centrul impiego m-a zapacisera. Multumesc, Pippus.
Memorat

mona2010
Jr. Member
*

« Răspunde #20 : 06-05-2010, 21:41:11 »

Costa ceva sa nasti in Italia pentru romance?
multumesc.
Memorat
bubulina1977
Full Member
**

« Răspunde #21 : 25-10-2010, 12:15:44 »

salve con l'iscrizione all'ufficio di collocamento in italia e quindi certficato che sono disoccupata ho diritto alle prestazioni sanitarie gratuitamente? oppure devo pagare sempre io per suddette prestazioni? grazie!!!!
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #22 : 25-10-2010, 14:44:25 »

salve con l'iscrizione all'ufficio di collocamento in italia e quindi certficato che sono disoccupata ho diritto alle prestazioni sanitarie gratuitamente? oppure devo pagare sempre io per suddette prestazioni? grazie!!!!

sei coperta senza pagare niente
Memorat
bubulina1977
Full Member
**

« Răspunde #23 : 27-10-2010, 13:22:38 »

stamattina mi sono recata all'usl della mia citta di residenza dichiarando la mia residenza e l'scrizione all'ufficio di collocamento e nonostante tutto ciò mi è stato risposto che non ho diritto ad usufruire del tesserino che attesti la mia iscrizione al Servizio Sanitario Nazionale ma devo essere prima assunta per un lavoro essere licenziata e poi si può accedere!!! quindi la domanda che vi rivolgo è: fino a quando non trovo lavoro io non posso usufruire di nessuna prestanza medica? e se è si ho bisogno di un tesserino o di qualcosa che attesti il mio status? grazie mille delle vostre risposte!!!! 
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #24 : 27-10-2010, 13:58:08 »

stamattina mi sono recata all'usl della mia citta di residenza dichiarando la mia residenza e l'scrizione all'ufficio di collocamento e nonostante tutto ciò mi è stato risposto che non ho diritto ad usufruire del tesserino che attesti la mia iscrizione al Servizio Sanitario Nazionale ma devo essere prima assunta per un lavoro essere licenziata e poi si può accedere!!! quindi la domanda che vi rivolgo è: fino a quando non trovo lavoro io non posso usufruire di nessuna prestanza medica? e se è si ho bisogno di un tesserino o di qualcosa che attesti il mio status? grazie mille delle vostre risposte!!!! 

bubu, ma se non paghi/mai pagato contributi SSN come pensi di usufruire del servizio medico nazionale ?!
deci ti-au zis corect
ca sa ai acoperire ai 3 solutii :
- tessera medica din romania, daca o ai
- faci asigurare privata aici (costa)
- ceri "iscrizione volontaria al SSN" cu respectiva plata pe un an a contributiilor, circa 430 euri.
la chestia asta depinde cum ti-e norocul, sint ASL care accepta fara probleme, sint ASL care fac mofturi.
Din cate imi rezulta mie, dpdv legal ai dreptul sa-ti platesti cota si sa fii asigurata ca orice alt salariat

p.

Memorat
Alycia
Full Member
**

« Răspunde #25 : 10-12-2010, 16:57:10 »

[quote author=bubulina1977

bubu, ma se non paghi/mai pagato contributi SSN come pensi di usufruire del servizio medico nazionale ?!
deci ti-au zis corect
ca sa ai acoperire ai 3 solutii :
- tessera medica din romania, daca o ai
- faci asigurare privata aici (costa)
- ceri "iscrizione volontaria al SSN" cu respectiva plata pe un an a contributiilor, circa 430 euri.
la chestia asta depinde cum ti-e norocul, sint ASL care accepta fara probleme, sint ASL care fac mofturi.
Din cate imi rezulta mie, dpdv legal ai dreptul sa-ti platesti cota si sa fii asigurata ca orice alt salariat

p.

Plata pe un an, adica platesti 430 euro lunar timp de un an, sau platesti suma o singura data ptr un an?  Grin
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #26 : 10-12-2010, 17:01:51 »

una tantum

p.
Memorat
Alycia
Full Member
**

« Răspunde #27 : 10-12-2010, 17:52:42 »

una tantum

p.

multam pentru raspunsul promt! saluti!  Smiley
Memorat

andreea_lavinia
Newbie

« Răspunde #28 : 20-04-2011, 06:56:00 »

Am si eu o intrebare, poate cineva dintre voi are vreo mica idee.... sotul meu lucreaza in italia, tocmai i-a facut contract de munca si si-a depus actele pentru rezidenta.Eu, ca sotie a lui as avea vreo sansa sa vin sa nasc in Italia.....trebuie sa-mi fac acte? Procedura e complicata si dureaza mult? Va mltumesc anticipat!
Memorat
ADRIANO22
Jr. Member
*

« Răspunde #29 : 17-09-2011, 13:19:44 »

deci daca am inteles bine,cei ce au contract pe perioada indeterminata trebuie asigurati la asl pe timp nelimitat,nu pe un an!?   
Memorat
Pagini: 1 [2] 3   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: