Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Ornella Muti, ROMENA !!!!!....ma brutta...  (Citit de 878 ori)
radu
gadjo
Veteran

« : 01-10-2007, 19:34:22 »

Ancora un ruolo di femmina dolente, ancora Ornella superstar, con pianisequenza su di lei, a inquadrarne gli occhi bellissimi e mesti, come nel maselliano Codice privato (1988), ispirato a La voix humaine di Jean Cocteau, dove l’interprete dette il meglio di sé (Nastro d’argento), nella parte che fu di Anna Magnani.

"Anche stavolta, il mio personaggio di laureata, costretta a emigrare in Italia per mantenere i suoi figli in Romania, mi entusiasma. Ho persino imparato il romeno, per risultare piu credibile, mentre imploro i lavori piu umili, pur di andare avanti. Vedrete la Roma degli invisibili, una citta spaventosa e degradata, che neanch’io conoscevo. Lavorare con Citto, per me, ha significato tornare a casa. Lui e un grande maestro, che mi capisce come pochi"

Sara per tale personale valore aggiunto, allora, che presto la vedremo imbruttirsi (sara difficile) e soffrire, nei dimessi panni di Anna, la romena colta, ma povera, protagonista del film di Citto Maselli Storie di citta, una produzione del Luce in ottobre alla Festa del cinema.

http://www.ilgiornale.it/a.pic1?ID=208685&START=1&2col=

« Ultima modificare: 01-10-2007, 21:08:44 de către radu » Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #1 : 01-10-2007, 20:34:08 »

intrebarea vine spontan : sa ne simtim mandri romaneste de asta sau nu ?  Grin Grin Grin

p.
Memorat

radu
gadjo
Veteran

« Răspunde #2 : 01-10-2007, 20:45:58 »

bhe', nu stiu...  am vrut intai sa semnalez un film
si apoi cat de adanc e inradacinat stereotipul romanilor urati, murdari si rai in mintea italienilor ( sau mai bine zis in pana  Grin ziaristilor )

- de unde a inteles cronicarul ( cronicara ) ca personajul e urat nu stiu... a vazut filmul ? stie mai multe despre el ?....
ideea e ca daca e badante sau colf romena e urata ( iar daca nu, e curva )

p.s. - cu intrebarea ta imi vine un dubiu ... reactiile noastre la toate astea devin stereotipuri Huh?...

Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #3 : 01-10-2007, 20:49:53 »

mda, cred ca da. oricum sintem cineva, in europa se vorbeste mult mai mult de noi decat de portughezi sau greci, de ex  Grin Grin
Memorat

radu
gadjo
Veteran

« Răspunde #4 : 01-10-2007, 21:06:36 »

mda, cred ca da. oricum sintem cineva, in europa se vorbeste mult mai mult de noi decat de portughezi sau greci, de ex  Grin Grin

- pentru ca o buna parte noi e ocupata sa dea de lucru ziaristilor din toata Europa responsabili cu "cronaca"

- pentru ca o alta buna parte din noi se chinuie (chiar daca in sinea lor au indoieli) sa-i convinga pe europeni ca n-au gresit prea tare atunci cand ne-au acceptat

- pentru ca majoritatea din noi "non se ne frega un ca@@o" de primele 2 categorii, isi vad de treaba lor si astia cred ca-s cei mai inteligenti pana la urma 
Memorat

tengere
Vizitator
« Răspunde #5 : 01-10-2007, 21:16:40 »

Orice film se bazeaza pe ceva stereotipuri, dar mie nu mi se pare ca flmul ar vorbi de

Citat
stereotipul romanilor urati, murdari si rai

Cel putin epitetele astea, de mai jos nu mi se par deloc ofensive

Citat
dolente
 gli occhi bellissimi e mesti,
 imploro i lavori più; umili, pur di andare avanti.

dimpotriva , alegand-o pe ea  prezenta o femeie frumoasa care sufera pe nedrept,
ma rog un film unde poate se va plange  Grin , chiar daca nu toti ne recunoastem in stereotipul respectiv de "vai saracii!"

« Ultima modificare: 01-10-2007, 21:39:16 de către tengere » Memorat
tengere
Vizitator
« Răspunde #6 : 01-10-2007, 21:18:35 »

bene o male purche se ne parli (Oscar Wilde)

Memorat
radu
gadjo
Veteran

« Răspunde #7 : 01-10-2007, 21:34:54 »

Orice film se bazeaza pe ceva stereotipuri, dar mie nu mi se pare ca flmul ar vorbi de
Cel putin epitetele astea nu mi se par deloc ofensive
dimpotriva , alegand-o pe ea  prezenta o femeie frumoasa care sufera pe nedrept,
ma rog un film unde poate se va plange  Grin , chiar daca nu toti ne recunoastem in stereotipul respectiv de "vai saracii!"

ori n-ai inteles tu ori n-am subliniat eu bine   Roll Eyes Cool
Citat
Sara per tale personale valore aggiunto, allora, che presto la vedremo imbruttirsi (sara difficile) e soffrire, nei dimessi panni di Anna, la romena colta, ma povera, protagonista del film di Citto Maselli Storie di citta, una produzione del Luce in ottobre alla Festa del cinema.
« Ultima modificare: 01-10-2007, 21:39:37 de către radu » Memorat

tengere
Vizitator
« Răspunde #8 : 01-10-2007, 21:47:45 »

bhe', nu stiu...  am vrut intai sa semnalez un film
si apoi cat de adanc e inradacinat stereotipul romanilor urati, murdari si rai in mintea italienilor

In prezentarea filmului nu apareau deloc aceste cuvinte, astea le-ai adaugat tu,
si asta a provocat raspunsul meu.
De rautate si murdarie nu scrie nimeni
Apoi cand omul sufera normal ca devine mai urat cel putin daca nu e vorba de telenovela latino-americana,
dar imaginea romancei pe care mizeaza filmul  e aia de sofferente (ca si Viorica , de dincolo, care nu e nici murdara, nici rea)
si nu de oarece categorie morala condamnabila.
Memorat
radu
gadjo
Veteran

« Răspunde #9 : 01-10-2007, 21:57:49 »

mda, io te-as invita pe tine si pe Veltroni la filmul asta... da' sa stiti ca nu va dau seminte  Tongue
Memorat

tengere
Vizitator
« Răspunde #10 : 01-10-2007, 22:03:31 »

mda, io te-as invita pe tine si pe Veltroni la filmul asta... da' sa stiti ca nu va dau seminte  Tongue

acum de ce ma pui pe acelasi loc cu Veltroni? Sad
Memorat
radu
gadjo
Veteran

« Răspunde #11 : 01-10-2007, 22:09:14 »

am glumit, scuze !  Wink

p.s. - uiti ca in italiana "brutto" se "declina" AUTOMAT cu "sporco e cattivo" ? 
"brutto, sporco e cattivo", "brutta, sporca e cattiva" sunt constructii lexicale deja de sine statatoare ... explica-mi din nou de ce Ornella Muti trebuie sa fie urata ( in viziunea ziaristului ) cand joaca rolul unei romance ?  pentru suferinta ?  mah....
Memorat

tengere
Vizitator
« Răspunde #12 : 01-10-2007, 22:31:39 »

uiti ca in italiana "brutto" se "declina" AUTOMAT cu "sporco e cattivo" ? 
"brutto, sporco e cattivo", "brutta, sporca e cattiva" sunt constructii lexicale deja de sine statatoare

Nu stiam ca exista expresia respectiva  Smiley acum am descoperit-o ca se foloseste http://www.sentieriselvaggi.it/articolo.asp?sez0=1&sez1=129&art=15683
 Grin si nu neaparat in sens negativ

Citat
... explica-mi din nou de ce Ornella Muti trebuie sa fie urata ( in viziunea ziaristului ) cand joaca rolul unei romance ?  pentru suferinta ?  mah....

Mah sau nu mah, asa e. Daca mi-o reprezinti pe cenusareaza cand culege boabele la fel de frumaosa ca atunci cand merge la bal atunci aia nu e cenusareasa ci cum am zis mai sus o telenovela venezueleana (dar si aia isi zburlesc amcar parul ca sa se vada ca sufera). O viata dura pe perioada lunga abrutizeaza
Si nu pentru ca e romanca ci e romanca suferinda pentru ca personajul acela probabil prinde la public.
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #13 : 01-10-2007, 22:33:02 »

ºedeþi ghiniºor ºi nu vã mai certaþi... Grin
Memorat
tengere
Vizitator
« Răspunde #14 : 01-10-2007, 22:39:35 »

Modereaza-ne simo, modereaza-ne! Smiley

Daca tot in directia asta a mers topicul am vazut in Torino anuntul asta
http://www.women.it/cms/index.php?option=com_events&task=view_detail&agid=293

si m-am gandit un pic ce as putea eu sa scriu, apoi m-am gandit ca ce ar astepta ele sa scriu. In general povesti cu femei straine care sufera spre deosebire de italiance fericite si inconjurate numai de respect si blabla.
Asa ca se simt ele ma bine. Apoi mi-am dat seama ca nu pot da asa ceva din experienta mea, ca nu corespund acestui stereotip, prin care strainul e acceptat mai usor.
Memorat
Pagini: [1] 2   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: