Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

CARE-AR FI AVANTAJELE UNUI CETATEAN ROMAN DE A PRIMI CITADINANZA ITALIANA ?

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2   In jos
Imprimă
Autor Subiect: CARE-AR FI AVANTAJELE UNUI CETATEAN ROMAN DE A PRIMI CITADINANZA ITALIANA ?  (Citit de 2424 ori)
vioafe
Newbie

« : 09-07-2010, 16:28:37 »

Buna,sunt membrul VIOAFE al acestui forum si imi asum riscul de a parea ridicol cu aceasta intrebare pentru voi, care in marea majoritate sunteti mult mai in tema decat mine si totusi va rog frumos sa ma lamuritzi.La inceput a fost un roman care mi-a zis cum ca acordarea pensiei imi va fi conditzionata de a avea citadinanza.Am fost in consecintza la INPS unde mi sa infirmat informatzia.Asadar inainte de a face toate aceste eforturi pentru demararea cererii ma gandeam sa va cer parerea voastra autorizata si sa nu ma mai iau dupa "voci de sant".Enumerati-mi si mie cateva avantaje dupa care voi trage concluzia daca merita efortul, acum inainte de a merge in concediu in tara, unde am inteles ca ar trebui sa incep demersul prin procurarea unor acte (cazier etc).Va multzumesc anticipat, O zi buna tuturor!
Memorat
WebMan
Sr. Member

« Răspunde #1 : 09-07-2010, 22:15:29 »

Cel mai important e cã ai sã poþi spune cã te-ai rupt de HOÞI ºi NENOROCIÞI !!!!

mor mor mor mor
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #2 : 10-07-2010, 14:11:31 »

in Italia o pensie o primesti si daca esti extracomunitar, NU E PENSIA motivul pentru care as cere cetatenia italiana.

eu as cere-o ca sa ma SIMT CETATEANUL UNEI TARI, ceea ce nu se poate spune de un cetatean roman, mai ales plecat din Romania.

esti roman doar cind trebuie sa votezi.
esti roman doar cind trebuie sa dai BIRUL statului roman, inclusiv pe copiii tai
un certificat de nastere, teoretic, te costa 175 de euro, dar au marit "TVA-ul" la consulate, fiecare isi adauga un plus acolo, "ca din banii aia tre' sa traiasca si ei"
la Torino pina mai ieri taxele erau 175 de euro pina-n 6 luni, 200 dupa 6 luni.
acum pe site e scris:

# Inscrierea certificatelor de naºtere eliberate de autoritãþile strãine în actele de stare civilã româneºti în termen de pânã la 6 luni - 200  Euro
# Înscrierea certificatelor de naºtere eliberate de autoritãþile strãine în actele de stare civilã româneºti în termen de peste 6 luni - 265 Euro

pacat ca se de fapt se platesc 240 respectiv 270 de euro.
deci dupa triplicarea "ministeriala" a taxelor consulare, consulatele le-au dublat.
Memorat

andruzza
Sr. Member

« Răspunde #3 : 10-07-2010, 20:49:27 »

Citat
la ce a spus WebMan, pot adauga: in afara ca tu spuneai de pensie etc etc...eu spun, ca de a doua zi de cand ai cetatenia italiana, ai asistenta sanitara gratuita, exact ca toti cetatenii italieni...nu mai esti legat de contract de munca etc etc...

eu zau ca nu inteleg de ce trebuie sa bati campii la fiecare topic cu informatii eronate,ce legatura are asistenta sanitara gratuita cu contractul de munca si cetatenia?Huh?Huh?Huh?Huh??Sunt o groaza de comunitari si extracomunitari care au domiciliul in Italia(in limba romana se numeste domiciliu si nu resedinta)si au medic de familie si toate curele medicale gratuite(se plateste numai ticket daca ai auzit cumva de asa ceva?),
  Atata timp cat ai carte de identitate si cod fiscal,te duci si te inscrii la Asl si ai  medic de familie GRATUIT ca toti italienii
Memorat
WebMan
Sr. Member

« Răspunde #4 : 10-07-2010, 21:49:50 »

(in limba romana se numeste domiciliu si nu resedinta)
Dacã chiar te dai tare cã ºtii limba româneºte, aflã de la mine cã se numeºte REZIDENÞÃ, nu domiciliu...

Ultimile legi care sunt în vigoare în Italia spun cã "soggiornarea" se face pe motive de studii sau muncã, comunitar sau extracomunitar.
Dacã nu ai de muncã sau ai teminat ºcoala, nu ai permis de ºedere, deci nici asistenþã medicalã, decât contracost...
« Ultima modificare: 10-07-2010, 21:52:21 de către WebMan » Memorat

andruzza
Sr. Member

« Răspunde #5 : 10-07-2010, 22:34:05 »

Citat
Atata timp cat ai carte de identitate si cod fiscal,te duci si te inscrii la Asl si ai  medic de familie GRATUIT ca toti italienii

deci din fraza asta reiese a fi in regula,atata timp cat nu esti in regula nu poti pretinde sa faci nici o cerere pt cetatenie,cred ca e destul de logic rationamentul.

e drept ca e corect si termenul rezidenta e acceptat si resedinta,dar in alt context.
  REZIDÉNȚÃ s. f. 1. reședințã. 2. drept și stare a cuiva care se stabilește într-o țarã strãinã în calitate de rezident
   daca ne referim in ce calitate suntem noi aici ai perfecta dreptate,nu te contrazic,avem rezidenta ,resedinta sau cum vrei tu,dar dute la bunica sa-i spui ca ai aici rezidenta sau resedinta,ca poate te intreaba ce e aia mama si ar fi mai bine sa-i zici domiciliu.
 poate ca gresesc eu si chiar sunt tampita si nu mai stiu chiar nimic de pe bancile scolii???
DOMICÍLIU, domicilii, s.n. Casa sau locul unde locuiește cineva în mod statornic; locuințã. – Din lat. domicilium, fr. domicile.

DOMICÍLIU ~i n. Loc în care locuiește cineva în permanențã și în mod legal. [Sil. -ci-liu] /<lat. domicilium, fr. domicile

« Ultima modificare: 10-07-2010, 22:36:00 de către andruzza » Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #6 : 10-07-2010, 22:40:21 »

REZIDÉNȚÃ, rezidențe, s.f. Reședințã, sediu, domiciliu. – Din it. residenza, fr. résidence, germ. Residenz.
Sursa: DEX '98
Memorat

andruzza
Sr. Member

« Răspunde #7 : 10-07-2010, 22:44:53 »

oricum ideea nu e asta,nu faceam eu pe desteapta,cred ca nu am mai scris pe aici de 100 de ani,si cum am inceput asa renunt din nou,e mai placuta lectura.
 Acum sa fim sinceri in Romania toata lumea zice domiciliu,nici decum rezidenta.De cand suntem aici folosim cuvinte gen comuna in loc de primarie si scade in loc de expira,mercat si nu piata,si multe altele.
 Eu nu zic ca sunt dex perfect,dar anumite exprimari deranjeaza ,si la un moment dat citesti si recitesti si te saturi

Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #8 : 12-07-2010, 09:31:29 »

ai drept de pensie si fara cetatenie

Buna,sunt membrul VIOAFE al acestui forum si imi asum riscul de a parea ridicol cu aceasta intrebare pentru voi, care in marea majoritate sunteti mult mai in tema decat mine si totusi va rog frumos sa ma lamuritzi.La inceput a fost un roman care mi-a zis cum ca acordarea pensiei imi va fi conditzionata de a avea citadinanza.Am fost in consecintza la INPS unde mi sa infirmat informatzia.Asadar inainte de a face toate aceste eforturi pentru demararea cererii ma gandeam sa va cer parerea voastra autorizata si sa nu ma mai iau dupa "voci de sant".Enumerati-mi si mie cateva avantaje dupa care voi trage concluzia daca merita efortul, acum inainte de a merge in concediu in tara, unde am inteles ca ar trebui sa incep demersul prin procurarea unor acte (cazier etc).Va multzumesc anticipat, O zi buna tuturor!
Memorat
vioafe
Newbie

« Răspunde #9 : 18-07-2010, 10:36:40 »

Buna, sunt Vioafe,cel ce a plasat topicul "CARE-AR FI AVANTAJELE UNUI CETATEAN ROMAN DE A PRIMI CITADINANZA ITALIANA ?"am primit 8 raspunsuri la intrebare si va multzumesc, dar trebuie sa recunosc, marea majoritate n-au nici o legatura cu ce intrebasem eu, ci mai degraba v-atzi" certat intre voi" pe marginea unor alte subiecte fara legatura la ce-am intrebat eu. Deci in modul cel mai serios va rog, daca poate sa-mi raspunda cineva strict si concis la intrebarea care-am formulato, fara glume tipo:"scapi de nenorocitzi!"va multzumesc mult, o zi buna.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #10 : 18-07-2010, 11:48:36 »

daca tu crezi ca a fost o gluma, las-o balta, nu cere cetatenia.
Memorat

gazzella
Vizitator
« Răspunde #11 : 18-07-2010, 11:52:29 »

Buna, sunt Vioafe,cel ce a plasat topicul "CARE-AR FI AVANTAJELE UNUI CETATEAN ROMAN DE A PRIMI CITADINANZA ITALIANA ?"am primit 8 raspunsuri la intrebare si va multzumesc, dar trebuie sa recunosc, marea majoritate n-au nici o legatura cu ce intrebasem eu, ci mai degraba v-atzi" certat intre voi" pe marginea unor alte subiecte fara legatura la ce-am intrebat eu. Deci in modul cel mai serios va rog, daca poate sa-mi raspunda cineva strict si concis la intrebarea care-am formulato, fara glume tipo:"scapi de nenorocitzi!"va multzumesc mult, o zi buna.

devine interesant  Grin
Memorat
muratore
Veteran

« Răspunde #12 : 18-07-2010, 12:39:13 »

...iti spun eu un avantaj...daca vrei sa vezi numai "avantajele"...

...cand mergi in vacanza in Ro poti sa te lauzi ca esti cetatean italian... Grin

...dar vorbind serios, daca nu esti sigur pentru ce o ceri, nu o cere....parerea mea...
...desi pentru multi alti romani ar fi un bine...sic...
Memorat

Doamne, mare e gradina ta .....Smiley
Alizée
Veteran

« Răspunde #13 : 18-07-2010, 13:22:33 »

probabil avantajele sunt dreptul de vot, asigurarea sanitara, chestii birocratice mai simplu de rezolvat! Altele nu imi vin in minte acum...
Memorat
gurau mariana
Vizitator
« Răspunde #14 : 18-07-2010, 20:49:59 »

Un alt avantaj(desi da-mi voie sa-ti spun ca suna tare rau)ar fi ca daca ai copii minori ei primesc automat cetatenia,imediat dupa tine!
Memorat
Pagini: [1] 2   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: