Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: intregirea familiei  (Citit de 347 ori)
bebita
Newbie

« : 13-06-2011, 11:10:30 »

m-am casatorit anul trecut cu un cetatean romin care are rezidenta in Italia in provincia Padova.Intre timp am fost pensionata pe caz de boala in Romania .As vrea sa stiu ce documente-mi sunt necesare pentru intregirea familiei in Italia si daca beneficiez de asigurari de sanatate el find platitor de asigurari de sanatate (iar eu sunt pensionara de boala in Romania)
va multumesc anticipat
Memorat
intarsia80
Newbie

« Răspunde #1 : 17-06-2011, 19:25:05 »

ma interesa si pe mine subiectul ... sunt rezident in italia si proaspat casatorit cu o romanca (normal) ... cum poate obtine si ea rezidenta ... ? care sunt pasii pe care trebuie sa ii facem?
Memorat
nica
Full Member
**

« Răspunde #2 : 17-06-2011, 19:50:54 »

In cazul persoanelor casatorite, daca sotul(sotia) este rezident in Italia, poate sa-si aduca perechea in urmatoarele conditii:
1.sa aiba un contract de munca care sa produca intr-un an un venit nu mai mic de aprox. 8270 €( cincimii si ceva - venitul minim + douamiisaptesute si ceva daca intregirea se face cu un membru al familiei).Daca reintregirea se face cu o a treia persoana, venitul trebuie sa fie mai mare.
2. Persoana care vine din Romania trebuie sa aiba un document de identitate valabil( carte de identitate sau pasaport) si certificatul de casatorie model nou apostilat( traducerea lui se poate face si in Italia), sau apostilat si apoi tradus si apostilata la randul ei traducerea.
3. Logic este ca jumatatea rezidenta in Italia trebuie sa aiba o locuinta unde sa-si primeasca perechea.
4. In primaria de apartenenta se merge cu aceste documente, impreuna cu contractul de munca sau dupa caz, cud-ul persoanei rezidente deja.
5. Automat, persoana care intra in Italia in acest caz, are dreptul la asistenta sanitara, bineinteles ca dupa ce se completeaza niste proceduri birocratice( obtinerea cartii de identitate italiene si apoi a carnetului de sanatate - tessera sanitara -).
P.S.De-acuma ar trebui deja sa stie toti romanii ca apostilarea documentelor romanesti( certificate, diplome,se face in prefecturile de resedinta din Romania)  Succes!! 
Memorat
nica
Full Member
**

« Răspunde #3 : 17-06-2011, 19:55:35 »

Scuze pentru micile erori:1. card de sanatate, nu carnet;
                          2. unele primarii mai cer si contractul de inchiriere a locuintei( sau de proprietate, pentru fericitii care detin o proprietate)
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: