Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: reintregire familie  (Citit de 1388 ori)
guest76
Jr. Member
*

« : 24-09-2010, 08:08:12 »

Buna ziua la toata lumea. Am rasfoit un pic forumul in cautarea unui raspuns dar nu am gasit mare lucru. Este vorba despre reintregirea familiei. Noi suntem aici in it cu acte in regula de cativa ani si acum odata cu venirea pe lume a copiilor avem nevoie de un ajutor din partea parintilor. Intrabarea era cum se procedeaza cu actele: carte de identitate si tesera sanitara. Putem sa il luam a carico el fiind in pensie in ro.? Am intrebat la A.S.L si mi-au spus ca tesera sanitara se face doar in baza unui contract, in rest este valabila tesera europeana. Cu timpul vrem sa il ducem si la o operatie aici pe unul din parinti...asa ca nu stim cum sa procedam. Daca aveti cea mai mica idee va astept cu sugestii. Multumesc
Memorat
Nycoisa
Full Member
**

« Răspunde #1 : 05-10-2010, 18:07:28 »

Pacat ca n-a raspuns nimeni.Ma interesa si pe mine subiectul asta,macar un link ceva unde sa cautam ceva informatii.
Memorat
guest76
Jr. Member
*

« Răspunde #2 : 06-10-2010, 22:11:16 »

Pacat ca n-a raspuns nimeni.Ma interesa si pe mine subiectul asta,macar un link ceva unde sa cautam ceva informatii.
o sa o iau din nou din "poarta in poarta" si va tin la curent. deocamdata am facut codice fiscal pe baza buletinului. urmeaza sa facem "dichiarazione di ospitalita" pentru a obtine statutul de rezident in italia. problema este ca la ASL nu imi face tessera sanitara decat pe baza unui contract. sa vedem aici variantele, daca exista, de tip: asigurare privata, asigurare la asl pe un an etc
din auzite, poate cineva imi confirma, am auzit ca nu poti face reintregire cu parintii daca mai ai un frate-sora. trebuie sa fii singur la parinti pentru a-i lua in "carico".
astept pareri
Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #3 : 07-10-2010, 06:52:03 »

cititi si aici :
http://www.comuni.it/servizi/forumbb/viewtopic.php?t=34473&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=8e81712af5d9f67bde8ab24e4807dbe9

sau poate mai e si alta discutie pe forumul asta, eventual cititi si legile / articolele de lege  la care se fac trimiteri in subiectul asta

eu am citit asa rapidc dar sunt inca in ceata  Cool dar poate e prea devreme ca sa citesc asa o polologhie  hammer

auzisem mai demult ca parintele care va fi considerat a carico trebuie sa deminstreze ca nu mai are alte rude ( copii, sot/sotie) in tara de origine, motiv pentru care trebuie sa aduca un certoficat de tipul  "stato di famiglia" dar de la primaria din tara .. Insa nu stiu daca asta era numai pentru cind nu eram in UE sau mai e inca valabil ...
Memorat
Nycoisa
Full Member
**

« Răspunde #4 : 08-10-2010, 20:16:42 »

Vai,ce complicat!Mai bine ii lasi asa si speri sa nu fie nevoie de doctori etc.Eu cand am avut nevoie am dus-o pe soacra-mea la privat si o simpla visita m-a costat 100 de euro.Bine,asta daca sta temporar la noi,adica un an,doi nu definitiv.
Memorat
ana-marya
Newbie

« Răspunde #5 : 14-10-2010, 17:57:30 »

buna,lume!poate ma ajutati si pe mine cu un raspuns,pls!in curand o sa ma mut la sotul meu in it cu tot cu copil,si ce as vrea sa stiu,eu as vrea sa o inscriu si la medic si nu stiu dak sa traduc si sa legalizez fisa medicala cu vaccinarile ale ei.precizez ca as vrea s-o inscriu si pe la camin etc.va multumesc anticipat! Kiss
Memorat
lidia_dorin
Veteran

« Răspunde #6 : 14-10-2010, 18:11:22 »

Salut ,Oana.Poti traduce fisa, de legalizat nu cred ca e nevoie.Medicul cred ca intelege si din fisa netradusa, chestiile astea nu sunt asa birocratizate, evident pt ce ai spus tu ca e vorba, controale normale si vaccinuri.
Memorat
ana-marya
Newbie

« Răspunde #7 : 14-10-2010, 18:35:45 »

Salut ,Oana.Poti traduce fisa, de legalizat nu cred ca e nevoie.Medicul cred ca intelege si din fisa netradusa, chestiile astea nu sunt asa birocratizate, evident pt ce ai spus tu ca e vorba, controale normale si vaccinuri.

Ms mult.nu ma gandeam ca o sa fie cineva asa prompt. Kiss
Memorat
lidia_dorin
Veteran

« Răspunde #8 : 14-10-2010, 18:38:18 »

S-a nimerit. Wink
Memorat
jane doe
Jr. Member
*

« Răspunde #9 : 25-11-2010, 02:01:04 »

As dori sa stiu si eu daca pot face carta d'identita' pt. fratele meu? Adica sa-l iau in carico. Si daca beneficiaza de asigurare medicala sau sa-si faca in romania card european de sanatate. Multumesc anticipat
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #10 : 25-11-2010, 14:53:49 »

As dori sa stiu si eu daca pot face carta d'identita' pt. fratele meu? Adica sa-l iau in carico. Si daca beneficiaza de asigurare medicala sau sa-si faca in romania card european de sanatate. Multumesc anticipat

il poti lua in carico doar daca e minor sau handicapat

asigurare medicala are daca e in situatia de mai sus sau demonstreaza ca isi plateste SSN

p.
Memorat

nica
Full Member
**

« Răspunde #11 : 27-11-2010, 15:10:00 »

In carico ti-a spus Pippus in ce conditii il poti lua, in schimb ca sa ii faci rezidenta, respectiv C.Id.italiana, poti sa-i faci o asigurare de sanatate, costa in jur de + - 300 €, la Assicurazioni Generali ti-o face, are valabilitate de un an si acopera cheltuieli de sanatate in valoare de 30.000 €.  Succes. Informatie valabila si in alte cazuri. Bineinteles ca cine gazduieste persoana in cauza trebuie sa aiba un venit dovedit cu busta paga, etc.
Succes!
Memorat
jane doe
Jr. Member
*

« Răspunde #12 : 28-11-2010, 23:20:50 »

Va multumesc mult. Intre timp am fost in comune, vroiam de fapt sa-l bag in stato di familia (culmea e ca, daca imi era nepot puteam sa-l iau, asa scrie in legea italiana). Pot dovedi ca am suficient venit sa-l intretin. Intre timp isi face acasa card european de sanatate, asa o sa fie acoperit un timp. Dar daca are asigurare de sanatate privata in romania e valabila si aici, daca e o firma recunoscuta pe plan mondial?
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #13 : 29-11-2010, 09:29:23 »

Va multumesc mult. Intre timp am fost in comune, vroiam de fapt sa-l bag in stato di familia (culmea e ca, daca imi era nepot puteam sa-l iau, asa scrie in legea italiana). Pot dovedi ca am suficient venit sa-l intretin. Intre timp isi face acasa card european de sanatate, asa o sa fie acoperit un timp. Dar daca are asigurare de sanatate privata in romania e valabila si aici, daca e o firma recunoscuta pe plan mondial?

asig medicala privata e "recunoscuta" in italia daca in contractul pe care il semnezi cu ei scrie ca acopera si UE/Italia. De fapt nu e vorba de nici o recunoastere, ci sistemul e ca aici platesti prestatiile medicale si dupa (speri) ti se dau banii inapoi in romania in baza facturilor
Cel mai istet e sa faci o asig privata aici sau sa incerci "iscrizione volontaria al SSN"
Costa vreo 400 euri / an si ai medic de familie si toate cele
Bun. Despre iscrizione asta exista legea cu bordeiul si obiceiul.
E care zice ca:
- nu exista (nu e adevarat)
- exista doar ptr diplomati straini (nu e adevarat)
- dai banu si te inscrii ( exact ce zic si eu, orice profesionist cu partita IVA NU are asig de sanatate daca nu se inscrie in felul asta )
mergi si cere si tu

p.
Memorat

jane doe
Jr. Member
*

« Răspunde #14 : 01-12-2010, 01:20:54 »

Multam' frumos.  Smiley
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: