Problema este ca pt anul 2011-2012 inscrierea la gradinit s-a facut in ianuarie, februarie 2011.
Cand mi-am inscris fetita ,anul acesta, am completat un formular, in rest toate actele trebuiesc duse la primarie ca sa obtii rezidenta.Scoala deja are datele de la primarie cu rezidentii minori care pot fi inscrisi.
Dupa parerea mea, intai faci rezidenta, dupa care vezi daca mai e vreun loc pentru fetita de 4 ani, cea mica ar fi trebuit sa fie anticipataria, doar daca ar fi fost locuri disponibile, daca nu, se face cerere pt cresa. Locurile la cresele comunale sunt putine in comparatie cu cererile, si se intra in baza unei graduatorii care ia in calcul venitul familiei, daca ambii parinti au contract de munca( daca tu nu lucrezi in momentul cand faci cererea sunt slabe sanse).
Vezi ca sunt topicuri deschise pt obtinerea rezidentei.
In alta ordine de idei, nu am inteles asta:
Sotul lucreaza in tavullia,apartine de riccione(emilia-romagna).
sotul tau are sau nu rezidenta la Riccione, pt ca nu conteaza unde lucreaza, de ex Tavullia este deja in Marche (unde dealtfel s-ar gasi chirii mult mai acceptabile decat in Riccione), iar Tavullia are gradinita si scoala.