Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: AJUTOR  (Citit de 841 ori)
DANIELE
Jr. Member
*

« : 04-03-2011, 13:21:27 »

salut.asa cum scrie in topic am nevoie de ajutorul vostru cei care stiti.unde sa traduc certificatele de nastere al copilului si cel de casatorie .i-mi trebuie pt rezidenta ,asegnii familiare.nu stiu unde sa le traduc.locuiesc la FOGGIA.sa le trimit acasa?
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #1 : 04-03-2011, 13:27:28 »

pai simplu

mergi pe www.paginegialle.it
cauta traduzioni pe zona foggia

alege aia care iti place tie sau e mai aproape de casa
suni, mergi, duci materialu, intrebi pretzul la pagina si rezolvi
pretzurile sint relativ standard

evita asa zisii traducatori romani ca majoritatea(am zis, nu toti, majoritatea ) sint tzepari, te costa de 3-4 ori mai mult decat la o agentie normala italiana. Care te rezolva fara probleme

p.

salut.asa cum scrie in topic am nevoie de ajutorul vostru cei care stiti.unde sa traduc certificatele de nastere al copilului si cel de casatorie .i-mi trebuie pt rezidenta ,asegnii familiare.nu stiu unde sa le traduc.locuiesc la FOGGIA.sa le trimit acasa?
Memorat

Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #2 : 04-03-2011, 14:03:50 »

sau la tribunal
Tribunale di FOGGIA
Viale I Maggio 71100 - FOGGIA
telefoni: 0881 - 660111 (centralino)

intrebi de traduzione ed aseverazione (traducere si legalizare)
Memorat
DANIELE
Jr. Member
*

« Răspunde #3 : 04-03-2011, 14:54:19 »

sau la tribunal
Tribunale di FOGGIA
Viale I Maggio 71100 - FOGGIA
telefoni: 0881 - 660111 (centralino)

intrebi de traduzione ed aseverazione (traducere si legalizare)

la tribunal am fost deja.de tradus nu se traduc,acolo doar iti pot pune stampila aia.iar traduzioni in FOGGIA suntem la pamant.sunt cateva dar majoritatea engleza franceza.mai am de dat cateva telefoane dupa amiaza la alte uficii si apoi va anunt.dar daca e sa le trimit acasa cum procedez.le trimit mi le traduce si legalizeaza iar apoi aici la prefetura le apostilez?sau cum.? Huh? Huh?
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #4 : 04-03-2011, 15:03:56 »

pai iti trebuie ptr practici legale in italia ?!

apostila se pune in tzara de origine a documentului, deci tot in romania

le poti trimite si de acolo se intorc traduse legalizate apostilate

p.
Memorat

DANIELE
Jr. Member
*

« Răspunde #5 : 04-03-2011, 16:35:01 »

da normal.certificatul de casatorie la rezidenta pt ca sotia nu lucreaza si face si ea  iar certificatul de nastere al fetitei pt ai face codice fiscale sa o pot trece pt asegnii familiare.
Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #6 : 05-03-2011, 08:13:52 »

daca le trimiti in Ro

1.originalul trebuie sa fie deja apostilat, daca nu este in Romania se merge mai inttii sa se puna apostila pe original
2. apoi il traduce, il legalizeaza
3. si din nou se pune o apostila pe traducere abia acum ti-l vor trimite rudele inapoi si e perfect
Memorat
DANIELE
Jr. Member
*

« Răspunde #7 : 05-03-2011, 12:10:19 »

salut.deci cum e mai bine sa-l apostilez aici desi dupa cate am inteles nu ti-l apostileaza decat daca e tradus sau e mai bine in romania.in rom cine il apostileaza tot prefectura?intreb pt ca deja m-am derutat.am primit o gramada de raspunsuri si nu mai stiu ce si cum e mai bine.dar trebuie apostilat si certificatul fetitei?mie imi trebuie doar pt a faec codicele fiscale atat.pe cand certificatul de casatorie stiu ca trebuie apostilat.
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #8 : 05-03-2011, 15:51:02 »

deci, pe pasi, clar:

1. trimiti documentele in romania asa cum sint
2. se apostileaza
3. se traduc + se legalizeaza
4. se apostileaza si traducerile
5. se trimit documentele inapoi la tine si gata, e perfecte

ptr codice fiscale al fetitzei, mergi la Agenzia delle Entrate cu documentele copilului si vezi daca le vor si traduse/apostilate, nu e sigur dar s-ar putea sa mearga si fara

p.

Memorat

DANIELE
Jr. Member
*

« Răspunde #9 : 05-03-2011, 16:15:27 »

ok.am inteles acum.mersi frumos.am fost pt fetita si mi-a spus ca-mi trebuie neaparat certificatul de nastere tradus,dar am uitat sa intreb daca si apostilat.o sa merg din nou.mersi inca odata.
Memorat
darius05
Sr. Member

« Răspunde #10 : 05-03-2011, 16:37:13 »

Daniele nu stiu exact in ce zona a Italiei esti dar si noi am facut aceste acte dar nu ne-au cerut certificatele copiilor traduse nici pt codicele fiscal nici pt asseni familiare.
Memorat
DANIELE
Jr. Member
*

« Răspunde #11 : 05-03-2011, 19:04:11 »

locuiesc la Foggia.chiar acum 2 zile am fost sa-i fac fetei codicele si nu au vrut cu toate ca are si pasaport.vor neaparat certificatul tradus.iar pt asegnii imi trebuie codicele fiscal al copiilor asa cum scrie acolo.asta depinde de la comuna la comuna.sincer m-au obosit toate prostiile lor.mai am putin si fac un an de cand tot fac la documente.numai nula osta a durat 6 luni.ce sa mai zic decat sa am rabdare.
Memorat
darius05
Sr. Member

« Răspunde #12 : 06-03-2011, 14:46:26 »

Asa este depinde de la o regiune la alta de la o comune la alta.Noi am facut codicele doar cu pasapoartele copiilor.Si eu trec printr-o serie de emotii cu actele dar de alt tip. Pt locul de munca.Mult succes si multa rabdare.
Memorat
DANIELE
Jr. Member
*

« Răspunde #13 : 07-03-2011, 17:38:18 »

mersi frumos.si ca sa va surprind, azi am fost din nou sa fac codicele pt fetita si surpriza l-am facut doar cu pasaportu.numai ca am nimerit la alt birou.deci concluzia este ca fiecare face ce vrea.am ramas si eu surprins.nici macar nu ma intrebat ceva de certificat.asa ca sa fiu sincer nu stiu cum statu asta italian este atat de mult inaintea noastra ,pt ca sincer mie personal mi se par toti niste lenesi si niste prosti .
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #14 : 07-03-2011, 17:45:48 »

da, din-totdeauna e mai lenesi si e mai prosti decat noi romani, se stie

ook, bine ca ti-ai rezolvat problema Smiley

p.
Memorat

Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: