Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Scoli in Italia pentru copiii romani

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Scoli in Italia pentru copiii romani  (Citit de 2812 ori)
isabella2
Jr. Member
*

« : 07-02-2010, 12:10:44 »

Salut pe toti romanii nostri din Italia.Stie cineva daca este vreo scoala particulara in Venezia cu predare in limba romana?Intentionez sa plec impreuna cu copiii in Italia si nu stiu cum se vor descurca la scoala acolo pana nu vor invata limba italiana.Stie cineva cum as putea proceda?Copiii sunt acum clasa a patra in Romania.Sunt ingrijorata in privinta asta fiindca nu stiu daca vor face fata la scolile cu predare in italiana.
« Ultima modificare: 07-02-2010, 12:15:50 de către isabella2 » Memorat
horatiu
Global Moderator
Full Member

« Răspunde #1 : 07-02-2010, 12:28:45 »

Sunt convins ca se vor descurca mult mai bine decat iti poti inchipui acum.Vor avea nevoie doar de maximum de sprijin si atentie din partea voastra(parintii),iar daca vor avea noroc si de un pic de ajutor din partea invatatoarelor si a colegilor,totul va fi ok.In trei luni de zile nu or mai avea probleme(mari) cu italiana.Repet ...trebuie doar sprijiniti si incurajati...restul vor face totul singuri si vei surprinsa de rezultate....ai incredere!!!!!

h.i.m.
« Ultima modificare: 07-02-2010, 14:31:22 de către horatiu » Memorat
isabella2
Jr. Member
*

« Răspunde #2 : 07-02-2010, 12:32:03 »

Multumesc pentru incurajare Horatiu.Sper sa fie totul bine pentru ca nu pot sa plec fara copii in Italia.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #3 : 07-02-2010, 14:30:58 »

iti vor da ei tie lectii de italiana in scurt timp, stai linistita!
Memorat

isabella2
Jr. Member
*

« Răspunde #4 : 08-02-2010, 17:56:43 »

Voiam mai mult o scoala particulara ca sa nu fie discriminati de ceilalti copii macar un an pana se vor obisnui cu limba si cu Italia.Voi cum ati procedat?
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #5 : 08-02-2010, 18:10:13 »

in nici un caz nu i-am descriminat noi, trimitindu-i la scoala particulara. ca apoi scoala particulara cu cine e umpluta, cu copii programati pe computer sa nu descrimineze strainii??! sau crezi ca, daca parintii isi pot permite sa-i trimita la scoala particulara, sint mai destepti decit ceilalti de virsta lor?!
Memorat

adelyna84
Jr. Member
*

« Răspunde #6 : 08-03-2010, 18:46:19 »

nu e nevoie de nici o scoala particulara.copii se integreaza mai usor decat noi... iar in ceea ce priveste limba o vor invata foarte repede nu-ti face griji... si poi sunt foarte multi copii romani in scolile italiene incat  nu se vor imti copii marginalizati...
Memorat
isabella2
Jr. Member
*

« Răspunde #7 : 10-03-2010, 17:58:23 »

Va multumesc pentru incurajari  Smiley
Memorat
andrada
Jr. Member
*

« Răspunde #8 : 12-03-2010, 09:16:19 »

Stai linistita (iti spun din proprie experienta)vor invata repede limba. Smiley Smiley
Memorat
simara
Newbie

« Răspunde #9 : 08-06-2010, 07:56:58 »

As vrea sa stiu cum se fac inscrierile copiilor la scolile de muzica din Italia. Se accepta transferul copilului de la  un liceu de muzica din Romania sau se sustine examen? Daca poate cineva sa se intereseze pentru mine, v-as fi foarte recunoscatoare. Baiatul meu trece la anul pe clasa a VIII-a si a fost admis pentru primul an de studiu la contrabas principal si pian secundar la Liceul de Muzica. As vrea sa stiu daca se poate transfera tot la contrabas principal si pian secundar in Italia, poate la mijlocul anului viitor. Va multumesc.  Kiss
Memorat
onesti
Sr. Member

« Răspunde #10 : 15-06-2010, 21:54:55 »

m-ar interesa cateva informatii despre ce acte as avea nevoie sa o inscriu pe fiica-mea la scuola materna...
Memorat

« Răspunde #11 : 17-06-2010, 08:50:18 »

m-ar interesa cateva informatii despre ce acte as avea nevoie sa o inscriu pe fiica-mea la scuola materna...

Este cam tarziu pentru anul acesta. Inscrierile se fac din martie pentru anul in curs. Ca si acte nu ti se cere decat certificatul de nastere. Unele gradinite cer, dar nu este legal, vaccinarile. O alta problema pentru inscriere ar fi residenza. Daca esti resident te accepta direct, altfel te pune pe listele de asteptare.
Oricum, daca sotul tau a ajuns deja in Italia, trimite-l sa se intereseze poate mai gaseste vreun loc.
Memorat
ranya
Veteran

« Răspunde #12 : 17-06-2010, 21:29:02 »

As vrea sa stiu cum se fac inscrierile copiilor la scolile de muzica din Italia. Se accepta transferul copilului de la  un liceu de muzica din Romania sau se sustine examen? Daca poate cineva sa se intereseze pentru mine, v-as fi foarte recunoscatoare. Baiatul meu trece la anul pe clasa a VIII-a si a fost admis pentru primul an de studiu la contrabas principal si pian secundar la Liceul de Muzica. As vrea sa stiu daca se poate transfera tot la contrabas principal si pian secundar in Italia, poate la mijlocul anului viitor. Va multumesc.  Kiss

Unde in Italia?
Din cate stiu sunt putine licee de muzica, vezi si aici:
http://www.studenti.it/superiori/scuola/riduzione_classi_liceo_musicale.php
"Dopo un incontro con alcuni rappresentanti del Ministero dell'Istruzione, la Fcl Cgil annuncia che delle originarie 50 classi previste per il liceo musicale e coreutico saranno attivate, nell'anno scolastico 2010/2011, soltanto 11 classi in tutta Italia"
Il sindacato denuncia così il fatto che, per gli studenti interessati a questo tipo di scuola, sarà estremamente difficile riuscire ad essere ammessi e soltanto 250/300 studenti riusciranno a seguire il loro desiderio e la loro voglia di frequentare un liceo musicale. La diminuzione del numero di classi attivate per il liceo musicale e coreutico sarebbe dovuta ad un mancato accordo tra il Ministero dell'Istruzione e le Regioni. L'elenco delle scuole in cui saranno attivati i licei musicali dovrebbe essere diffuso dal Ministero dell'Istruzione il 1° marzo.
Memorat

Nimic nu este mai scump decât ceea ce primeºti pe gratis.
gazzella
Vizitator
« Răspunde #13 : 21-06-2010, 15:06:51 »

Onesti, depinde de la gradinita la gradinita
ceea ce ti-a explicat camy e corect
intervin doar pentru a completa ca oricand unii copii pot sa renunte la gradinita, deci se elibereaza un post
daca sunteti pe listele de asteptare puteti sa-l luati voi
deci nu astepta pana in februarie anul viitor, mergi cat de repede poti si solicita inscrierea....

despre scoli particulare in Italia eu nu prea stiu, doar vreo 2-3 si costa cam 1000-1200 euro per luna
nu stiu astea paritare cum sunt
chiar nu sunt informata....

oricum tema frecventa in gradinite copiii aveau: multiculturalitatea
mie nu-mi pareau discriminati copiii

Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: