Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Calatorie minori in RO  (Citit de 615 ori)
mama
Newbie

« : 12-11-2007, 20:20:29 »

Nepoata mea a nascut un copil in italia tatal copilului fiind italian , pe certificatul de nastere e trecuta numai mama copilului. Ea este casatorita in Romania divortul fiind in curs. Vrea sa mearga de sarbatori acasa, ce acte sunt necesare pentru trecerea frontierei de catre copil?
Multumim.
Memorat
dany
Jr. Member
*

« Răspunde #1 : 12-11-2007, 23:49:58 »

Daca este trecuta numai mama copilului pe certificat inseamna ca tatal nu l-a recunoscut.
In cazul asta trebuie un pasaport pt. copil sau trecut pe pasaportul mamei ca sa poata calatori impreuna.
Si sa poarte mereu cu ea cand calatoreste certificatul de nastere.
Memorat
mama
Newbie

« Răspunde #2 : 13-11-2007, 20:11:08 »

Imi puteti spune ce acte sunt necesare pentru trecerea copilului minor pe pasaportul mamei , cat dureaza si cat costa?

Multumesc
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #3 : 15-11-2007, 00:15:20 »

sa faca asa :  titlu de calatorie la copil, se face la Consulat/Ambasada aici si cosat vreo 45 de euri + 4 poze.

Se duce in tzara si la Oficiul Pasapoarte il trece si pe copil.

Grija mare ca , mama fiind romanca si unicul parinte inregistrat inseamna ca ala micu e roman. deci nu poate iesi din romania fara certificat de nastere romanesc, iar eliberarea lui dureaza circa 3 luni.
Deci daca merge in Romania risca sa ramana blocata acolo.
Cel mai bine e sa faca procura cuiva din tzara, tot prin Consulat, sa se ocupe cu inregistrarea nasterii in Romania si obtinerea documentului.
Dupa ce il primeste in Italia, merge la consulat ptr titlu de calatorie si abia dupa merge in vizita in Romania

p.
Memorat

Kostel2005
Jr. Member
*

« Răspunde #4 : 15-11-2007, 08:44:04 »

Pippus,tot ce ai zis e de mare ajutor si e bine sa stie toti  pentru ca am auzit cazuri cand nu stiau si s-au trezit blochati in tara din cauza certificatului de nastere.Dar de aici cand pleci cu bebe mai trebuie ceva inafara de acel titlu de calatorie?Sotia a fost la primarie si a intrebat si cica acum nu  mai trebuie trecut bebe pe permisul de sedere al parintilor ca suntem in EU si nu  ne mai trebuie...
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: