Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: munca-nulla osta  (Citit de 967 ori)
valah78
Jr. Member
*

« : 10-02-2010, 10:28:16 »

ciao!Am lucrat de 2 ani intr-un hotel si acum mi-am schimbat locul de munca.Dar patronul imi spune sa mai astept pana imi face contractul pt.ca a depus deja cererea pt. nulla osta si nu stie cand este gata.Ca imi trebuie nulla osta sa lucrez pt.ei(o firma de curatenie).Stie cineva daca este adevarat?
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #1 : 10-02-2010, 11:25:50 »

ciao!Am lucrat de 2 ani intr-un hotel si acum mi-am schimbat locul de munca.Dar patronul imi spune sa mai astept pana imi face contractul pt.ca a depus deja cererea pt. nulla osta si nu stie cand este gata.Ca imi trebuie nulla osta sa lucrez pt.ei(o firma de curatenie).Stie cineva daca este adevarat?

cred ca ai mai intrebat si ti-am raspuns
dar o luam de la capat .

1. daca ai lucrat deja in italia,  NU mai trebuie nulla osta, indiferent de sector

2. daca nu ai lucrat, daca contractul e in lista celor fara nulla osta, merge fara, daca e in sectoare cu nulla osta , patronu are dreptate

deci lamureste-ne ce contract national foloseste firma de curatenie respectiva (commerciale, metalmeccanico, etc ) si daca ai mai lucrat deja si ai rezidenta etc
Memorat

valah78
Jr. Member
*

« Răspunde #2 : 10-02-2010, 11:44:34 »

am mai lucrat in Italia dar lucrand la un hotel nu mi-a trebuit nulla osta.Clar.Nu stiu ce fel de contract fac cei cu firma de curatenie dar asa mi-a zis ca mai trebuie sa astept pana imi da nulla osta si nu stiu ce sa zic pt. ca ei tot zic ca imi fac contract din noiembrie.Ei mi-au zis ca domeniul de activitate nu este pe lista celor fara nulla osta.Am o prietena de a lucrat tot in hotel si acum lucreaza pt.ei si nu i-a trebuit nulla osta.Mi-a zis ca de la 1 ian. s-au schimbat legile in Italia?Huh?Huh?Huh?Huh????Acum ai inteles?Lamureste-ma daca au ei dreptate.
Memorat
valah78
Jr. Member
*

« Răspunde #3 : 10-02-2010, 11:47:08 »

Apropo, am si rezidenta de 2 ani de zile.
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #4 : 10-02-2010, 12:20:02 »

am mai lucrat in Italia dar lucrand la un hotel nu mi-a trebuit nulla osta.Clar.Nu stiu ce fel de contract fac cei cu firma de curatenie dar asa mi-a zis ca mai trebuie sa astept pana imi da nulla osta si nu stiu ce sa zic pt. ca ei tot zic ca imi fac contract din noiembrie.Ei mi-au zis ca domeniul de activitate nu este pe lista celor fara nulla osta.Am o prietena de a lucrat tot in hotel si acum lucreaza pt.ei si nu i-a trebuit nulla osta.Mi-a zis ca de la 1 ian. s-au schimbat legile in Italia?Huh?Huh?Huh?Huh????Acum ai inteles?Lamureste-ma daca au ei dreptate.

NU au dreptate, repet, daca ai lucrat in italia POTI lucra in continuare in orice sector si NU iti mai cere nimeni nulla osta

legea e clara, firma e confuza si te pacaleste
cere-le sa-ti arate cererea de nulla osta, esplicandu-le ca e o confuzie si ca legea nu este asa.
sau mergeti impreuna la Uff Lavoro si intrebati, dar e cum zicem noi aici, fidati

p.
Memorat

darius05
Sr. Member

« Răspunde #5 : 29-09-2011, 13:40:26 »

Am o prietena ,care anul urmator se va casatorii cu un italian,cei de la comune i-au cerut nulla osta.Are o hotarare de divort tradusa si legalizata.Cum ar fi mai bine sa procedeze :sa mearga in tara sau sa rezolve prin consulat ? Care ar fi cea mai rapida cale si daca stiti exact ce documente sunt necesare in astfel de casatorii?
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #6 : 29-09-2011, 15:53:31 »

http://www.consulatmilano.com/category/servicii-consulare/casatorii-nulla-osta/
Memorat

darius05
Sr. Member

« Răspunde #7 : 29-09-2011, 18:13:12 »

Multumesc frumos!Astazi am trimis un mail la consulat Roma si am primit detaliat. Smiley
Memorat
alexy2010
Full Member
**

« Răspunde #8 : 29-09-2011, 18:22:45 »

Nulla osta, luata din consulat, este calea cea mai simpla, chiar daca uneori avem impresia, ca incercand sa facem actele in tara, ne costa mai putin.In tara, certificatul de cutuma, se ia numai din comuna de nastere, nu unde esti domiciliat. Hotararea de divort, nu trebuie tradusa apostilata in tara, e valabila, originalul, cea cu hotararea definitiva, si traducerea se face in consulat, facand numai la partea care intereseaza, adica introducerea si sententa, nu toate paginile cu toate discutiile, oricum cand ai fost divortat, totul merge mana in mana, adica te duci cu certificatul , divortul, si ei iti dau exact ce iti trebuie, adica nulla osta. Certificatul de nastere, la fel, se face in consulat traducerea, exact cum se faceau si acum 10-15 ani.

Tot costa 250 de euro, cetateanul roman, trebuie sa aibe documentul cetateanului italian, cu care se casatoreste, nu este obligatoriu sa fie impreuna, si aceasta nulla osta este valabila 6 luni.

Casa de piatra  Grin  Smiley
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: