Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2   In jos
Imprimă
Autor Subiect: imprumut auto  (Citit de 1010 ori)
carmen_v98
Jr. Member
*

« : 11-10-2007, 12:23:02 »

Buna ziua tuturor! Va rog mult, daca stiti ceva despre imprumuturile auto, imi spuneti si mie Smiley... Vreau masina noua, Peugeot 307 SW cel din 2006, de preferinta, nu as vrea sa dau nimic avans (omul poate visa, nu?)  si cel mai rau ca sotul meu nu are deocamdata contract de munca pe perioada determinata! In concluzie, de cate luni de munca de contract de munca pe perioada determinata ai nevoie pentru a obtine un imprumut auto de max 20.000 euro? Am mai cautat eu pe Net dar nu am gasit nici o concesionarie din regiunea Lombardia sa vad si eu o oferta, ceva  Sad
  Multumesc frumos!
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #1 : 11-10-2007, 13:12:18 »

deci. poti cere imprumut de la orice finanziaria. regulile le fac ei, deci ce zici tu cu cei 20.000 bla bla nu sint lege, ci in fctie de fiecare
deci asta tre sa faci , le iei pe toate la rand si vezi cati bani iei si cu ce taxe de interes.  sau mergi la tine la banca si incerci.

sau intrebi la concessionario de unde cumperi masina daca nu au oferte sau acorduri cu vreo finanziaria (de obicei toti au ) si incerci astfel.

si nu in ultimul rand gandeste-te bine daca e cazul sa cheltui f mult si cu taxe mari de interes intr-o situatie precara.
ca pana la urma gasesti pe cineva sa-ti de-a banii problema e ca vor profita si iti vor cere minim 12-15% taxe, sper sa ai noroc si sa nu fie asa.

contractul de munca permanent se numeste "indeterminato" nu "determinato".
ala determinato e contractul la termen

alta regula, nu semnezi absolut nimic din prima, ceri timp de gandire intotdeauna indiferent daca-ti promit marea cu sarea, duci hartiile acasa si le citesti cu atentie, mai ales ce e scris marunt. daca iti convine te intorci a doua zi cu ele semnate.

p.
Memorat

carmen_v98
Jr. Member
*

« Răspunde #2 : 11-10-2007, 13:20:19 »

Multumesc!  Smiley Da ai dreptate, deocamdata are contract doar pana in decembrie(mi-a zis ca asa fac toti, intai un fel de perioada de proba) si apoi urmeaza cel indeterminat! Eu sunt inca in RO, dar cum el munceste foarte mult, mai face si naveta nu prea are timp sa se intereseze asa ca am incercat eu! As fi vrut si niste link-uri sa vad niste oferte concrete, daca se poate! El zice ca Peugeot-ul 307 SW din 2006 nu e mai mult de 15.000 Euro pe cand eu l-am gasit la  21.000 Roll Eyes
Memorat
Clau
Veteran

« Răspunde #3 : 11-10-2007, 13:34:25 »

in conditiile astea eu zic sa nici nu te obosesti sa intrebi si la banca
Memorat
cristi
Sr. Member

« Răspunde #4 : 11-10-2007, 13:45:56 »

ultima data cand am intrebat eu imprumuturile se dadeau pe maxim 6 ani...rata nu trebuie sa depaseasca 30% din salariu....fa o socoteala si vezi daca are sens sa te arunci la masina de 15 mii de euri  Smiley
Memorat
carmen_v98
Jr. Member
*

« Răspunde #5 : 11-10-2007, 14:15:38 »

Sad
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #6 : 11-10-2007, 14:27:29 »

sau vezi o masinutza la mana a doua pe www.autoscout24.it

p.
Memorat

carmen_v98
Jr. Member
*

« Răspunde #7 : 11-10-2007, 15:38:47 »

pippus, esti in dulce, dar vreau masina noua! Sunt inca marcata de Daciile noastre dragi si vechi care ma lasau cand imi era lumea mai draga, ori pe coclauri ori chiar in mijlocul orasului! Stiu ca nu poti compara o masina veche de aici cu una de acolo dar...  Am cautat o masina inca de asta vara cand am fost in Italia si am inteles ca e un fel de loterie...un risc pe care nu suntem dispusi sa ni-l asumam! Acum..mai vedem... dar o sa ma uit sa pot imi pot face si eu o idee de preturi! Multumesc  Smiley
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #8 : 11-10-2007, 16:44:24 »

bafta deci si s-o purtati sanatosi.
oricum ce zici tu e mitologie curata Wink

p.
Memorat

Sorina
Vizitator
« Răspunde #9 : 11-10-2007, 16:57:02 »

carmen_v98,la concesionarii mai exista si masinile "semestrale"  sau cele "km zero". Daca o vrei noua, cele km zero is chiar noi dar pretul difera de una care nu e inmatriculata. (acuma depinde sa si gasesti ceea ce cauti,adica peugeot-ul care iti place tie,accesoriat asa cum vrei,culoare ta, etc).
Memorat
carmen_v98
Jr. Member
*

« Răspunde #10 : 12-10-2007, 17:24:28 »

tot ce se poate pippus..eu am incercat pe Net sa gasesc niste informatii, probabil total diferite de realitatea din Italia..cel putin asta am inteles- sunt 2 lumi total diferite... eu doar am incercat sa vad daca e posibil sa realizez un vis...dar cred k o sa-i scriu lui Mos Craciun, poate am mai mult noroc asa...oricum eu iti multumesc pentru  sprijin, intotdeauna am gasit pe forum raspunsuri  Smiley ai asta e un lucru tare bun...

Memorat
damago.it
Sr. Member

« Răspunde #11 : 12-10-2007, 19:57:55 »

Nu vreau sa te dezamagesc, dar bancile de regula acorda imprumut pt cumpararea unei masini pt 10.000 de euro sau poate maxim 12-13.000 de euro, diferenta va trebui s-o pui de la tine, asta daca vrei o masina scumpa. Daca nu, va trebui sa cumperi o masina care sa nu depaseasca aceasta valoare de 10000, poate 12000 de euro. Ceea ce vrei tu, o masina de 20000 de euro este un vis, conditiile de imprumut difera, dar nu uita si de CUD, venitul din anul sau anii precedenti, asta daca este vorba de un contract pe termen determinat. Si acest contract ar putea fi o piedica insemnata daca ii expira peste 2 luni de zile. Pe autoscout 24 gasesti si masini noi, dar cel mai bine intrebi intr-o concesionarie despre conditiile cumpararii unei masini.
Memorat
carmen_v98
Jr. Member
*

« Răspunde #12 : 16-10-2007, 07:17:45 »

Multumesc damago  Smiley! Acum sotul meu zice k masina pe care o vrea el a fost la promotie vara asta timp de o luna si costa in jur de 9500 euro..Eu pe net am gasit-o la 21.000! Nu am mai inteles nimic, dar banuiesc ca depinde de oferta concesionariilor...Din decembrie speram si noi la un contract pe o perioada nedeterminata dar nu stiu, daca te duci la o concesionarie, iti cere sa ai un anumit nr de luni in care sa fi avut contract pe perioada nedeterminata?? Asta ar trebui sa gasesc pe site-ul unei concesionarii, numai ca pana acum nu am dat de nicunul din Bergamo... Sad Oricum banuiesc ca sunt termeni si conditii care se negociaza la fata locului...dar tot speram ca Mos Craciun...

Memorat
damago.it
Sr. Member

« Răspunde #13 : 16-10-2007, 08:52:20 »

Orice vanzator doreste sa-si vanda marfa cat mai repede si o vinde oricui este dispus s-o cumpere, indiferent daca este francez, senegalez sau italian. In cazul de fata el este binevoitor, zambaret, ti-o prezinta pe larg si chiar te lasa sa faci un tur cu masina, insa ultimul cuvant il are de spus banca. Pe EA tebuie s-o convingi ca poti plati imprumutul, pt ca toate foile, cererea, contractul merg la banca. Contractul pe o perioada indeterminata este pe o perioada... indeterminata, adica lucrezi si in prezent in cadrul aceleiasi firme care ti-a facut acel contract pe o perioada indeterminata. Nu are nici o valabilitate si nu incalzeste pe nimeni ca ai avut un contract pe o perioada indeterminata si ai fost demis dupa cateva luni. Acest contract nu este o simpla foaie, ci este o siguranta pe care o primeste banca de la firma la care lucrezi ca tu ai un serviciu stabil si sigur. De-altfel in cazul solicitarii unui finanziament banca se intereseaza la firma la care lucrezi sa vada daca mai esti angajatul lor. In cazul unor oferte prezentate intr-o anumita concesionarie care vin din partea unei banci acestea nu pot fi modificate dupa bunul plac, ci raman asa cum decide banca (spre ex. 24 de rate X 150 euro + rata finala, TAN, TAG XX, oferta valabila pana la data de XX etc., insa exista si finanziamente personalizate.) In ceea ce priveste masina, aceasta o poti achizitiona de la oricare concesionarie din Italia, daca doresti si nu doar din zona ta.
Memorat
carmen_v98
Jr. Member
*

« Răspunde #14 : 16-10-2007, 09:32:17 »

Multumesc! Smiley Daca Mos Craciun e bun...si ii face contract pe perioada nedeterminata in decembrie, poate ne da banca voie sa luam o masina in ianuarie...Asta incercam sa aflu..Eu sunt in RO si nu am idee decat de creditele de aici, asa ca mi-ai fost de mare ajutor! Iti pun o vorba buna la Mos Craciun  Smiley
Memorat
Pagini: [1] 2   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: