Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Casatoria in Italia

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2 3 ... 12   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Casatoria in Italia  (Citit de 18952 ori)
Crista
Global Moderator
Veteran

« : 05-07-2007, 18:25:30 »

Cetatenii romani care doresc sa se casatoreasca in Italia pot obtine, la cerere, in vederea constituirii dosarului solicitat de autoritatile italiene, autorizatia pentru incheierea casatoriei (NULLA OSTA AL MATRIMONIO).

Documentale necesare pe care trebuie sa le prezinte la Secþia Consularã a Ambasadei cetãþenii români în vederea eliberarãrii de NULLA OSTA AL MATRIMONIO sunt:

- paºaportul românesc valabil;

- certificatul de naºtere în original ºi copie;

- sentinþa de divorþ (dacã este cazul), definitivã ºi irevocabilã, în original ºi copie;

- un document de identitate al viitorului (viitoarei) soþ (soþii);

- 215 250 euro taxa consularã .

O a doua modalitate este ca solicitantul sã prezinte la sectia consulara atestatul de stare civila eliberat de serviciul de stare civila de la primaria de domiciliu din tara, apostilat la prefectura locala, insotit de traducerea in limba italiana apostilata la tribunalul local din Romania si certificatul de nastere tradus in italiana si apostilat la tribunalul local. Costul documentului este în aceastã variantã 40 de euro. cu siguranta mai mic decit 250 euro

Dupa efectuarea casatoriei, aceasta trebuie transcrisa in Romania, unde se va obtine un certificat de casatorie romanesc. Transcrierea se poate face fie personal, fie prin procura

In cazul in care casatoria se celebreaza in Romania, cetateanul italian va trebui sa se adreseze Ambasadei Italiei la Bucuresti pentru obtinerea certificatului de cutuma necesar la Primaria localitatii in care are loc casatoria.

ps

in cazul in care amindoi sunt cetateni romani fiecare are nevoie de o nulla osta ( 215 euro*2)

m
« Ultima modificare: 30-05-2011, 05:21:38 de către Crista » Memorat
alessia_w
Jr. Member
*

« Răspunde #1 : 11-07-2007, 10:52:50 »

a incercat cineva sa obtina nulla osta prin a doua varianta? adica sa-si procure actele din tara si sa prezinte cu ele direct in ambasada?
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #2 : 11-07-2007, 11:00:49 »

eu nu am auzit dar ma intreb unde este economia.

ptr ca docomentu costa 40 dar mai ai costurile ptr traduceri apostile legalizari + procura 45 euri daca nu te duci personal.

p.
Memorat
alessia_w
Jr. Member
*

« Răspunde #3 : 11-07-2007, 11:14:02 »

pai procurile 90€ + 80€ documentele la ambasada + 60€ traducerile si apostilele in romania.
noi am economisit vreo 200€  Wink
« Ultima modificare: 11-07-2007, 11:15:38 de către alessia_w » Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #4 : 11-07-2007, 11:16:37 »

pe cand  ?!!  Wink Smiley
Memorat
alessia_w
Jr. Member
*

« Răspunde #5 : 11-07-2007, 12:55:42 »

civil luna viitoare, religios la anu'  Wink
Memorat

carmen@h
Sr. Member

« Răspunde #6 : 11-07-2007, 13:02:07 »

civil luna viitoare, religios la anu'  Wink

FELICITARI si CASA DE PIATRA!!!!!
Memorat
alessia_w
Jr. Member
*

« Răspunde #7 : 11-07-2007, 13:21:53 »

multumesc  Wink, dar pana nu vad nu cred ... Tongue
Memorat

alessia_w
Jr. Member
*

« Răspunde #8 : 18-07-2007, 08:50:55 »

pai procurile 90€ + 80€ documentele la ambasada + 60€ traducerile si apostilele in romania.
noi am economisit vreo 200€  Wink

am economisit pe dreaqu ... (pardon) ... una se spune, alta se face...cand a intrebat prietena mea care se ocupa de acte cat costa traducerile si apostilele i s-a raspuns ca 60€ ... cand a ajuns acolo cu actele s-au gandit ei mai bine si au cerut 1.5 mil pe fiecare act ... si aveam 4 ... deci 200€  Shocked Shocked Shocked...cand m-oi mai gandi eu sa fac vreo combinatie in Romanica  Angry .. ce tara de hoti !!!

p.s.1: ca sa nu mai vorbim ca la tribunal iti cere programare ca se lucreaza pana la 12.30 si dragii de ei (  Angry ) nu au timp sa rezolve toate problemele ...
p.s.2: caut Kamikaze  :Smiley
Memorat

alexa_gioia
Newbie

« Răspunde #9 : 26-07-2007, 08:48:39 »

hey,stie cineva daca atestatul de casatorie e acelas cu certificatul de celibat?noi vrem sa facem cununia in itala anul acesta,el fiind italian,la primaria de care apartine el,si vreau sa obtin nulla osta de aici din romania.?
Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #10 : 26-07-2007, 09:08:20 »

hey,stie cineva daca atestatul de casatorie e acelas cu certificatul de celibat?noi vrem sa facem cununia in itala anul acesta,el fiind italian,la primaria de care apartine el,si vreau sa obtin nulla osta de aici din romania.?
da
trebuie certificat de celibat eliberat de anagrafe
Memorat

simona_02
Vizitator
« Răspunde #11 : 26-07-2007, 09:33:32 »

cand a intrebat prietena mea care se ocupa de acte cat costa traducerile si apostilele i s-a raspuns ca 60€ ... cand a ajuns acolo cu actele s-au gandit ei mai bine si au cerut 1.5 mil pe fiecare act ... si aveam 4 ...
alessia, 4 acte n-au cum sa coste in veci 60 de euro Smiley
15 euro, adica 450.000 lei pentru fiecare act, in care incluzi traducerea, legalizarea si apostilarea? Grin
traducerea din/in it costa cam 250.000 pe pagina (nu per act...), legalizarea traducerii costa si aia vreo 200.000, taxa de apostilare vreo 500.000. deci vreun milion numai taxele. adica vreo 30 de euro. daca adaugi 19% tva, ajungi la 1.200.000 de lei pentru fiecare act, numai din taxe + tva, fara nici un fel de comision pentru serviciul de a-ti purta actele de colo-colo. daca ti-au cerut 1.500.000 per act, inseamna ca le-au ramas 300.000 de lei profit, din care platesc 16% impozit Smiley. un profit cam mititel, la cata alergatura e cu actele alea Smiley

nu cred ca te-a tras nimeni in tzeapa. cred ca pur si simplu prietena ta n-a stiut sa se informeze bine, si a dat vina pe firma la care s-a dus. (in loc sa-ti zica: "imi pare rau, ti-am dat o info gresita, aia 60 eur erau per act", a intors-o: " tampitii aia, de fapt vor 60 eur per act, nu pentru toate cele 4 acte".)
tu chiar ai crezut ca traducere+legalizare+apostilare pentru un act poate sa coste 15 euro??? adica 450.000?? Smiley
Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #12 : 26-07-2007, 09:39:53 »

atestat de casatorie...nu am auzit...certificat de casatorie da!

certificat celibat=nulla osta

Pai nulla osta mai bine o scoti in RO dcat sa dai 220€ la consulat in Italia Wink
Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #13 : 26-07-2007, 10:03:54 »

atestat de casatorie...nu am auzit...certificat de casatorie da!

certificat celibat=nulla osta

Pai nulla osta mai bine o scoti in RO dcat sa dai 220€ la consulat in Italia Wink
intreba pt viitorul sotz care e cetatzean italian
Memorat

karmeno78
Vizitator
« Răspunde #14 : 26-07-2007, 16:15:27 »

intreba pt viitorul sotz care e cetatzean italian

...mie din fraza de mai jos...mi-a reiesit altceva... Wink

Citat

...si ma intreb?...de ce ii trebuie lui nulla osta...daca e cet. italian...iar nunta se face in Italia la primaria de unde el apartine...si de unde reiese daca este "nubile" ori ba!
Memorat
Pagini: [1] 2 3 ... 12   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: