Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Cartea de identitate  (Citit de 1105 ori)
Radu.u
Newbie

« : 08-12-2010, 11:33:36 »

cer putin ajutor celor mai experimentati.

As vrea sa stiu cum ar fi cel mai bun mod de a proceda, pentru a-mi putea face Cartea de identitate. Eu pe 15 ianuarie plec in Romania pentru o luna.
Va rog sa-mi explicat de la bun inceput, ca pentru un strain venit prima data in IT. Zic asta pentru ca pana acum am fost doar la ambasada romana, in rest nu cunosc absolut nimic. (doar magazinele, locul de munca si mijloacele de transport,limba)

eu am urmatoarele acte:

1. Ieri am inceiat contractul de munca, unde nu scrie pe ce perioada e, dar am intrebat managerul si mi-a zis ca e pe perioada indeterminata. Eu nu cred, dar mi-a zis ca-mi da o copie dupa el pentru a-mi putea face C,I.  Cum pot verifica perioada?
2. Contractul de chirie a casei.
3. Cartea de identitate RO
4. Codice Fiscale
5. Permis de conducere UE, eliberat in RO

multumesc, iar daca s-a mai discutat imi cer scuze, dar nu am gasit nimic care sa ma ajute pe mine..

Respect, Radu
Memorat
ileana35
Veteran

« Răspunde #1 : 08-12-2010, 12:51:38 »

Ciao.

durata contractului de munca este specificata pe contract.
1 fotococopie a contractului de munca (si a oricarui tip de document semnezi) e o prioritate de care trebuie sa tii cont, adica sa le ceri.
in privinta C.I.:

cauta un ufficio anagrafe comune din zona in care locuiesti,
cu actele de mai sus + contractul de munca, in principal;
+ un timbru de 14,62 euro (il gasesti la tabacchi)
mergi la anagrafe si faci inscrierea
cu acea foita pe care va scrie - ricchiesta atestato di soggiorno( nu are legatura cu vechiul permessso di soggiorno- nu mai exista) intr-un birou alaturat mergi si faci C.I.-platind si aici o taxa care variaza dela o zona la alta, in functie de tipul documentului( plastic-tip tessera sau cartaceo) in aceeasi zi (bineinteles depinde de orarii de lucru cu publicul)

p.s. asa functioneaza aici la mine
ca sa nu pierzi timp sau o fi ceva divers la tine in zona
-mergi la acest ufficio anagrafe comune... si intereseaza-te care e procedura corecta.

Smiley
Memorat
Aleksa
Veteran

« Răspunde #2 : 08-12-2010, 13:21:27 »

cred ca cel mai bine e sa mergi prima oara la primarie la anagrafe si sa intrebi exact ce documente iti trebuie pt. rezidenta, caci doar dupa ce obtii rezidenta ti se poate elibera cartea de identitate. Mie de ex, in afara de documentele descrise de voi mi-au cerut si ultimele 3 buste paga. Un contract de munca se incheie in doua exemplare, unul care ramane la tine, iar celalalt la angajator; oricum, cere-l! Dupa ce depui actele vor veni acasa sa verifice caca locuiesti acolo efectiv, daca nu esti acasa iti vor lasa o notificare in posta.
Memorat
Alizée
Veteran

« Răspunde #3 : 08-12-2010, 13:23:39 »

Radu, citeste aici:

http://www.romania-italia.info/forum/documente-vize-pa351apoarte-legisla355ie/rezidenta-in-italia/

Informatiile date de aleksa cred ca sunt valabile si pentru tine fiind tot la Roma  Grin
Memorat
Radu.u
Newbie

« Răspunde #4 : 08-12-2010, 15:41:48 »

multumesc de ajutor.
O alta intrebare am.
Eu am codice fiscal, dar a fost eliberat din comuna unde am locuit pana acum (Pavona/Roma)
Mai este valabil ? sau va trebui sa fac o cerere pentru a mi se elibera unul cu domiciliul actual ?
Cu cel vechi nu se poate face ?
Memorat
SIM on air
Full Member
**

« Răspunde #5 : 08-12-2010, 20:24:13 »

multumesc de ajutor.
O alta intrebare am.
Eu am codice fiscal, dar a fost eliberat din comuna unde am locuit pana acum (Pavona/Roma)
Mai este valabil ? sau va trebui sa fac o cerere pentru a mi se elibera unul cu domiciliul actual ?
Cu cel vechi nu se poate face ? Smiley

Radule,CF-ul e forever...daca-l pierzi iti poti lua un duplicat la Agenzia delle Entrate.. Wink
Memorat
Aleksa
Veteran

« Răspunde #6 : 03-01-2011, 12:24:49 »

Radu, mergi la municipiul de care apartii si vezi exact ce iti cer, daca nu stii exact care e sau unde e, spune strada unde locuiesti si iti spun eu care si unde e, eu am facut cartea de identitate in municipiul X, deci acolo mi-au cerut ce am scris
Memorat
SIM on air
Full Member
**

« Răspunde #7 : 03-01-2011, 19:51:30 »

Radu, mergi la municipiul de care apartii si vezi exact ce iti cer, daca nu stii exact care e sau unde e, spune strada unde locuiesti si iti spun eu care si unde e, eu am facut cartea de identitate in municipiul X, deci acolo mi-au cerut ce am scris

mor mor mor..dupa sarbatori e grele de invins gravitatzia mor mor Grin
Memorat
alin_afronie
Jr. Member
*

« Răspunde #8 : 25-08-2011, 00:01:58 »

Cam aceeasi problema o am si eu..patronul fratelui meu mi-a facut un contract fictiv indeterminat,ca sa pot face CI,problema este ca eu intr-o luna trebuie urgent sa plec in tara pt 2 sapt si mi-e frica de faptul ca vigili vin sa verifice unde stau eu,adic ala fratele meu si nu ma gasesc acasa decat pe cumnata mea.Pot sa-mi refuze aceasta rezidenta din cauza asta?cam cat dureaza sa vine sa te verifice?dupca cat timp iti da si CI?va rog un raspuns ,multumesc!
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #9 : 25-08-2011, 08:51:38 »

pai cu vigili se discuta civilizat, cumnata ii explica exact ca esti in tzara momentan (e august e normal !!! ) si ii cere un numar de telefon la care sa-l cauti tu cand te intorci
si asa faci, cand te intorci il suni si ii dai un appuntamento
simplu

p.

Cam aceeasi problema o am si eu..patronul fratelui meu mi-a facut un contract fictiv indeterminat,ca sa pot face CI,problema este ca eu intr-o luna trebuie urgent sa plec in tara pt 2 sapt si mi-e frica de faptul ca vigili vin sa verifice unde stau eu,adic ala fratele meu si nu ma gasesc acasa decat pe cumnata mea.Pot sa-mi refuze aceasta rezidenta din cauza asta?cam cat dureaza sa vine sa te verifice?dupca cat timp iti da si CI?va rog un raspuns ,multumesc!
Memorat

alin_afronie
Jr. Member
*

« Răspunde #10 : 28-08-2011, 02:34:07 »

sper sa nimeresc un vigile de treaba si sa inteleaga situatia asta...ca dupa ultima experienta cu ei cand mi-au confiscat o masina pe nedrept pe care am recuperat-o dupa 6 luni cand deja trebuia sa platesc deposit cat nu facea masina am renuntat sa cred ca italieni nu usnt rasisti..dar in fine..sper sa am noroc,bafta la toti!
Memorat
ariana@cristian
Jr. Member
*

« Răspunde #11 : 28-08-2011, 11:44:49 »

Buna Alin,eu cand mi am facut rezidenta,au venit vigili acasa sa verifice dupa 2 saptamanii,eram acasa,nu m au intrebat prea multe,doar daca eu sunt x,de cand locuiesc,si ce anume muncesc,asta a fost tot. Acum merg din nou In Comune sa mi fac C.I.............O prietena de a mea cand au venit vigili la ea nici nu era acasa,era doar sora ei,au intrebat-o pe ea daca x locuieste acolo si gata,dupa alte 6-7 zile ia venit in posta o hartie cu care a mers din nou In Comune,unde ai fost sa ceri initial rezidenta si si-a facut C.I.Cei de de acolo mie mi au spus ca sunt cazuri in care nici nu vine vigile si poti primi acasa acea hartie cu care te intorci la ei,precum ca ei au verificat,acum cred ca depinde de la zona la zona,eu sunt intr-un oras vecin cu Rovigo ,sau mai cunoscut la 60km de Venezia. Succes!
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #12 : 29-08-2011, 09:56:09 »

povesteste-ne daca vrei cum e cu masina confiscata pe nedrept, poate fi de folos si altora

sper sa nimeresc un vigile de treaba si sa inteleaga situatia asta...ca dupa ultima experienta cu ei cand mi-au confiscat o masina pe nedrept pe care am recuperat-o dupa 6 luni cand deja trebuia sa platesc deposit cat nu facea masina am renuntat sa cred ca italieni nu usnt rasisti..dar in fine..sper sa am noroc,bafta la toti!
Memorat

Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: