Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Mamica singura am ceva ajutoare de la stat???  (Citit de 3394 ori)
DanyTerciu
Newbie

« : 30-04-2011, 14:53:19 »

Sunt divortata si cu fetita in grija mea pot beneficia de ceva ajutor in italia.
Am carte de identitate italiana ,codice ,statul de familie si certificatele de nastere traduse!!
Cine stie ceva va rog sa ma ajutati si pe mine  .Mersi Smiley
Memorat
misulica
Sr. Member

« Răspunde #1 : 30-04-2011, 22:29:14 »

iei legatura cu serviciile sociale (cred ca prin asl) si in functie de venituri si de situatia familiala poate ai dreptul la contribute. explici situatiaa asisteentei sociale, duci documente cu divort, venituri, certificate si ea o sa-ti zica daca ai dreptul.
Memorat

Daca am avea mai multa incredere unii intr-altii, poate am avea mai mult de pierdut, dar poate si mai mult de castigat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #2 : 30-04-2011, 23:21:28 »

nu prea cred ca are multe drepturi, daca nu cu un avocat bun care sa faca giumbuslucuri...
daca era mama singura (ragazza madre - cu copil recunoscut doar de ea) avea mai multe sanse...
Memorat

misulica
Sr. Member

« Răspunde #3 : 01-05-2011, 00:14:57 »

pai io nu sunt tot mama singura? depinde care e venitul familiei, ajutorul social se da in baza isee, care e in functie de venit pe familie, nr de persoane etc.nu conteaza daca copilul e recunoscut sau nu de tata
Memorat

Daca am avea mai multa incredere unii intr-altii, poate am avea mai mult de pierdut, dar poate si mai mult de castigat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #4 : 01-05-2011, 13:21:47 »

pai daca stii mai multe, zi! Tongue
Memorat

misulica
Sr. Member

« Răspunde #5 : 01-05-2011, 20:13:55 »

ptiu drace! m-ai facut sa ma uit in documentele mele sa vad ce legi sunt pe-acolo, si vaazui ca e lege regionala... na, ca ma facui de ras! deci in valle d'aosta sigur e, dar in alte parti nu stiu.... scuzati informarea dezinformata!
Memorat

lidia_dorin
Veteran

« Răspunde #6 : 03-05-2011, 07:24:18 »

Nu exista ajutoare de la stat valabile in toata Italia.Fiecare primarie si regiune sau provincie face ce poate.
In primul rand ai dreptul la puncte in plus in graduatoria pt gradinita ,cresa , dupa caz.
Si reducere sau essenzione pt taxele respective, in functie de isee.
Tot in functie de isee, ai dreptul la contributia pt chirie, bani pe care primaria ii da o data pe an.
poti intreba la primarie daca se mai primesc cereri pt bonus energia si gaz.
Daca ai copil la scoala tot o data pe an, acu prin mai ,daca imi amintesc bine, se dau burse scolastice.Trebuie demonstrat cu chitante ca ai facut o cheltuiala de x euro( 50,100, nu stiu exact) pt rechizite, uniforma etc.
Poti face cerere pt obtinerea unei case populare, intri in graduatorie, cu puncte in plus pt mama singura.
Ultima varianta ramane un colocviu cu asistentii sociali de la tine din primarie.Chestie cu dus intors. Daca au resurse iti pot da un ajutor, dar sa nu te astepti la sume fixe luna de luna.
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: