Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Cum pot cumpara o locuinta in Italia  (Citit de 1968 ori)
rodyhas
Newbie

« : 05-06-2011, 09:32:27 »

Buna ziua
As dori sa stiu cum as putea cumpara o casuta mica intr-un sat din apropierea orasului Torino.Si eu sunt o romanca cu aceleasi probleme ca toti romanii.Nu ma deranjeaza asa mult saracia tarii mele cat mentalitatea si prostia parvenitilor din aceasta tara.Pur si simplu doresc sa vand ce am si sa plec intr-o alta tara europeana.Din copilarie am iubit Italia si muntii de aceea m-am gandit la nord vestul Italiei.
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.
Va multumesc si va doresc o duminica placuta
Rodyhas
Memorat
titanicsatsuma
Sr. Member

« Răspunde #1 : 05-06-2011, 12:19:38 »

Este simplu, bani sa ai. Mergi iti cauti casa, face-ti actele la notar, platesti,  esti proprietar....
Nu stiu daca un sat din nord este indicat, sa nu crezi ca in Italia au mentalitatea mai deschisa. Cunosc cazuri de familii straine care au fost imediat marginalizzate, sicanate in toate felurile pana cand au trebuit sa schimbe zona. Depinde cum va prezentati, ce faceti, cine sunteti ...
Memorat

Tutti i pensieri intelligenti sono stati già pensati....
Goethe
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #2 : 05-06-2011, 14:27:36 »

de ce faceti alarmisme din astea?!

Rodyhas, nu se fac safari impotriva romanilor in Italia, stai linistita. problema e ca trebuie sa ai banii jos, pentru ca bancile nu-ti dau imprumut atita timp cit n-ai un salariu cu vechime si alte conditii.... iar nu stiu ce vinzi si cit iei pe acolo, dar aici nu costa deloc putin imobilele.
Memorat

Cocolina
Sr. Member

« Răspunde #3 : 05-06-2011, 16:49:13 »

Doamne feri sa faci asa ceva....daca ai de gand sa apelezi la banca te-ai ars!Spread-ul e mare,dobanda variabila devine o spada a lui Damocle,iar daca ai banii cash nu se merita,cel putin aici....
Memorat

Cerul n-ar avea curcubeul,daca ochii n-ar avea lacrimi...
titanicsatsuma
Sr. Member

« Răspunde #4 : 05-06-2011, 16:56:35 »

de ce faceti alarmisme din astea?!

Rodyhas, nu se fac safari impotriva romanilor in Italia, stai linistita. problema e ca trebuie sa ai banii jos, pentru ca bancile nu-ti dau imprumut atita timp cit n-ai un salariu cu vechime si alte conditii.... iar nu stiu ce vinzi si cit iei pe acolo, dar aici nu costa deloc putin imobilele.

Din  pacate Madalina cunosc cazuri concrete. Este clar ca nu se poate generaliza.
Memorat

Tutti i pensieri intelligenti sono stati già pensati....
Goethe
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #5 : 06-06-2011, 09:48:40 »

rahat. evita interventiile de genul asta daca nu stii ce zici.

deci, daca ai capul in sac te face banca, normal. daca e o banca minora si tu prost vizibil. altfel clientii se trateaza toti cam la fel si se explica tuturor cu aceeasi rabdare ce si cum

daca stii sa tratezi si intelegi exact diferenta de risc intre tasso fisso/ variabile alegi mutuo care e ok ptr tine
fara banci nu s-ar vinde nici 5% din casele care se vand in mom de fatza

p.

Doamne feri sa faci asa ceva....daca ai de gand sa apelezi la banca te-ai ars!Spread-ul e mare,dobanda variabila devine o spada a lui Damocle,iar daca ai banii cash nu se merita,cel putin aici....

Memorat

Cocolina
Sr. Member

« Răspunde #6 : 06-06-2011, 12:50:57 »

Ce spui,cunosti cate familii italiene si nu numai au contractat un mutuo,indiferent de modalitate,iar in momentul in care il tasso di interesse era alle stelle,au avut probleme sa plateasca rata lunara??
Ia sa vedem cine mai reuseste sa ia un tasso fisso,spread max 1.00,in zilele astea??
In cazul in care aumento del tasso si mette in coda,anii de mutuo se lungesc,si tot ajungi sa platesti ca nebunu.
Eu am contract pe 25 de ani,variabil,si de cate ori BCE se joaca cu tasso,ba mi se coboara(FF putin),ba urca(F mult).
Ca s a nu mai vb ca acum,mai mult ca oricand,la gente è molto titubante nel impegnarsi a vita,con la crisi che c'è....
Ps:LE BANCHE SONO STROZZINI LEGALIZATI!
Memorat

Cerul n-ar avea curcubeul,daca ochii n-ar avea lacrimi...
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #7 : 06-06-2011, 14:14:47 »

esti agresiva fara motiv

il tasso d'interesse e in fctie de euribor care reflecta practic conditiile economice de moment, nu e o inventie a bancii. spread-ul reflecta acelasi joc.
deci clar ca acu 5-6 ani obtineai ceva mai bun decat acum

exista solutii : variabile con cap , variabile x anni poi fisso ecc

ziceam, alegerea depinde de cat e suma, in cati ani reusesti sa o platesti, daca versi sau nu anticipo, ammortamento alla francese o no ecc ecc
valorile de mutuo sint dictate de piatza nu e o aiureala a lu unu care se scoala dimineatsa si da numerele...

p.
Memorat

Nycoisa
Full Member
**

« Răspunde #8 : 27-06-2011, 22:27:33 »

Dar sa-ti cumperi un apartament in Italia cu rata fixa nu se poate?Si pe noi ne bate gandul sa facem mutuo sa ne luam dar ne e cam frica.Altii care au deja mutuo,romani,ne spun ca sa nu facem greseala asta ca sa continuam sa stam in affitto.Taxa asta variabila e descurajanta rau!!!
Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #9 : 28-06-2011, 06:17:46 »

Nycoisa  mergi la banci ( adica mai multe nu doar la una )  si vezi ce iti ofera, ce fel de imprumut, conditii etc..

dupa prieteni d-astai asa de buni eu personal nu m.as lua,  ei peste 15-20 ani cu banii pe care ii platesc lunar  vor fi proprietari si vor fluiera fericiti ca au scapat de cheltuieli in vreme ce tu chirias ai platit tot ca ei luna de luna si nu te-ai ales cu nimic..   
Memorat
Nycoisa
Full Member
**

« Răspunde #10 : 28-06-2011, 08:34:19 »

Dar eu platesc affitto 400 de euro iar ei rata au plecat de la 700 si au ajuns la 1100.E cam mult totusi!
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #11 : 28-06-2011, 10:00:49 »

normal ca se poate si rata fixa

auzi, dar tu cand ai o intrebare dai si cu google, cu alea alea, ca sa vezi cum e treaba sau te informezi numa de la romanii de la coltzu blocului ?

Dar sa-ti cumperi un apartament in Italia cu rata fixa nu se poate?Si pe noi ne bate gandul sa facem mutuo sa ne luam dar ne e cam frica.Altii care au deja mutuo,romani,ne spun ca sa nu facem greseala asta ca sa continuam sa stam in affitto.Taxa asta variabila e descurajanta rau!!!
Memorat

Nycoisa
Full Member
**

« Răspunde #12 : 28-06-2011, 12:17:34 »

Normal ca m-as informa bine inainte sa fac pasul asta,dar deocamdata e doar in faza de "poate","oare n-ar fi mai bine" etc.Si aici am scris pentru ca primesc raspunsuri din experiente personale!Pentru ce e oare forumul asta daca nu pt a discuta una si alta,a impartasi experientele etc.?
Memorat
Geronimo
Veteran

« Răspunde #13 : 28-06-2011, 18:00:41 »

Dar eu platesc affitto 400 de euro iar ei rata au plecat de la 700 si au ajuns la 1100.E cam mult totusi!

Uite, deja ai doua date(cifre). Fa un calcul cat platesti chirie 30 ani la 400 euro/luna. Si mai fa un calcul cat platesti  tot in 30 ani la o rata de 900 euro/luna.
Memorat

De ce?
ROKY641
Vizitator
« Răspunde #14 : 28-06-2011, 18:23:56 »

Daca reusesti sa obtii un mutuo cu rata fixa nu ezita, romanii care au reusit sant foarte putini. "prieteni" in astfel de decizii nu au ce cauta
Memorat
Pagini: [1] 2   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: