Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2 3   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Am platit o asociatie pentru a a face cartea de identitate  (Citit de 2271 ori)
Anca25
Vizitator
« : 28-10-2010, 11:06:44 »

Buna ziua!Stau de 8 anni in italia.Am muncit un an si ceva in regula (contract de munca busta aga)tot in regula.Eu si parintii mei ne-am mutatt intr-o mica comuna in afara Romei.Am fost cu cotractul de munca si toate documentele necesare la comuna.Luni de zile am umblat dupa documente pentru ca "il sindaco del cazzo"ma trimitea sa fac o mie de documente ca sa ma tina pe drumuri sa pierd timp si bani ca la sfarsit sa ii spuna barbatului mamei(l-au chemat decat pe el in comuna)Ca maxim ii dau rezidenza lui pentru ca este italian.Deci eu am stat un an de zile pe drumuri cu un contract de munca in mana degeaba fara sa am niciun drept.Mi-am am dat demisiile ca sa pot sa umblu dupa documente.La sfarsit am gasit o asociatie romana care iti face asigurare sanitara,rezidenta,si carte de identitate in mai putin de o luna la pretul de 300 de euro.OK doamna foarte gentila mi-a explicaat tot m-a asigurat ca se va ocupa ea de toate documentele si ca eu va trebui sa ma duc decat la comuna sa iau cartea de identitate.Dupa o saptamana ma suna sa imi spuna ca asigurarea sanitara este gata.Ma duc ,vorbesc cu o alta doamna imi face un calcul si imi spune ca asigurarea este 200 de euro,pe ei tre sa ii platesc 30 de euro si daca vreau sa se ocupe ei de tot si eu sa ma duc doar sa iau cartea de identitate tre sa platesc alti 70 de euro.In total sunt 300 de euro.Ok am platit tot si astept sa ma sune ei.Au trecutdoua saptamani nu ma suna nimeni.La sfarsit sun eu si imi raspunde la telefonn dupa doua trei zile.La sfarsit imi raspunde o alta doamna foarte needucata si imi spune doamna dv ati platit foarte putin trebuie sa platiti mai mult.La care eu ii raspund.Doamna nu va suparati dar eu am vorbit inainte cu o alta doamna care mi-a spus ca totul costa 300 de euro.Eu deja am platit.Nu puteti sa  imi spuneti dupa trei saptamani ca acum costa mult mai mult avand in vedere ca deja trebuia sa fie totul gata.Doamna a continuat sa imi spuna ca pe ea nu o intereseaza ca acum costa mai mult si tre sa platesc alti bani.Am salutat-o politicos iar doamna ca salut mi-a inchis telefonul in nas.Uite aici ce inseamna ceri ajutor la romani.Imi e din ce in ce mai scarba de tara mea.Maine ma duc la asociazia asta si chem carabinieri si striscia la notizia ca m-am saturat sa fiu bataie de joc.Eu pentru aia 300 de euro mi.am rupt spinarea doua saptamani.Traiasca frumoasa noastra Romania.
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #1 : 28-10-2010, 11:59:59 »

...pai ai crezut in OZN-uri, scuza-ma ca-ti spun

in atributiile unei asociatii NU intra asa ceva

oricum fa o chestie, ai vazut ca aici avem o sectie de Cartea Neagra unde semnalam abuzurile astea

deci daca vrei trimite un email la webmaster@romania-italia.info cu numele asociatiei si a persoanelor cu care ai vorbit si le facem o mare bucurie

p.
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #2 : 28-10-2010, 12:03:16 »

eu nu pricep cum iti poate face o asociatie cartea de identitate, cind tre' sa ti-o faci personal si nu costa nimic.. ne spui si noua ce asociatie e asta?!
si chestia cu primarul mi se pare ca pute rau....
Memorat

Anca25
Vizitator
« Răspunde #3 : 28-10-2010, 13:33:01 »

eu nu pricep cum iti poate face o asociatie cartea de identitate, cind tre' sa ti-o faci personal si nu costa nimic.. ne spui si noua ce asociatie e asta?!

De o chiestie sunt sigura totusi.Nu cred in ozn-uri.Deci asociazia este suta la sula legala.Se gaseste in internul unei comune din roma si ce am auzit de la multe colege care lucreaza cu mama au luat toate cartea de identitate in mai putin de o luna.Eu trebuia sa aleg intre a plati mai putin dar la asociatia asta sau daca nu platesc asigurarea sanitara de 400 de euro si fac tot prin statul italian.In total ma ajunge la 500 de euro.Este tot legal si cartea de identitate expira dupa un an cand expira si aasigurarea.Voi de ce credeti ca nici o cooperativa sau agenzie interinala nu ne primeste daca nu avem buletin???Stiti cati bani castiga ei dupa urma romanilor?Cand am fost la comuna era plin de romani ca si mine care erau acolo pentru aceasi chiestie.Oricum maine ma duc sa vorbesc cu doamna sa clarific tot.Eu sunt sigura ca o sa imi dea cartea de identitate.Mo oftic decat cami-a cerut bani mai multi de parca zici ca suntem la mercat cu marochini.
Din pacate nu pot sa spun numele pentru ca am auzit ca sunt seriosi.Ghinionul meu a fost ca doamna cuu care eu am vb prima data a plecat in tara pt doua saptamani si acum este alta femeie caare nu stie ce inseamna respectul si educatia.Imi cer scusze daca am scris prea mult dar eram prea nervoasa Sad

Memorat
Anca25
Vizitator
« Răspunde #4 : 28-10-2010, 13:39:59 »

Deci ca sa intri in posesul cartei de identitate iti trebuie,Contract de munca,un document valid(pasaport sau carte de identitate)si rezidenta care eu unde locuiesc ai mei nu pot sa o fac pentru ca sindacul este rasist.Eu am facut prostia de am lasat unca crezand ca in orice moment pot sa imi gasesc altceva de munca.Problema este ca m-au sunat de a trei cooperative si oo agentie interinala si cum au auzit ca nu am carte de identitate mi-au sus ca le pare rau dar fara buletin nu ma pot angaja.Le-am explicat legile dar nu au vrut sa auda.Deci eu fara conract de munca nu pot sa cer cartea de identitate dar fara carte de identitate nu pot sa gasesc de munca.

Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #5 : 28-10-2010, 13:46:04 »

Anca, nu te-am acuzat de nimic PE TINE. ceea ce am spus e ca mie mi se pare INCREDIBIL sa-mi faca ALTCINEVA cartea de identitate, cind stiu ca se face personal, TI SE DA PE LOC si nu se plateste NIMIC.
apoi ma intreb de ce trebuie neaparat cartea de identitate, daca ai acte romanesti. probabil ai de-a face cu idioti care te mai cred inca extracomunitara.
referitor la primar, si ala mi se pare un timpit, pentru ca nu poate justifica refuzarea acordarii rezidentei cu faptul ca nu sinteti italience.

asociatia aia nu stiu cit de serioasa poate fi, chiar daca se gaseste in primarie. asta nu e o garantie ca ar face lucruri curate. Deja mi se urca la cap cind citesc 70 de euro pt o carte de identitate care e GRATIS si pentru care nici nu trebuie sa se deplaseze in fundu' pamintului - se face ACOLO IN PRIMARIE.
Eu nu stiu unde sa te indrum ca sa afli cit te-au tras pe sfoara si primarul ala si asociatia, dar TREBUIE sa faci ceva!! Idea cu Striscia nu e rea, doar ca e greu sa te bage in seama, cind esti una singura.... dar la carabinieri n-ar fi rau sa mergi, dar si la un avocat care sa se priceapa la problemele astea si sa cunoasca legile cu comunitarii.

deja m-am enervat eu, figurati...
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #6 : 28-10-2010, 13:49:04 »

eu te rog sa pui numele, ptr ca o asociatie NU face carti de identitate, NU face asigurari si NU te poate reprezenta pe tine legal in fatza nimanui

sa fim seriosi. plus ca o asociatie NU poate vinde servicii de nici un fel si NU poate incasa bani, nici macar pe o sticla de cola, deci avem deja o problema de baza...

asta e cea mai mare aberatie auzita in ultima vreme

faci cum vrei, crezi in ce iti spunem noi sau crezi in ce zice gura lumii ca e "seriosi" domnii

io te rog sa ne spui tot, ramai oricum anonima

p.
Memorat

Aliniutza
Veteran

« Răspunde #7 : 28-10-2010, 13:55:16 »

Anca... mi se pare ciudata situatia, mai ales ca nu vrei sa dai numele asociatiei. In plus, eu nu imi aduc aminte sa fi primit cartea de identitate din mana primarului, ci de la functionarii din primarie.Daca te'au refuzat, tre sa existe un motiv, daca nu il ceri tu, eventual in scris. Daca ai o dovada plauzibila de rasism, poti sa mergi si la carabinieri sa faci denunt.
Memorat

“Happiness only real when shared”
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #8 : 28-10-2010, 14:16:08 »

exact asa. carta identità o primesti la ghiseul Anagrafe, nu la...primar

iar primarul nu e Dzeu pe pamant deci daca iti refuza rezidenta desi ai toate doc in regula exista mai multe cai legale ca sa-ti faci respectate drepturile

p.
Memorat

Anca25
Vizitator
« Răspunde #9 : 28-10-2010, 14:47:45 »

exact asa. carta identità o primesti la ghiseul Anagrafe, nu la...primar

iar primarul nu e Dzeu pe pamant deci daca iti refuza rezidenta desi ai toate doc in regula exista mai multe cai legale ca sa-ti faci respectate drepturile

p.

Deci cartea de identitate o primesc de la primarie.De la ufficio anagrafe s poate face codicele fiscal.Acum eu vorbesc de Roma.
In primarie intotdeauna cand m-am dus  am gasit primarul,il vigile,si o alta persoana.Este un sat mic cu doar 400 de familii.De cateori m-am dus sa cer informatii primarul ma trimetea la vigile si invers,il vigile ma trimetea la primar.Faceau misto de noi.Am fost si la carabinieri i-am denuntat.A venit vigile acasa.L-achemat pe Massimo la primarie si i-a dat de inteles ca ii face rezidenta doar lui.Cand a refuzat a spus ca trebuie sa aducem din nou toate documentele si sa inceapa practica de la inceput.
Eu lucram per turnuri si avand iin vedere ca unde stau ai mei era prea departe de roma am inchiriat o camera in centrul romei si nu mai aveam timp sa umblu dupa documente pentru ca deja cerusem prea mult liber de la munca pentru ca sa pot sa umblu dupa documente.Ai mei ajungeau acasa la 18 seara deci va dati seama ca nici ei nu mai aveau timp sa umble pentru mine.
Sa pun un avocat era imposibil pentru  ca un avocat costa.Doar pentru o consultatie  platesti 150 de euro.
Acum sunt inscrisa la un sindacat (CISL).Oricum maine ma duc sa vorbesc si cu doamna de la asociatie sa vedem ce imi zice.Dupa aceea ma duc la sindacat sa vad daca este totul legal.
Alina eu acum nu spun numele asociatiei pentru ca am platit 300 de euro si nu vreau sa pierd banii astia.Daca sindacatul imi spune ca ce fac ei este ilegal o sa scriu pe forum numele scris in maiuscula.
Oricum sora mea traieste in como si mai am un frate in Monza iar ei nu au avut niciodata probleme.Se pare ca doar la roma se poate intampla asa ceva.

Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #10 : 28-10-2010, 14:55:06 »

e ilegal, fidati
ziceam, faci cum vrei

p.
Memorat

Aliniutza
Veteran

« Răspunde #11 : 28-10-2010, 15:14:51 »

Citat
Este un sat mic cu doar 400 de familii
Anca, in ce oras ai cerut rezidenta?
Memorat

“Happiness only real when shared”
Anca25
Vizitator
« Răspunde #12 : 28-10-2010, 15:34:20 »

Citat
Este un sat mic cu doar 400 de familii
Anca, in ce oras ai cerut rezidenta?

Poate fi chemat mai mult sat decat oras Grin "Casape" daca esti din roma sigur cunosti Tivoli.
Memorat
horatiu
Global Moderator
Full Member

« Răspunde #13 : 28-10-2010, 18:56:19 »

.....Uite aici ce inseamna ceri ajutor la romani.Imi e din ce in ce mai scarba de tara mea.....

.....tocmai pt ca , probabil , nu vrei sa faci parte din categoria acelor romani pe care ii citezi mai sus, corect ar fi sa ne spui si noua cum se numeste asociatia cu pricina...
    .....iar daca cele spuse de tine sunt 100% realitate si mai si poti demonstra asta (apropo....ti-au dat chitanta pt cei 300 de euro??) ..fugi repede si da-i in judecata!!!
   .... da bine o mai zas-o ala ....ca domnia si prostia se plateste!!!!(...in general vorbind...)

h.i.m.
« Ultima modificare: 28-10-2010, 19:06:59 de către horatiu » Memorat
gurau mariana
Vizitator
« Răspunde #14 : 28-10-2010, 21:32:48 »

Citat
.La sfarsit am gasit o asociatie romana care iti face asigurare sanitara,rezidenta,si carte de identitate in mai putin de o luna la pretul de 300 de euro.

Mori si nu le auzi pe toate,frate! Shocked
Memorat
Pagini: [1] 2 3   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: