Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Asigurarea Auto  (Citit de 546 ori)
florentinaw
Jr. Member
*

« : 09-09-2011, 09:16:33 »

Buna ziua la toti

Eu am o nelamurire si poate cei trecuti prin cauza ma pot ajuta. Sunt in Firenze si ieri am mers sa vad o masina uzata- un mbw 520i din 2001 , desi masina este in conditii foarte bune vi vreau sa o cumpar, am auzit pe undeva ca masinile mai vechi de 10 ani , asigurarea costa mai putin. Are cineva idee cum sau unde trebuie mers , desi am sub 35 de ani , auzisem ca assigurarea ma poate costa mai putin cu vreo 450 de euro.

Ma poate ajuta cineva cu informatii?

Va multumesc si va doresc o zi placuta
Memorat
gurau mariana
Vizitator
« Răspunde #1 : 09-09-2011, 10:36:37 »

Incearca sa iti faci ceva preventive,intai pe internet apoi eventual si la vreo agentie de asigurari.Fara datele persoanei care face asigurarea si datele masinii(cilidrata,an de inmatrculare,etc) cu greu iti poate spune cineva cat platesti.
Memorat
muratore
Veteran

« Răspunde #2 : 09-09-2011, 11:13:22 »

asigurarea costa mai putin daca masina are mai mult de 20 de ani si este catalogata ca masina de epoca...eu asa stiu....cere info la ACI sau la o companie de asigurari

io n-am masina .... Grin
Memorat

Doamne, mare e gradina ta .....Smiley
alexy2010
Full Member
**

« Răspunde #3 : 09-09-2011, 11:43:58 »

asigurarea se calculeaza in baza capacitatii masini, si kw....apoi cu cat esti mai tanar platesti mai mult...

deja pleci cu masina de la o capacitate destul de mare, 520, si sigur km destul de multi, nu conteaza ca este din 2001...masinile de epoca intra intra dupa 40 ani
Memorat
alexy2010
Full Member
**

« Răspunde #4 : 09-09-2011, 12:34:24 »

asigurarea se calculeaza in baza capacitatii masini, si kw....apoi cu cat esti mai tanar platesti mai mult...

deja pleci cu masina de la o capacitate destul de mare, 520, si sigur km destul de multi, nu conteaza ca este din 2001...masinile de epoca intra intra dupa 40 ani

scuze kw, nu km
Memorat
titanicsatsuma
Sr. Member

« Răspunde #5 : 09-09-2011, 18:13:30 »

Platesti asigurare mai putin daca:
-ai mai mult de 26 ani
-ai permisul mai vechi de 2 ani
-ai rezidenza in zona cu incidenta mica de risc
-ai o masina cu putini kw

Un BMW 520 costa f. mult de intretinut:
-consumul de benzina f. mare
-taxa de bollo f. mare
-asigurarea f. mare
-o masina din 2001 incepe sa aiba nevoie de macanic...
Daca nu ai un salariu stabil de vreo 1800 euro/luna las-o balta

Intra in categoria masina "storica" masinile mai vechi de 20 ani inscrise la ASI
aici conditiile:
http://www.asifed.it/download/ita_20100311_circolareveicolistorici.pdf?idct=402&idlv=30
Memorat

Tutti i pensieri intelligenti sono stati già pensati....
Goethe
seb
Jr. Member
*

« Răspunde #6 : 10-09-2011, 08:39:40 »

Imi cer scuze, este o vorba romaneasca care s-ar asemana cu varza si capra, .. doar ca e cu curul si sufletul din rai.

Vrei o masina BMW, care are capacitate cilindrica de obicei mare (2000-3500cm3), veche de 10 ani, putere la motor care e si impozitata, nu ai o varsta care sa te avantajeze la calculul asigurarii, DAR VISEZI la o asigurare de 450Euro.  hammer . Numai in Romania am mai vazut, persoane care au cumparat o masina premium, A6, Seria5 si apoi pun pe ea, cele mai ieftine placute de frana, anvelope resapate, etc,etc...

Eu zic sa incepi , inmultind cu 2 si s ar putea sa depaseasca.
Memorat
Lulu
Sr. Member

« Răspunde #7 : 10-09-2011, 13:51:12 »

Pai cum sa se prezinte rumanu' in patria muma calare pe un.....matiz, de exemplu! Ar ride si curcile de el, nu?
Musai tre sa sari din caruta intr-o masina bengoasa, neaparat hitlerista!!!  hammer
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #8 : 10-09-2011, 14:26:38 »

eu am auzit pe undeva ca masinile mai vechi nu vor mai putea circula prin Italia... de vreo 3 ani se tot amina, din cauza crizei, dar intr-o zi va veni si asta.
iar treaba aia cu masina veche costa asigurarea putin cred ca e un basm... eu am renuntat sa mai circul cu masina veche de 11 ani din cauza ca asigurarea costa mai mult decit valora masina... ca si aia, se devalorizeaza pe zi ce trece, nu ramine la costul de fabrica nici cind iese pe poarta vinzatorului.

Memorat

seb
Jr. Member
*

« Răspunde #9 : 23-09-2011, 09:48:27 »

Cele mai ieftine, nu stiu daca si bune le-am vazut la http://www.genialloyd.it/
Apoi mai sunt site-urile care iti fac un preventiv cu preturi de la mai multe societati, cum ar fi http://www.assicurazione.it/ si www.directline.it  .

Eu am ales Genialloyd,... nu mi-a fost deloc greu, era doar cu 400 de euro mai ieftin, eu fiind la inceput cu clasa aia minunata de risc (CU14).
 Am vazut ca se ipoziteaza cilindreea motorului, dar si caii putere peste 75. La motorul meu de 90 de cai, pe polita aveam o taxa pentru 15 Cavalli fiscali cica hammer   

Oricum mi se pare corect sa te oblige sa iti inmatriculezi masina aici, daca tot circuli pe drumurile lor. Doar cand ma gandesc ma apuca .... sa am un accidend, tamponare cu o masina si celalalt participant sa-mi intinda o polita de asigurare emisa de Bielorusia, Kenia, etc.

Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #10 : 23-09-2011, 10:30:19 »

directline.it e o asigurare, nu un broker (deci NU face preventivi comparativi )

un alt broker valid e 6sicuro.it
Memorat

Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: