Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2 3 ... 5   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Sa ne construim case in italia  (Citit de 5975 ori)
Iulian 59
Jr. Member
*

« : 06-06-2009, 09:07:05 »

Salut toti romani din italia.
  De 4 ani sunt in italia cu contract de munca pe timp indeterminat si am toate actele anagrafice la zi.Anul acesta vreau sa fac cererea pentru cetatenie italiana mie si sotiei.
  In 4 ani am platit chirie 700 e pe luna si acum m-am cam saturat sa vad ca arunc banii pe geam.Vreau sa imi fac casa mea si sa platesc cei 700 euro pentru inprumutul bancar astfel ca la sfirsit sa ramin cu ceva.(Am 50 ani).Locuiesc in Castel San Pietro Terme provicia Bologna. Aici teren  edificabil se vinde cam la 1000E/m2 in afara orasului. Am nevoie de min 100 m2. Casa de lemn (tipul celor care se construiesc la Aquila dupa cutremur)cu o suprafata de 65 m2 costa cam 450 e/m2 numai structura de lemn.Asta daca o cumpar de aici,daca o aduc din romania zona maramuresului este mai ieftin.Incalzirea se face cu centrala pe pellets(lemn )care este cea mai rentabila.Energia electrica se face cu noile celule fotovoltaice de la Encore tip CPV care au randament foarte mare sau cu cele thin film care se pun peste acoperisul casei.Pentru folosirea
energiilor nepoluante se obtin reduceri mari la diferitele impozite.Ramine asigurarea sursei de apa care trebuie rezolvata in functie de teren.
 COSTURI    TEREN EDIFICABIL- 100.000 E ,CASA DE LEMN-30.000 E ,INCALZIRE+CURENT-25.000 ,ALTE CHELTUIELI 20.000E    TOTAL 175.000 E
Asta ar fi un calcul sumar.Am deschis topicul pentru a schimba informatii intre cei care si-au construit o casa in italia si cei care viseaza sa o faca. Sunt de parere ca trebuie sa incepem sa ne facem casele noi intrajutorindu-ne.Eu sunt electrician si sunt dispus sa ajut pe oricine in domeniul electric PSW cu sfaturi sau fizic daca este in zona.Id pe messinger goguiulian@yahoo.com
Memorat
monyy
Sr. Member

« Răspunde #1 : 06-06-2009, 09:51:27 »

buna iulian, si bene ai venit printre noi.........e un vis frumos si sper sa si devina realitate...sa-ti ajute D-zeu. Si eu visez la o casa in italia, ca de aruncat banii pe fereastra m-am cam saturat , dar nu cred ca asi avea curajul sa o si construiesc, sper din tot sufletul ca anul urmator ne v-a aproba creditul si vom putea cumpara una la gata, nu vreau sa-mi plimb copilul rom-it, si cat inca mai putem face ceva , incercam...
Iti doresc bafta, si putere de munca.......si o veste minunata ca ai terminat casuta........numai bine........ Wink
Memorat
july64
Vizitator
« Răspunde #2 : 06-06-2009, 15:45:14 »

cind iti incepi a construi o casa, intai se incep cu actele in comuna, unde prezinti un proiect al unui studio de geometri, si toate celelalte....in italia nu poti sa costruiesti nici un cotetz de gaini, fara autorizatie,..... chiar daca sunt aceste case ecologice, toate actele nu le prezinti tu, ci studio....

noi facem edilizia, si tot ce e de acte trebuiesc depuse si asteptat si poate 2-3 ani pina se aproba, si dupa aia DIA care costa destul de mult....

ca sa faci un mutuo, nu trebuie sa ai cetatenie, daca muncesti cum spui,puteai sa faci un mutuo si acum citiva ani....
Memorat
Iulian 59
Jr. Member
*

« Răspunde #3 : 06-06-2009, 15:54:56 »

Salut romanii din italia.
 Daca cineva stie adrese de firme din italia ,romania ,austria sau germania care construiesc si livreaza case de lemn ii rog sa posteze adresele pentru a putea face o alegere justa.Eventual daca printre noi este cineva care a construit locuinte in lemn si are de spus ceva folositor in legatura cu acest tip de constructie ii astept sfaturile.Aici sunt citeva situri din italia.
http://www.lacasadilegno.it
http://www.legnocasa.it
http://www.wolfhaus.it
http://www.legnoluce.it/content/view/full/3835/offset/1 -aceasta ar fi deocamdata casa pentru care am optat suficienta pentru mine si sotie.Terenul aferent constructiei este 50m2 si mai imi ramine loc pentru copertina la masina(eventual garaj)si o terasa mica de luat masa vara in fata casei.Asta in cazul in care cumpar 100m2 de teren la care am inteles ca terenul edificat costa 1000E/m2 ,cel care este in jurul casei fiind mult mai ieftin.Asta din auzite.Stie cineva exact legea?si care lege este?.
Memorat
radu
gadjo
Veteran

« Răspunde #4 : 06-06-2009, 16:08:03 »

http://www.vivincasa.it/guide_articoli/conformita_ubanistica.html
http://www.alisei.org/italia/italia.html
Memorat

Iulian 59
Jr. Member
*

« Răspunde #5 : 06-06-2009, 16:24:34 »

july 64 stii vreun site unde este scrisa ordinea de urmat pentru a construi o casa in italia?
daca lucrezi la un studio de edilizie descrie-ne te rog pasii ce trebuie sa ii urmam ,timpul necesar,costurile,alte chichite pe care un om care nu a mai construit niciodata nu le stie.
Eu pentru incalzire am luat in calcul doua optiuni.
 1-incalzire centrala cu soba pe pellets alimentata automat.Pot eu sa imi fac eu toata instalatia deci ar trebui sa cumpar doar materialele.Pret total ar fi cam 10.ooo E.
 2- incalzire geotermala adica cu tuburi bagate in pamint la adincime de 700 metri care incalzesc apa al 20 de grade si sus o pompa de caldura care sa concentreze caldura si sa ridice temperatura la 80 grade celsius care va incalzi prin schimbatorul de caldura  incalzirea din podea si apa la baie.In acest caz trebuie sa platesc firma care imi face forarile 20.000E dar se reduc mult cheltuielile dupa aceea caldura fiind furnizata de pamint iarna iar vara imi va tine temperatura la 22 grade nemaiavind nevoie de aerul conditionat.Si in acest caz imi pot face toata instalatia eu cu exceptia gaurilor.Materiale ar fi in plus fata de incalzirea normala pompa de caldura 3000 E,pompa de recirculare apa in pamint 300E si schimbatorul de caldura 1000E.Producerea unui kw de energie termica ar avea costul a 250w consum energie electrica deci randamentul ar fi de 4 ori mai mare ca la incalzirea electrica,de 2 ori mai mare ca la incalzirea cu gaz metan si 0.7 fata de incalzirea cu lemne. Cred ca voi opta pentru nr 1 pentru ca ,costurile initiale sunt mult mai mici.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #6 : 06-06-2009, 16:56:59 »

1. cumpari teren edificabil
2. mergi la un arhitect sa-ti faca proiectul (care cuprinde calculele structurale, impiantistica etc)
3. mergi la primarie sa ceri permisul de construire (DIA e pentru operele interne)
4. cu permisul obtinut, gasesti cine ti-o construieste (sau ti-o faci singur, daca esti in stare, dar nu e chiar asa usor.)

Costuri: profesionistii care-ti fac proiect, calcule structurale etc si "oneri di urbanizzazione" care se platesc dupa ce ai obtinut permisul de construire.
Dar asta e idea simplificata, insa nu e asa de simplu cum pare.
« Ultima modificare: 06-06-2009, 17:03:28 de către Madalina_Reloaded » Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #7 : 06-06-2009, 17:06:19 »

noi facem edilizia, si tot ce e de acte trebuiesc depuse si asteptat si poate 2-3 ani pina se aproba, si dupa aia DIA care costa destul de mult....
permisul de construire are 60 de zile de gestatie. Se poate lungi daca ti se cer integratii varie, dar nu poate fi vorba de 2-3 ani...
DIA are 30 de zile, dar se face numai pentru opere interne.
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #8 : 06-06-2009, 17:08:31 »

Citat
teren  edificabil se vinde cam la 1000E/m2 in afara orasului
foarte scump... pe aici la pretul ala se vinde in oras..
Memorat

july64
Vizitator
« Răspunde #9 : 06-06-2009, 17:54:48 »

DIA-declaratia inizio attivita, se face cind faci atit restructurari cit si cind construiesti de jos

se da din comuna, si in acelasi timp in comuna trebuie sa declari activitatea , ditta care iti construieste, care la rindul ei trebuie sa duca actele de rigoare, in acelasi timp permisul are o valabilitate, trebuie sa construiesti in un timp specificat de ei....daca depasesti si nu ai terminat, se plateste mereu taxele in comuna...nu stiu cum se cheama...dar timpul e strict...cind se termina constructia se fac din nou incheierea lucrarilor, cu alte acte....de asta vorbesc din partea dittei constructrice...

eu DIA am facuto cind am renovat dar si cind am construit nou...

eu acum am de facut un preventiv cu desenele si celelalte duse in comuna din 2007, totul depinde de comuna

orice lucrare TREBUIE urmarita de profesionisti care au facut proiectul, in primul rind inginerul care a facut calculele si cel cu sicureza, care sunt cei care raspund de toate....

si cu 1000 de euro/mp, mai pui citeva sute, si ati cumperi casa, sau apartament, mai ales ca nu vrei sa iti faci cine stie ce vila...o prietena si-a luat in zona ta o vila de 180 mp, cu 180mii euro, atunci e mult mai convenabil sa cumperi gata mai ales ca trebuie sa ai persoane de fiducia cu care sa lucrezi, si sa te reprezinte...
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #10 : 06-06-2009, 18:02:11 »

july, pentru constructie NOUA se cere PERMESSO DI COSTRUIRE, NU DIA, care se da pentru opere interne, restructurari, cambio d'uso si alte alea.

iti dau un link, poate te convingi.
http://www.comune.budrio.bo.it/binary/comune_budrio/uffici/Permesso%20di%20costruire%20e%20DIA%20(scheda).1129491799.pdf
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #11 : 06-06-2009, 18:03:08 »

PS. nu depinde de comuna, sint reguli NATIONALE.
Memorat

july64
Vizitator
« Răspunde #12 : 06-06-2009, 18:24:59 »

permesso il cere proprietarul dar  cind se semneaza contractul se face denuncia DIA, si aici scrie impreuna cu permesso ca trebuie terminat in timpul respectiv.....care la fel toate cheltuielile birocratice sunt la carico proprietarului

permisele de constructie se dau pt tot ce faci...eu am facut cu gheaina locurile pt masini si tot permis am facut, dar nu am facut DIA pt ca am scris ca fac in economie, asta pt unul care isi face singur...o casa nu o poti face singur daca nu esti de meserie

dar exact cum ai spus, pina la actele si costurile astea, cele mai importante sunt cele pt geometra/arhitect, sicureza,si totul ce e birocratic, care sunt platite de proprietar ...

DIA e actul care se face si se duce in comuna, intre ditta constructrice si proprietar

PS. nu depinde de comuna, sint reguli NATIONALE.

inca mai am pe perete , e permis dar normal ca scrie pt ce...cum ti-am spus, DIA e actul care in acelasi timp controleaza si ditta care lucreaza...

eu acum fac constructie noua, am semnat eu ca constructor cu proprietarul , DIA, normal ca prin intermediul studiului care raspunde de lucrare, dar am facut aceasta DIA, unde printre altele mi-au trebuit si DURC-ul....care sunt duse in comuna, la sfirsit se face declaratia de inchidere a lucrarilor...

ca pt restructurari se cheama DIA, cind se depun actele e o alta problema, dar nu te poti duce tu ca proprietar sa ceri DIA sau PERMESSO, de tot se ocupa studio cu care lucrezi
Memorat
Alizée
Veteran

« Răspunde #13 : 06-06-2009, 18:27:44 »

Asta cu aprobarea proiectului de casa e cam cu dus intors. Nu se respecta termenul. Caz concret o familie a asteptat 2 ani pana la aprobarea proiectului, i l-au aprobat cand au dat afara asa-zisul "geometra" si au angajat pe altul pentru ca primul era un corupt  Sad la sosirea celui de-al doilea toate proiectele in asteptare au fost aprobate intr-o luna. Sper sa ai noroc sa nu dai de asa oameni  hammer
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #14 : 06-06-2009, 18:38:57 »

@Iulian, citeste-ti legea si nu mai sta sa asculti aiureli:
Testo unico delle disposizioni legislative e regolamentari in materia edilizia
Memorat

Pagini: [1] 2 3 ... 5   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: