Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

CARE-AR FI AVANTAJELE UNUI CETATEAN ROMAN DE A PRIMI CITADINANZA ITALIANA ?

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: CARE-AR FI AVANTAJELE UNUI CETATEAN ROMAN DE A PRIMI CITADINANZA ITALIANA ?  (Citit de 2404 ori)
gazzella
Vizitator
« Răspunde #15 : 18-07-2010, 22:07:31 »

...dar vorbind serios, daca nu esti sigur pentru ce o ceri, nu o cere....parerea mea...

exact! daca nici pana acum nu ti-ai simtit sutul in fund ca sa o ceri n-o cere

eu la cat stres am avut cu documentele pe partea romana, la cum ma tratau cei de la prefecturi, comune zau  ca de nu aveam alte cele in cap o ceream de muult

Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #16 : 18-07-2010, 23:38:07 »

Un alt avantaj(desi da-mi voie sa-ti spun ca suna tare rau)ar fi ca daca ai copii minori ei primesc automat cetatenia,imediat dupa tine!
imediat CU tine Wink
Memorat

nica
Full Member
**

« Răspunde #17 : 19-07-2010, 20:04:55 »

Grin Nu te supara pe forum....astia suntem; un sfat pot sa-ti dau: cere cetatenia italiana atunci cand singur reusesti sa vezi avantajele si dezavantajele ei, caci sunt si de-astea.
Daca vrei sa ai dubla cetatenie, cere-o si pe cea italiana, nu pierzi nimic...doar vreo 300 €, cat te costa taxa, timbrele, traducerile documentelor. Succes!!
P.S. Uitasem ceva ce te-ar putea interesa..... cu pasaportul italian poti calatori si peste ocean(Canada, America).
Memorat
Vali69
Full Member
**

« Răspunde #18 : 26-07-2010, 21:42:46 »

Apropo de asigurarea medicala, un bun avantaj e ca poti avea asistenza sanitara si in afara granitelor Italiei, la fel ca orice cetatean italian care traieste in Italia.
Cum spunea si Nica poti calatori fara viza in toate tarile care au o convenzie internationala cu Italia (adica toate tarile importante ale lumii).
Poti sa obtii un loc de munca unde e specificat - pentru cetatenii italieni, tip telecom, aeroporturi, etc.
Cred ca mai sint si altele...
Memorat
gazzella
Vizitator
« Răspunde #19 : 28-07-2010, 11:56:49 »

poti sa calatoresti in Romania cu pasaport italian, sa-i duci pe prunci ca fiind cetateni italieni
si e maaare lucru!
ca de-i duci ca si cetateni romani ai nevoie de enspemii de declaratii cum ca pruncul e al tau, nu-i furat (copii nu-s pe numele meu), cum ca tatal lor stie ca-i scot din tara, etc
eu ca sa-i scot din tara (Romania) tre sa prezint ditamai dosarul, cu libret familial, cu certificate de nastere, sa explic de ce eu nu-s pe numele sotului, ca ne-am casatorit la mamica in praznic, etc

Memorat
Cocolina
Sr. Member

« Răspunde #20 : 28-07-2010, 14:43:29 »

Nici eu dupa 15 ani de Italia n-am reusit sa inteleg care ar fi avantajele sau dezavantajele obtinerii cetateniei-poate tocmai de aceea am lasat balta totul...mi-e groaza de atata alergat,obtinut acte,còpii,traduceri,legalizari.... :-\dar poate intr-un final am sa ma hotarasc totusi s-o fac...poate si pt ca sa ma simt mai libera,fara restrictii de a circula in toata lumea... Roll Eyes
Memorat

Cerul n-ar avea curcubeul,daca ochii n-ar avea lacrimi...
Clau
Veteran

« Răspunde #21 : 30-07-2010, 23:32:15 »

pt ca doua chestii is mai bune decat una. cu alte cuvinte unde birocratia romaneasca iti scoate peri albi poti sa incerci cu sistemul italian iar acolo unde birocratia italieneasca iti scoate peri albi poti sa incerci cu sistemul romanesc.
in opinia mea amandoua sunt o apa si-un pamant dar partea buna e ca acolo unde una face schifo cealalta e ok si viceversa.
asa si ca sa-ti dau un exemplu. daca ai numai cetatetie italiana risti sa te trezesti ca-i ajunge pasaportul mai repede colegei tale romance prin consulat decat ti-l face tie in chestura ca nu merge masinaria cu semnatura digitala si astfel colega ta pleaca in trasferta si tu iti dai ciocane in cap ca nu poti ca n-ai pasaport.
daca ai numai cetatetie romana si vrei sa pleci de exemplu in vizita in america trebuie sa te programezi la viza si sa faci drumuri, pierzi timp si bani pe cand colegul tau italian nu are problemele astea. si pentru australia, tre sa depui acte pe internet cu o saptamana inainte pe cand colegul tau italian ia viza (de turist) cu biletul de avion odata.
asa si daca n-ai cetatenie italiana si stai in torino intr-un anumit cartier si depinzi de o anumita asl... trebuie sa te duci in fiecare an sa-ti reinnoiesti tessera sanitaria chiar daca ai contract de munca pe timp nedeterminat, rezidenta si ce vrei tu ca "duoamnele" de la ghiseu spun ca la ele asa se da si nu pe 5 ani sau nedeterminat.
Memorat
misulica
Sr. Member

« Răspunde #22 : 31-07-2010, 00:11:17 »

chestia cu pensia e pe jumatate, se refera la pensia sociala, la care au dreptul doar cetatenii italieni. cel putin asa era acum cativa ani.
si daca vrei sa lucrezi la stat tre sa ai cetatenia italiana, romanii inca nu au drepturi depline (cel putin asa e in valle d'aosta)
Memorat

Daca am avea mai multa incredere unii intr-altii, poate am avea mai mult de pierdut, dar poate si mai mult de castigat
sheed
Newbie

« Răspunde #23 : 31-07-2010, 10:55:57 »

poti gasi de munca nel pubblico impiego Wink

fannullone LoL LoL
Memorat
Aleksa
Veteran

« Răspunde #24 : 31-07-2010, 11:19:23 »

chestia cu pensia e pe jumatate, se refera la pensia sociala, la care au dreptul doar cetatenii italieni. cel putin asa era acum cativa ani.
si daca vrei sa lucrezi la stat tre sa ai cetatenia italiana, romanii inca nu au drepturi depline (cel putin asa e in valle d'aosta)

depinde pentru ce structura vrei sa lucrezi la stat, sunt multe posturi pentru care acum se cere cetatenia in UE, nu e obligatoriu sa ai cetatenia italiana
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #25 : 31-07-2010, 14:47:48 »

la pensia sociala au dreptul si extracomunitarii, nu ca numai italienii. www.inps.it
Memorat

Pagini: 1 [2]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: