Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Plata rata condominiala  (Citit de 1350 ori)
giuly
Newbie

« : 27-08-2011, 17:14:37 »

Salutare!Am o mica problema cu administratorul blocului in care locuiesc(in Roma).In momentul in care m-am mutat in acest bloc(iunie 2010), la semnarea contractului,sa stabilit ca rata condominiala o sa fie de 40 de euro,apa inclusa.La fix o luna de zile dupa se face o reuniune de condominio la care participa si proprietarul blocului(la care nu am participat ca munceam si a a fost prezenta sotia)si rata mea sare la 119 euro.Eu pana acum am refuzat sa platesc cat au stabilit ei,continund sa platesc cat am decis la inceput.Zilele trecute am primit o scrisoare recomandata de la administrator in care sunt rugat sa platesc diferenza de vreo 1400 de euro parca.As vrea sa stiu daca cine poate sa-mi spuna la ce sa ma astept daca refuz sa platesc .Stiu ca legea prevede ca pot fi dat afara din casa daca suma ratelor condominiale depaseste de 2 ori valoarea a doua chirii(depasita deja).Va multumesc
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #1 : 27-08-2011, 20:50:10 »

Buna!

citeste pe forumul asta, poate gasesti ceva care te intereseaza.
http://www.condominioweb.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=118487
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #2 : 27-08-2011, 20:57:57 »

ah, am gasit o chestie..

I rapporti con il condominio – Le spese si pagano, ma non si possono discutere: la partecipazione all’assemblea condominiale, infatti, spetta solo al proprietario, tranne per quella che riguarda la gestione dell’impianto di riscaldamento. In questo caso, infatti, l’inquilino ha diritto di voto, in base all’articolo 10 della legge 392/1978 , ma dovrà chiedere al proprietario di essere informato sulla data dell’assemblea, perchè il proprietario è l’unico titolare dei rapporti con il condominio. Per questo motivo, peraltro, la rata per le spese condominiali va pagata al proprietario e non direttamente all’amministratore. E a proposito di amministratore, come si potrà vedere guardano la tabella, le spese per il suo compenso non sono indicate. Questo perchè di norma il compenso dell’ammnistratore è a carico del proprietario, salvo patto contrario e salvi i casi in cui l’amministratore svolga attività esclusiva in favore del conduttore. Per cui se nel contratto non è indicato nulla, la parte della bolletta relativa al compenso dovrà essere decurtata dalle spese messe a carico del conduttore. Se invece nel contratto – e capita spesso quando si tratta di un contratto 4+4 – è specificato che restano a carico dell’inquilino “tutti gli oneri accessori”, bisogna pagare anche il compenso dell’amministratore. In ogni caso, come prevede la legge, si ha diritto di chiedere all’amministratore tutta la documentazione sulle spese.

http://www.consulenzaimmobiliare.org/2008/08/05/manutenzione-e-spese-condominiali-come-si-dividono-tra-proprietario-e-inquilino/

Dar sotia ta, daca a fost prezenta, a votat pentru cheltuielile alea care au marit rata?!
Memorat

giuly
Newbie

« Răspunde #3 : 28-08-2011, 10:12:28 »

In primul rand multumesc Madalina de raspuns,am sa citesc cu atentie contarctul.In al doilea rand ,la reuniunea de condominio,chiriasii au fost prezenti doar de forma,pentru a fi informati,si din cate am inteles nu au avut nici un drept de vot.Merci inca o data.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #4 : 28-08-2011, 12:09:03 »

nu ai pentru ce..bafta!
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #5 : 29-08-2011, 09:48:51 »

deci, din cate stiu eu

prin lege spese condominio nu ar trebui sa le plateasca chiriasul (vorbesc de intretinere bloc, lift, usi stricate, etc ) ci proprietarul
doar cheltuielile ptr caldura/apa daca sint incluse in rata de condominio sint ale tale

nu stiu cum v-ati inteles cu nenea ala.

iar doi, e cum zici tu, la riunione di condominio chiriasii se duc degeaba, nu au drept de decizie si de vot , doar proprietarii

exista o lege care specifica ca doar chiriasii cu multa vechime (gen, 20 de ani chirie in acelasi loc ) capata drept de vot

in cazul tau, nu prea ai ce face.  poti fortza nota si sa nu-ti platesti ratele dar intre timp cauta-ti alta chirie

oricum, triplarea ratei de la un an la altul e enorm, probabil tura asta au introdus ceva chetuieli extra gen refacerea fatzadei, acoperis etc si se intampla numai un an.
in preventivo chetuieli pe care ar trebui sa-l trimita administratorul dupa riunione condominio ar trebui sa gasesti clar toate pe ce se vor da banii. si poti compara cu lista de anul trecut

iar daca e la regim, 120 euri/luna peste chirie devine destul de mult

p.
Memorat

giuly
Newbie

« Răspunde #6 : 29-08-2011, 17:53:32 »

Cu plata ratei condominiale a avut dreptate Madalina,e prevazut in contract trebuie sa platesc eu direct administratorului.Iar in preventivul prezentat cu ocazia reuniunii  condominiale nui nimic special ,doar a umflat el cheltuielile(firma de curatenie,lift apa ,care pana ala urma n-ea cerut plata aparte),iar noua n-ea zis ca tre sa platim asa ,ca la sfarsitul anului daca am platit mai mult ne da banii inapoi....sigur si Mos Craciun exista.Oricum am decis ,la sfarsitul lui septembrie ma mut.Multumesc de sfaturi oricum.
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: