Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2   In jos
Imprimă
Autor Subiect: vanatoare in Romania  (Citit de 1117 ori)
iana22
Vizitator
« : 24-09-2007, 10:21:10 »

buna la toti...am o misiune grea, pt ca sunt iubitoare de animale......seful meu vrea sa incerce vanatoarea in Romania,dat fiind ca e pasionat de asa ceva...iar eu nu stiu de unde sa incep.....agentiile de aici sunt fff scumpe,profita.....stie cineva vreo firma din Romania care se ocupa de asa ceva?! mentionez ca el ar vrea sa vanaze iepuri,fazani, potarnichi, deci nu vrea in delta..ar vrea sa vina cu cainii lui si cu pustle personale.....ma puteti ajuta? mii de multumiri
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #1 : 24-09-2007, 10:27:16 »

pai iepuri, fazani, potarnichi vanezi bine-mersi prin jurul deltei. e exact genul de fauna de pe langa complexul Razim-Golovita-Sinoe
Memorat
iana22
Vizitator
« Răspunde #2 : 24-09-2007, 10:37:57 »

mersi. ma duc sa caut pe net complexul despre care vorbesti....
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #3 : 24-09-2007, 10:39:46 »

ala e complexul de lacuri dintre Delta si Mare...
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #4 : 24-09-2007, 10:42:51 »

COMPLEXUL LAGUNAR RAZIM - SINOE s-a format, intr-o perioada de peste 1000 de ani, prin inchiderea (innisiparea) anticului golf HALMIRIS al PONTULUI EUXIN (MAREA NEAGRA). Cu o suprafata de peste 100.000 ha, este compus din patru lacuri mari: RAZIM (42.000 ha) - cel mai mare lac din Romania, GOLOVITA (sau RAZIMUL MIC) - cu o suprafata de 12.000 ha - de fapt o prelungire a RAZIMULUI, SINOE (20.000 ha) cu doua guri de varsare in MAREA NEAGRA, ZMEICA (5.500 ha), lacuri si balti de dimensiuni mai mici, zone de stufaris, grinduri - cele mai cunoscute fiind grindul LUPILOR si grindul CHITUC. Lagunele au legatura cu Dunarea prin canalele Dunavat, Lipoveni, Dranov, Mustaca si cu Marea Neagra prin gurile PERIBOINA si EDIGHIOL (lacul Sinoe). Pana prin anii 60’ - ai sec. XX - cand a fost închisa artificial, a functionat si GURA PORTITA - inprezent statiune turistica. Lacul Razim a fost folosit (pana la inceputul sec. XIX) de caiucele turcesti in navigatia pe ruta TULCEA - ISTAMBUL.
http://www.razim-sinoetur.ro/istoric.htm
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #5 : 24-09-2007, 10:45:11 »

face parte din rezervatia biosferei Delta Dunarii, dar, din cate stiu, se si vaneaza. (unchiul meu e padurar la Babadag si vaneaza fix ce zici tu; din meniul copilariei mele faceau parte iepuri&fazani.)
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #6 : 24-09-2007, 10:48:41 »

despre vanatoarea in Delta, pe sezoane: http://www.indanubedelta.ro/ro/vanatoare.php

(e o agentie de turism : http://www.indanubedelta.ro/index.html )
Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #7 : 24-09-2007, 11:21:39 »

buna la toti...am o misiune grea, pt ca sunt iubitoare de animale......seful meu vrea sa incerce vanatoarea in Romania,dat fiind ca e pasionat de asa ceva...iar eu nu stiu de unde sa incep.....agentiile de aici sunt fff scumpe,profita.....stie cineva vreo firma din Romania care se ocupa de asa ceva?! mentionez ca el ar vrea sa vanaze iepuri,fazani, potarnichi, deci nu vrea in delta..ar vrea sa vina cu cainii lui si cu pustle personale.....ma puteti ajuta? mii de multumiri

Citat
pai iepuri, fazani, potarnichi vanezi bine-mersi prin jurul deltei. e exact genul de fauna de pe langa complexul Razim-Golovita-Sinoe

...si daca ar sta in Italia lui...ar fi mai bine...sunt si aici fazani si tot ce vrea...
Memorat
radu
gadjo
Veteran

« Răspunde #8 : 24-09-2007, 12:20:57 »

ps. - ai uitat sa te infurii  ... cum faceai cu cateii, ( 2 randuri de  Angry  )  Wink
Memorat

karmeno78
Vizitator
« Răspunde #9 : 24-09-2007, 16:54:34 »

ps. - ai uitat sa te infurii  ... cum faceai cu cateii, ( 2 randuri de  Angry  )  Wink

...pai nu-i tarziu...ca italienii astia cand trec pe la vanatoare pe la Tulcea, Delta etc..."braconeaza"...fac ravagii...In 2003 a fost de nedescris...

Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry
 Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry

...au impuscat de toate...numai pt. distractie...de la Pelicani...la fel si fel de specii...
Memorat
tengere
Vizitator
« Răspunde #10 : 24-09-2007, 16:58:55 »

Iana spune-i sa mearga in Bucuresti si imprejurimi la vanatoare de caini randagi, nu vor?  Grin

PS: nu-mi place ca se vine la vanatoare (de anmale salbatice) in Romania, nu-i frumos
Memorat
radu
gadjo
Veteran

« Răspunde #11 : 24-09-2007, 17:08:19 »

Iana spune-i sa mearga in Bucuresti si imprejurimi la vanatoare de caini randagi, nu vor?  Grin

nu trebuie sa le spuna ca oricum o fac !!  Wink 
pentru breasla vanatorilor, cainii vagabonzi sunt o pacoste, ataca si ranesc vanatul, raspandesc boli, etc...  asa ca, de obicei ii impusca, fara a avea nevoie de autorizatii speciale.... 
cum vanatorul roman face economie la cartuse ( e scumpe ), sunt bineveniti vanatorii italieni, germani, austrieci, etc., care desi sositi pentru fazani si potarnichi nu se sfiesc sa impuste exemplarele de caini vagabonzi intalniti
Memorat

simona_02
Vizitator
« Răspunde #12 : 24-09-2007, 18:04:32 »

...pai nu-i tarziu...ca italienii astia cand trec pe la vanatoare pe la Tulcea, Delta etc..."braconeaza"...fac ravagii...

nu braconeaza. vaneaza in baza unei autorizatii pe care le-o elibereaza statul roman, si pentru care platesc.
si-apoi, evident ca impusca "numai pentru distractie". exact ca si vanatorii romani. mai vaneaza azi cineva ca sa aiba ce manca?... dupa stiinta mea, nu. ca amaratii n-au arma si permis de port-arma.

(chestia asta de mai sus nu-i pledoarie pro-vanatoare, desi am mancat fazani si iepuri si carnati de mistret. pe de o parte, tind sa fiu impotriva vanatorii, pe de alta parte imi inchipui ca mai tre' sa si vaneze cate cineva...)
Memorat
Lulu
Sr. Member

« Răspunde #13 : 24-09-2007, 19:11:00 »

PS: nu-mi place ca se vine la vanatoare (de anmale salbatice) in Romania, nu-i frumos

dar la vinatoare de animale domestice, ar fi mai frumos?
mai bine si-ar vina propriile oo...
Memorat

tengere
Vizitator
« Răspunde #14 : 24-09-2007, 19:26:39 »

Animalele domestice nu se vaneaza  Smiley
Memorat
Pagini: [1] 2   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: