Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: AM NEVOIE DE INFORMATII  (Citit de 197 ori)
pop codruta
Newbie

« : 31-08-2011, 12:08:28 »

Buna ziua ,sunt proaspata membra a site-ului si am deja cateva intrebari.
 As dori sa va expun mai intai cazul meu,ca sa intelegeti mai bine.
In 2004 am ajuns in italia cu partenerul meu.In acelasi an el si-a luat permisul de soggiorno prin reantregire de familie,sora lui era acolo si era deja cetatean italian.Plecarea noastra in Italia a fost in principal pt a rezolva problema lui de sanatate(era bolnav de diabet si insuficienta renala-acum nu mai avem probleme caci am facut transplantul de rinichi si pancreas in 2006).In anul 2005 s-a nascut in Italia primul copil,iar in 2009 si 2010 ceilalti doi.Fetita nascuta in Italia are deci si certificat italienesc de nastere.Pana in 2008 am stat in Italia,dar pt fetita nu am luat nici un ban.Dupa transplant partenerul meu a primit grad de handicap de 80% si pensie de aproape 270 euro \luna.El acum se afla in Italia(avem de gand se ne reantoarcem).
As dori sa-mi spuneti:
-poate depune acte de cetatenie(are de 7 ani rezidenta )?
-este pensionat in Italia
-poate cere alocatie pt fiica nascuta in Italia(dar pt cele nascute in Romania)?
V-as ruga sa imi spuneti daca trebuie pusa apostila si autentificare pe CERTIFICATUL DE NASTERE,si unde trebuie sa ma adresez-locuiesc in judetul ILFOV.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #1 : 31-08-2011, 12:24:56 »

dupa 4 ani de rezidenta poate cere cetatenia, dar in momentul actual se asteapta, am auzit, si 4 ani, ca s-o primeasca.
despre restul, poate-ti raspund altii.
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #2 : 31-08-2011, 12:45:36 »

certificatul de nastere romanesc model nou (ala albastru) trebuie apostilat, tradus + apostilata traducerea

asta daca vrei sa bage de cetatenie

daca are peste 4 ani de rezidentza poate face cerere cetatenie dar tzine cont ca trebuie sa aiba venit decent pe ultimii 3 ani, altfel i se poate refuza (si CUD-uri de adaugat la cerere )

procesarea dureaza 4 chiar 5 ani, deci nu e imediata treaba

cred ca are drept la alocatie, indiferent de unde sint nascuti copiii

Memorat

darius05
Sr. Member

« Răspunde #3 : 01-09-2011, 14:57:21 »

Chiar daca copii stau in tara?Nu este cazul meu pentru ca ai mei sunt cu mine!Dar stiu ca sunt o gramada de romani care lucreaza aici dar copii stau in tara!Deci?
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: