Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Sanatate  (Citit de 426 ori)
versor
Newbie

« : 18-10-2010, 13:49:34 »

Un salut tuturor!
As vrea,daca e posibil,sa ma lamureasca cineva intr-o problema foarte delicata.
Sunt rezident la Roma,lucrez in regula si intentionez sa imi aduc tatal aici pentru o problema grava de sanatate pe care,daca ar fi posibil,am incerca sa o tratam intr-o clinica specializata convenzionata cu statul.
Tatal meu este pensionar si asigurat medical ca atare dar nu este in poses de card european de asigurare medicala.timpul nu ne permite sa asteptam practici si birocratia lenta pentru eliberarea cardului.
V-as ruga sa imi dati orice idee sau detaliu util.
Va multumesc mult.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #1 : 18-10-2010, 16:07:40 »

mergi la ASL si cere informatii despre tessera e.n.i (europeo non iscritto), prezentind cazul specific.
tessera trebuie s-o ceara personal tatal tau.
Memorat

lidia_dorin
Veteran

« Răspunde #2 : 18-10-2010, 17:53:47 »

Cardul european de sanatate se cere de la casa de asigurari din judetul unde cotizeaza tatal tau.
Eu am dat tel sa cer info in ro pt o situatie similara si mi-au spus ca acopera cheltuielile doar in cazul in care persoana care calatoreste are o urgenta.Deci nu intra boli cronice.Acelasi raspuns l-am primit de la asl de care apartin.Solutia ar fi sa se faca o asigurare privata ,dar nu am idee ce companie asigura pers cu boli grave deja existente.
In cazul in care il duci la pronto socorso,ei sunt obligati sa acorde primul ajutor, dar nu stiu daca poate beneficia de tratamente dupa.Intreaba la asl, chiar si la spital.
Memorat
NICUSAN
Jr. Member
*

« Răspunde #3 : 18-10-2010, 19:33:14 »

Daca are documentele care trebuiesc, poate obtine o adeverinta care inl;ocuieste cardul in aceiasi zi cand le depune. Eu am facut aceasta treba.
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: