Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

COPIL NOU NASCUT

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2 3   In jos
Imprimă
Autor Subiect: COPIL NOU NASCUT  (Citit de 2630 ori)
DANIELE
Jr. Member
*

« : 01-08-2010, 16:24:54 »

salutare tuturor romanilor din italia Wink.ma numesc Bogdan si cat de curand o sa devin din nou tatic Smiley.desi m am tot uitat pe forum toti zic ca trebuie sa facem aceea foaie de drum pentru noi nascuti Shocked.acum intrebarea mea este>ce se intampla daca nu fac nici o foaie si plec pur si simplu acasa? Lips Sealed o a am probleme doar la vama?sa plec sau nu Sad?!a facut cineva asa  cum vreau sa fac eu? Huh? problema este ca eu ma aflu la foggia si pt a face actele trebuie sa mergi la ambasada la roma si nu prea i mi vine sa stau pe acolo ca un caine in timp ce domnii de acolo ii doare fix in pix de problemele noastre.zic asa pentru ca am mai fost la ambasada si stiu cum e sau de fapt cum era. hammer multumesc anticipat tutur pentru raspunsuri.BAFTA TUTUROR. Wink
Memorat
gurau mariana
Vizitator
« Răspunde #1 : 01-08-2010, 17:36:44 »

Tu poti sa pleci si fara foia de drum,dar trebuie sa te astepti si ca te intorc de la vama.Vezi tu ce iti convine mai mult:sa faci drum la Roma si sa faci foie de calatorie sau sa vii de la mai bine de o mie de km inapoi si sa trebuiasca sa mergi oricum la ambasada!Bafta!
Memorat
camy_dan
Sr. Member

« Răspunde #2 : 02-08-2010, 09:11:18 »

Eu spun sa nu risti sa pleci fara foaia de drum deoarece copilul ala nu are nici un act cu poza. Nu reiese de nicaieri ca este copilul vostru. Poate fi considerat furat. Nu faceti prostii ca intrati in alte belele.
Memorat
DANIELE
Jr. Member
*

« Răspunde #3 : 02-08-2010, 13:19:47 »

Eu spun sa nu risti sa pleci fara foaia de drum deoarece copilul ala nu are nici un act cu poza. Nu reiese de nicaieri ca este copilul vostru. Poate fi considerat furat. Nu faceti prostii ca intrati in alte belele.
[/q uote]

multumesc pentru raspunsuri Smiley.da aveti dreptate.am zis ca poate  poate a plecat cineva asa acasa Lips Sealed!oricum multumesc inca o data.o sa mi fac si aceea foaie.aaa apropo cat se mai plateste? Grin si o alta intrebare cand ajung in tara cat dureaza pana ii scot certificatul copilului?o zi buna tuturor. Wink
Memorat
camy_dan
Sr. Member

« Răspunde #4 : 02-08-2010, 14:52:06 »

[/q uote]

multumesc pentru raspunsuri Smiley.da aveti dreptate.am zis ca poate  poate a plecat cineva asa acasa Lips Sealed!oricum multumesc inca o data.o sa mi fac si aceea foaie.aaa apropo cat se mai plateste? Grin si o alta intrebare cand ajung in tara cat dureaza pana ii scot certificatul copilului?o zi buna tuturor. Wink

in romania dureaza intre 3 si 9 luni eliberarea certificatului. deci, atentie sa nu ramai blocat acolo.
Memorat
DANIELE
Jr. Member
*

« Răspunde #5 : 03-08-2010, 17:22:10 »

catttttttttt? :-\pai de ce atat de mult? >:(ce fac in atata timp,ca daca ma gandesc bine  9 luni sta un copil in burta.sunt tampiti.dar trebuie sa ajung personal acasa in romania cu copilul? sau pot sa imputernicesc pe cineva sa faca toate actele adica demersurile pentru certificat?a trecut cineva pana acum prin asa ceva?nu am cum sa stau atat.inseamna sa pierd locu de munca.multumesc anticipat.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #6 : 03-08-2010, 17:30:51 »

te duci la consulat si-i faci acolo certificat de nastere si termini povestea.. ca pina la urma, cu toata supertaxa de la consulat, tot te costa mai putin sa-l faci aci..

se mai intreaba careva care e avantajul cetateniei italiene??
Memorat

gazzella
Vizitator
« Răspunde #7 : 03-08-2010, 17:41:38 »

noi n-am iesit cu copiii din Italia pana cand n-au avut certificate de nastere, pasapoarte pentru ei
pentru asta am imputernicit bunica si tot pentru asta bunica s-a dat peste cap sa le obtina, cam la un an le-am avut pe toate

de intrat la consulat se intra facand coada, nu conteaza ca ai nascut de trei zile
ei spun ca nimeni nu te obliga sa duci copilul acolo. intrebare :unde-l lasi ca nu suntem toti cu neamurile pe aici?
in plus, un nounascut are nevoie de ma(mica)-sa nu de o baby sitter
daca le spui "dom'le da-i posibil?" (asta era acm 4 ani, poate intre timp s-au schimbat multe, mie gustul amar nu mi-a disparut) iti raspund: daca decidem ca femeile cu copii sa aiba prioritate trebuie sa primim toate femeile rrom in fata

vedeti si voi....

zi pierduta in rahat, acceptand si o manea, si o berica; nu se fac mofturi, ca vecinul din stanga nu te intreaba de-o vrei

ce mai, italienilor cand am iesit cu copiii le-a fost suficient sa vada ca se agata amandoi de mine ca sa nu ma intrebe de i-am furat ori ba

romanilor cand intram si ieseam in/din tara trebuia sa le dovedesc clar ca-s ai mei, cu certificatele lor de nastere (eu nu sunt pe acelasi nume cu sotul)
lega facuta, gandita pentru hoti, criminali si miliardari

"ca sa nu fure copiii, sa nu-i duca la semafoare"
si daca tot castiga de la semafoare dupa ei au si de unde sa plateasca

nah, ca m-am racorit.... Roll Eyes
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #8 : 03-08-2010, 18:04:39 »

ba mi se pare ca acum trebuie sa mergi cu copil cu tot...
Memorat

ranya
Veteran

« Răspunde #9 : 03-08-2010, 21:40:49 »

Shocked
nu mi-am imaginat ca e asa de complicat!
Memorat

Nimic nu este mai scump decât ceea ce primeºti pe gratis.
camy_dan
Sr. Member

« Răspunde #10 : 04-08-2010, 07:42:01 »

Eu am trecut prin "telenovela" certificatului de nastere acum 5 ani jumate si voi trece iarasi peste o luna.

Acum 5 ani am fost la consulat si am facut procura unei verisoare pentru depunerea actelor in Romania. Pe vremea respectiva nu gaseai niciodata certificate de nastere la consulat la milano - era criza  hammer. A durat vreo 2-3 luni eliberarea. Abia dupa ce mi-a scos certificatul m-am dus in Romania si am facut pasaport la urgenta.

Pentru copilasul din burtica (DPP 11 septembrie 2010), cand am fost in Romania, acum o luna, am facut procura unei cumnate (scutind astfel cei 70 de euro pentru procura la consulat). Stiu ca dureaza intre 3 si 9 luni eliberarea certificatului, dar pentru mine nu-i o problema - nu mi-e dor de Romania prea curand.
Oricum si la consulat eliberarea certificatului dureaza cam 3 luni.

Memorat
gazzella
Vizitator
« Răspunde #11 : 04-08-2010, 09:14:43 »

Shocked
nu mi-am imaginat ca e asa de complicat!

da, de acolo am prins eu asa o alergie pentru "mandria de a fi romani" "romania plai cu boi" si.... alte cele

autoritatile italiene fara sa aiba pretentii sa dau pe din afara de orgoliu national ma trateaza ca pe un om, departe ca pe un bou, pardon, vaca cu viteii sai
Memorat
oceanborn
Jr. Member
*

« Răspunde #12 : 05-08-2010, 11:28:40 »

Buna,
pentru eliberarea titlului de calatorie trebuie sa fie prezenti si parintii si copilul, daca merge doar unul dintre parinti trebuie sa aiba procura pentru celalalt, se elibereaza pe loc.
 Certificatul de nastere l-am obtinut dupa 10 zile lucratoare, anul trecut. mai bine asa decat in Ro cateva luni bune.
anul trecut am fost de mai multe ori la Consulatul din Roma, de fiecare data s-au respectat programarile. inafara de cateva ghicitoare in carti care te intampina in zona  si 2 3 romani , care intra in vorba cu tine,si care dupa 6 luni de Italia nu mai stiu sa vorbeasca romana, nu mi s-a parut nimic iesit din comun, si pana la urma nici asta nu e o noutate, ma asteptam la mai rau..

Memorat
oceanborn
Jr. Member
*

« Răspunde #13 : 05-08-2010, 12:02:52 »

Daniele, daca apartineti de Consulatul din Roma  uite aici info  .acte necesare pt elib certificat de nastere si titlu e calatorie, cat costa, unde faci programare:

Prezenþa solicitanþilor de titluri de cãlãtorie la sediul misiunilor diplomatice/oficiilor consulare este absolut obligatorie întrucât sistemul impune fotografierea viitorilor titulari, conform normelor în vigoare.

Taxa consularã este de 65 euro (pentru minorii de peste 14 ani este necesarã declaraþia pãrinþilor privind acordul pentru eliberarea unui titlu de cãlãtorie, pentru care se achitã o taxã consularã de 70 de euro).

Documente necesare pentru eliberarea titlului de cãlãtorie pentru minor (este absolut obligatorie prezenþa minorului ºi a pãrinþilor acestuia!):

TITLUL DE CALATORIE ESTE VALABIL 30 DE ZILE SI NUMAI PENTRU INTOARCEREA IN ROMANIA, DAR AVETI POSIBILITATEA SA ALEGETI PERIOADA DE VALABILITATE IN FUNCTIE DE DATA PLECARII

- certificatul de naºtere românesc al copilului sau estratto di nascita italian (apostilat de prefectura localã) din care sã rezulte numele pãrinþilor, în original ºi copie,

- documentele de identitate româneºti valabile (paºaport/carte de identitate) ale pãrinþilor, în original ºi copie,

- certificat de cãsãtorie/sentinþa de divorþ definitivã ºi irevocabilã/certificat de deces, în original ºi copie (dacã este cazul),

- declaraþia de acord a pãrinþilor pentru efectuarea titlului de cãlãtorie,

- este necesarã prezenþa ambilor pãrinþi.       

Documente necesare pentru transcrierea certificatului de nastere (este necesara

prezenta unuia dintre parinti, cetatean roman):

* extrasul de naºtere italian în care sã fie trecuþi pãrinþii, apostilat de prefectura localã, în original ºi copie. Apostila se obþine de la Ufficio Legalizazzioni din cadrul Prefecturii de rezidenþã;
    * declaraþia pe proprie rãspundere privind inexistenþa altei transcrieri în România (formularul se primeºte la consulat);
    * buletine/cãrti de identitate/pasapoarte CRDS romanesti ale pãrinþilor copilului, in original si copie;
    * copia certificatului de cãsãtorie ( pentru pãrinþii cãsãtoriþi ) ºi de naºtere ale pãrinþilor copilului; daca unul dintre pãrinþi este cetatean italian/strãin, se va prezenta extrasul sau de nastere care conþine numele parinþilor, în limba italianã sau românã pentru cazul pãrintelui care deþine altã cetãþenie;
    * taxa consularã: pentru inscrierea certificatelor de naºtere în termen de pânã la ºase luni de la naºtere – 170 euro. Taxa pentru inscrierea certificatelor de naºtere la peste ºase luni de la naºtere – 235 euro.

Notã: În situaþiile în care înscrierea se efectueazã în 48 de ore, se percep în plus taxele de urgenþã pentru înscriere (15 euro) ºi pentru efectuarea traducerii (15 euro).
Sezione Consolare
dell'Ambasciata di Romania
Via del Serafico 69/75
00142 ROMA
Si riceve per appuntamento
Tel. 06 51531155
Fax 06 51531151
E-mail: consulara@roembit.org
Memorat
DANIELE
Jr. Member
*

« Răspunde #14 : 05-08-2010, 14:11:14 »

Daniele, daca apartineti de Consulatul din Roma  uite aici info  .acte necesare pt elib certificat de nastere si titlu e calatorie, cat costa, unde faci programare:

Prezenþa solicitanþilor de titluri de cãlãtorie la sediul misiunilor diplomatice/oficiilor consulare este absolut obligatorie întrucât sistemul impune fotografierea viitorilor titulari, conform normelor în vigoare.

Taxa consularã este de 65 euro (pentru minorii de peste 14 ani este necesarã declaraþia pãrinþilor privind acordul pentru eliberarea unui titlu de cãlãtorie, pentru care se achitã o taxã consularã de 70 de euro).

Documente necesare pentru eliberarea titlului de cãlãtorie pentru minor (este absolut obligatorie prezenþa minorului ºi a pãrinþilor acestuia!):

TITLUL DE CALATORIE ESTE VALABIL 30 DE ZILE SI NUMAI PENTRU INTOARCEREA IN ROMANIA, DAR AVETI POSIBILITATEA SA ALEGETI PERIOADA DE VALABILITATE IN FUNCTIE DE DATA PLECARII

- certificatul de naºtere românesc al copilului sau estratto di nascita italian (apostilat de prefectura localã) din care sã rezulte numele pãrinþilor, în original ºi copie,

- documentele de identitate româneºti valabile (paºaport/carte de identitate) ale pãrinþilor, în original ºi copie,

- certificat de cãsãtorie/sentinþa de divorþ definitivã ºi irevocabilã/certificat de deces, în original ºi copie (dacã este cazul),

- declaraþia de acord a pãrinþilor pentru efectuarea titlului de cãlãtorie,

- este necesarã prezenþa ambilor pãrinþi.       

Documente necesare pentru transcrierea certificatului de nastere (este necesara

prezenta unuia dintre parinti, cetatean roman):

* extrasul de naºtere italian în care sã fie trecuþi pãrinþii, apostilat de prefectura localã, în original ºi copie. Apostila se obþine de la Ufficio Legalizazzioni din cadrul Prefecturii de rezidenþã;
    * declaraþia pe proprie rãspundere privind inexistenþa altei transcrieri în România (formularul se primeºte la consulat);
    * buletine/cãrti de identitate/pasapoarte CRDS romanesti ale pãrinþilor copilului, in original si copie;
    * copia certificatului de cãsãtorie ( pentru pãrinþii cãsãtoriþi ) ºi de naºtere ale pãrinþilor copilului; daca unul dintre pãrinþi este cetatean italian/strãin, se va prezenta extrasul sau de nastere care conþine numele parinþilor, în limba italianã sau românã pentru cazul pãrintelui care deþine altã cetãþenie;
    * taxa consularã: pentru inscrierea certificatelor de naºtere în termen de pânã la ºase luni de la naºtere – 170 euro. Taxa pentru inscrierea certificatelor de naºtere la peste ºase luni de la naºtere – 235 euro.

Notã: În situaþiile în care înscrierea se efectueazã în 48 de ore, se percep în plus taxele de urgenþã pentru înscriere (15 euro) ºi pentru efectuarea traducerii (15 euro).
Sezione Consolare
dell'Ambasciata di Romania
Via del Serafico 69/75
00142 ROMA
Si riceve per appuntamento
Tel. 06 51531155
Fax 06 51531151
E-mail: consulara@roembit.org

e bine de retinut din tot ce ai scris acolo.multumesc frumos tuturor care au fost dispusi sa ma ajute cu eventuale raspunsuri .o zi buna tuturor.
Memorat
Pagini: [1] 2 3   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: