Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2 3   In jos
Imprimă
Autor Subiect: cum sa procedez  (Citit de 2320 ori)
farahnaz
Newbie

« : 05-11-2007, 11:56:52 »

as vrea sa cer un sfat daca se poate;sint casatorita cu un italian de 1 an si 3 luni ,el a gasit pe altcineva si ma determina prin gesturi si fapte sa plec,am depus actele pt cetatenie si am fost de curind si mi s a zis sa aduc cazieru din romania tradus si legalizat la consulat,iar asta dureaza,si as vrea sa intreb daca plec de la el (pt ca ma preseaza psihic)cum as putea sa procedez in legatura cu actele ?mersi mult anticipat
Memorat
scufitarosie
Jr. Member
*

« Răspunde #1 : 05-11-2007, 14:16:50 »

Pai daca pleci,nu cred ca o sa iti mai dea cetatenia,pt ca la un moment dat va veni cineva dela politie sa constate ca voi doi stati intr-adevar impreuna

Parerea mea.
Poate stie cineva mai multe.

Dar ce mai conteaza acum cetatenia,ca doar suntem in europa?

Da-l in p...a masii!
Crede-ma ca nu merita sa mai stai nici 5 minute!
Viata e frumoasa, dar atat de scurta!!!!!!!!
Nu permite nimanui sa-si bata joc de tine!
Memorat

Actioneaza in asa fel incat sa fii demn de incredere!
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #2 : 05-11-2007, 15:13:20 »

cazierul se poate lua si din Italia, nu trebuie cel romanesc. Oricum, daca nu ceri cetatenia acum, poti s-o ceri peste 4 ani, daca mai esti pe aici.
Memorat

bonniewhite
Sr. Member

« Răspunde #3 : 05-11-2007, 15:29:16 »

aici sfaturi vei gasi multe si de toate felurile....faptul ca tu esti casatorita legal, iti confera multe drepturi: in primul rand, da, ai dreptul la cetatenie, chiar si divortata fiind. Dar cel mai important e sa te duci sa consulti un avocat. O simpla consultatie nu e exagerat de scumpa, dar macar o sa fii deplin constienta ce drepturi ai.
Tu lucrezi? Ai un venit oficial? Nu uita ca ai dreptul la "assegno di mantenimento" din partea lui si nu numai... Si cum sa pleci? unde sa te duci? Nu poti sa ramai pe drumuri. Ati discutat despre divort? El are obligatia intretinerii tale. Da-ne mai multe detalii. Ai nevoie de niste martori pentru mizeriile pe care ti le face....presupun ca nu s-a pus problema de certificate medicale pentru violenta domestica. (vreau sa cred ca nu a ajuns pana acolo, desi ar fi ajutat in caz de divort).
Chiar daca nu ai bani, poti introduce divort si tu, nu numai el, iar avocatul tau va fi platit de catre stat, in cazul in care venitul tau nu depaseste o anumita suma de bani anuala si aceasta procedura se numeste "gratuito patrocinio". E o idee anevoioasa, dar perfect functionala.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #4 : 05-11-2007, 15:36:41 »

aici sfaturi vei gasi multe si de toate felurile....faptul ca tu esti casatorita legal, iti confera multe drepturi: in primul rand, da, ai dreptul la cetatenie, chiar si divortata fiind.
cu asta nu prea sint de acord.

Requisiti :

Lo straniero coniugato con cittadino/a italiano/a, puo' chiedere la cittadinanza italiana quando risiede legalmente da almeno 6 mesi in un comune italiano, ovvero dopo tre anni dalla data del matrimonio, se non vi e' stato scioglimento, annullamento o cessazione degli effetti civili e se non sussiste separazione legale..

Daca apuca sa ceara cetatenia inainte de separare, OK... altfel NU-I accepta cererea.
Memorat

bonniewhite
Sr. Member

« Răspunde #5 : 05-11-2007, 15:39:31 »

pai pana apuca ei sa se separe, am impresia ca o sa mai dureze.
da, in sensul asta scrisesem si eu, poate nu suficient de detaliat: trebuie introdusa cererea inainte de separare, de fapt, chiar a scris ca a depus actele pt cetatenie, dar s-a impotmolit de cazier.
nici nu e nevoie sa-l ceara neaparat prin consulat; se accepta si pe alte cai si nici nu dureaza atat. 
« Ultima modificare: 05-11-2007, 15:45:35 de către bonniewhite » Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #6 : 05-11-2007, 15:44:49 »

oricum, farahnaz, cred cã cea mai înþeleaptã chestie este sã nu pleci de-acasã înainte sã te fi consultat cu un avocat. mai strânge din dinþi o vreme, pânã ce îþi va fi clar ce anume trebuie sã faci.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #7 : 05-11-2007, 15:46:00 »

eu nu sint sigura, dar pt cetatenia celor cu 4 ani de rezidenta (deci nu casatoriti cu italieni) se poate lua cazierul in Italia sau se poate autocertifica.
M-as mira ca tocmai la cei casatoriti cu italieni sa li se ceara cel din Romania.

PS. telefono rosa... avocat gratuit
Memorat

farahnaz
Newbie

« Răspunde #8 : 05-11-2007, 15:48:32 »

acum nu mai lucrez pt ca el a fost bolnav in spital si a trebuit sa stau cu el.de batut nu m a batut ,nu e violent fizic dar nu ii convine nimic din ce fac.acum ca s a facut mai bn cu sanatatea i am zis ca trebuie sa muncesc ca nu pot sta asa iar pe el nu l intereseaza.ma infioara faptul ca nu am bani sa pot pleca pt ca violenta psihica e mai rea decit cea fizica
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #9 : 05-11-2007, 15:51:56 »

te infioara, nu te infioara... nu te lasa pacalita.
mergi la avocat (zisai mai sus, telefono rosa) cere o consulenta si actioneaza cu cap.
Memorat

simona_02
Vizitator
« Răspunde #10 : 05-11-2007, 15:52:21 »

asta aºa e, farahnaz. dar nu pleca înainte sã-þi fi spus un avocat ce drepturi ai. cautã telefono rosa de care-þi zicea Mãdãlina, poate o sã-þi fie mai clar ce ai de fãcut.
Memorat
bonniewhite
Sr. Member

« Răspunde #11 : 05-11-2007, 15:59:10 »

se poate divorta cu motivatia: "violenta psihica" in cazul tau. dar mai strange din dinti cat poti, macar sa fii cu actele in regula....din pacate acum trebuie sa fug, daca pot sa mai ajut cu ceva, revin diseara.

bafta multa!

ah, uitam: faptul ca nu-i convine nimic din ce faci, sa stii ca e des intalnit in multe familii  Sad...(e cumva o gluma cinica), dar in situatia asta poate fi din cauza impactului a doua culturi diferite (tu nu faci asa cum a vazut la mama lui...); daca tu mai rezisti un pic, e posibil ca lucrurile sa se imbunatateasca intre voi.. el nu a apreciat ca ai avut grija de el cat a stat in spital?
« Ultima modificare: 05-11-2007, 16:03:29 de către bonniewhite » Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #12 : 05-11-2007, 16:10:49 »

daca el nu a apreciat, poate vor aprecia judecatorii.
Memorat

farah
Newbie

« Răspunde #13 : 05-11-2007, 21:24:11 »

multumesc mult pt sfaturi,asa am sa fac am sa mai suport putin si am sa vb si cu un avocat.si am sa va mai tin la curent cu ce am sa procedez.d zeu sa i ajute pe romanii care sint cinstiti si isi vAD DE TREABA LOR IN ITALIA
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #14 : 05-11-2007, 21:32:28 »

amin. si cum ti s-a zis mai sus, de fapt ambele caziere , romanesc si italian, se pot autocertifica, e dreptul tau, e scris pana si in modulul de cetatenie ca daca esti comunitar se poate face asta. explica-le domnilor.
in plus cu cetatenia asta cred ca te iluzionezi un pic, de la depunerea actelor pana ai documentul in mana trec ani buni de zile... in tot timpul asta poti fi controlata in orice moment, daca stati impreuna, daca una alta.
cu alte cuvinte vezi-ti de viata si depune cand ai 4 ani de rezidenta ca tot comunitarul.

p.
Memorat

Pagini: [1] 2 3   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: