Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Parasirea apartamentului in chirie fara preaviz  (Citit de 1052 ori)
Nycoisa
Full Member
**

« : 06-02-2011, 18:25:44 »

Ciao!
Revin pe forum cu alta problema.Noi locuim acum intr-un "miniapartament" cu contract de chirie 4+4,acum fiind al cincilea an deja.Am gasit de curand un alt apartament cu 2 camere,mult mai spatios la un pret foarte bun.Tinand cont ca avem nu copil si al doilea e pe drum ne-ar prinde foarte bine mai mult spatiu.Noi ne-am muta si de la 1 martie dar proprietarii actuali ne spun ca timp de 6 luni nu putem pleca sau daca plecam platim in continuare chrie si la ei 6 luni.Ceilalti proprietari nu sunt dispusi sa ne astepte 6 luni,ci maxim inca o luna.Adica ei au zis ca daca apare cineva disponibil ei dau apartamentul in chirie.Noi nu am vrea sa-l pierdem in nici un caz.Nu stim cum sa facem!S-a mai confruntat cineva cu asemenea situatii?Ce ne sfatuiti sa facem?Daca totusi ne mutam dincolo si nu respectam contractul ce poate sa ne faca?Multumim!
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #1 : 06-02-2011, 19:21:08 »

cred ca nu puteti face altceva decit sa dati preavizul de 6 luni, sa continuati sa-l platiti, chiar daca va mutati in celalalt... daca ceilalti va asigura ca va mai asteapta 1 luna (eventual dati un acont), mai ramineti aici 1 luna si mai platiti doar 5 degeaba...

nu se poate parasi fara preaviz decit in caz de probleme grave (ex. ploua in casa, pericol pt sanatate....etc).
Memorat

titanicsatsuma
Sr. Member

« Răspunde #2 : 06-02-2011, 20:09:45 »

complicata situatie...incearca sa-i gasesti alti chiriasi poate accepta.
este greu sa iesi din contractul ala cu 6 luni de preaviz...
daca nu reusesti sa iei apt. pe care l-ai gasit acum, ii trimiti raccomandata de preaviz si-ti cauti casa, in ultimele 2-3 luni o iei in serios pana iti gasesti ceva....

Memorat

Tutti i pensieri intelligenti sono stati già pensati....
Goethe
gurau mariana
Vizitator
« Răspunde #3 : 06-02-2011, 21:10:53 »

Pot sa iti spun ca am trecut printr-o situatie asemanatoare in 2005 si a trebuit sa platesc timp de 4 luni in doua parti!Nu stiu daca s-a schimbat ceva de atunci dar fara cele 6 luni de preaviz nu poti lasa casa!Iti convine sa dai deja preavizul si sa gasesti ceva sa impaci "si capra si varza".Bafta!
Memorat
nicoleta79
Jr. Member
*

« Răspunde #4 : 07-02-2011, 09:21:29 »

Totul depinde de proprietarii actualului apartament si noi am schimbat casa dar ne-am inteles cu ei.Daca nu te intelegi cu ei trebuie sa platesti chirie inca 6 luni daca nu,nu ai sa-ti primesti inapoi garantia si plus ca ai sa te trezesti si cu altfel de probleme...
Incearca sa le explici situatia poate te inteleg,dar legal ei au dreptate,ai semnat un contract unde e scrisa aceasta clauza;daca vrei sa lasi casa trebuie sa-i avizezi cu scrisoare recomandata cu 6 luni inainte!
Bafta!
Memorat
Nycoisa
Full Member
**

« Răspunde #5 : 07-02-2011, 15:57:08 »

Multumesc pentru raspunsuri!Azi am fost la agentie si am trimis raccomandata di preavviso.Tipa de la agentie mi-a spus la fel ca si "nicoleta79" ca totul se poate.Trebuie sa ma inteleg cu proprietarii,facem o hartie la mana pe care o semnam cu totii si o bagam la dosar.Sa vedem maine daca reusesc sa-i imbun!Tineti-mi pumnii!
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #6 : 07-02-2011, 16:53:09 »

bafta!
Memorat

nicoleta79
Jr. Member
*

« Răspunde #7 : 07-02-2011, 20:12:08 »

iti tinem pumnii!
Bafta!
Memorat
Nycoisa
Full Member
**

« Răspunde #8 : 08-02-2011, 16:01:18 »

S-a rezolvat pana la urma!Ne mutam  de la 1 martie,chiar cu cateva zile inainte sa nasc.Le lasam garantia,adica 3 mensilità si daca in timpul asta gasim pe cineva sa vina sa locuiasca acolo ne restituie banii.Daca nu asta e,i-am pierdut iar ei inchid ochii la celelalte trei luni care mai trebuiau platite.Sa speram ca o sa gasim e cineva,cauta si ei cautam si noi.Si uite-asa am ramas in relatii bune ca niste oameni civilizati!Va multumesc de sfaturi!
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #9 : 08-02-2011, 16:12:41 »

Bravo, complimente!!!
Memorat

titanicsatsuma
Sr. Member

« Răspunde #10 : 08-02-2011, 21:34:28 »

Ce bine, mare problema preavizul de 6 luni....
Memorat

Tutti i pensieri intelligenti sono stati già pensati....
Goethe
nicoleta79
Jr. Member
*

« Răspunde #11 : 09-02-2011, 09:23:46 »

Ma bucur ca v-ati inteles,e foarte important sa incerci sa vorbesti cu ei,sunt si ei constienti ca e un pic cam imposibil cu acel preaviz de 6 luni dar asta e legea...
Memorat
camy_dan
Sr. Member

« Răspunde #12 : 09-02-2011, 13:23:56 »

Ce bine, mare problema preavizul de 6 luni....

...in cazul in care vrei tu sa pleci. dar daca vrea proprietarul sa te dea afara ai 6 luni sa cauti...deci e un bine.
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: