Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Casatoria in Italia

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 ... 7 8 [9] 10 11 12   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Casatoria in Italia  (Citit de 18954 ori)
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #120 : 16-06-2009, 19:19:59 »

http://www.uil.it/immigrazione/matrimonio_stranieri.htm

Deci Nulla Osta se ia de la consulat sau de la ambasada.

PS. scuza-mi ignoranta, ce e UAE?!
Memorat

Alizée
Veteran

« Răspunde #121 : 16-06-2009, 19:44:14 »

Cred ca se refera la Emiratele Arabe Unite Huh?  hammer Probabil prescurtarea e invers  Undecided
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #122 : 16-06-2009, 20:22:01 »

deci eu am dat link, unde e scris:

Chi puo' fare la richiesta
Chiunque decida di sposarsi e sia libero dal vincolo del matrimonio o da altri impedimenti (es.: interdizione).

Quando fare la richiesta

In qualunque momento.

Dove andare

All’ufficio matrimoni dell'Anagrafe Centrale se trattasi di stranieri non residenti.
Memorat

Alizée
Veteran

« Răspunde #123 : 16-06-2009, 20:24:24 »

Acu' am si eu o intrebare. Aia de se duc in vacante si se casatoresc pe unde ii prinde vremea fara a planifica acest lucru inainte cum fac? Stie cineva? Cine ii casatoreste asa?  Sau nu e posibil si am vazut eu prea multe filme  LoL
Memorat
vollucris
Newbie

« Răspunde #124 : 16-06-2009, 20:29:40 »

da, are dreptate denise22, am vazut de atatea ori la televizor sau prin reviste cum ai nostrii romani, nu mai stiu care "print" si printesa s-au casatorit pe Coasta de Azur sau prin alte destinatii. Dar deh...erau printi...

Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #125 : 16-06-2009, 20:35:41 »

Dar puteti si voi, frate! Bineinteles ca nu se intimpla ca la Las Vegas, unde rezolvi totul in 5 minute, trebuie prezentate documente si asteptata perioada in care trebuie publicata casatoria (afisata la primarie, in asa fel incit sa poata fi contestate, in cazul in care vreunul mai are vreo nevasta pe undeva).

Sia per i residenti che per i non residenti sono necessarie le pubblicazioni di matrimonio. I cittadini stranieri non residenti devono produrre anche altri documenti: i cittadini austriaci, svizzeri, spagnoli e tedeschi un certificato matrimoniale rilasciato dal proprio Comune di residenza. Gli statunitensi e gli australiani devono consegnare una dichiarazione giurata presso i loro Consolati in Italia successivamente legalizzata in Prefettura e l’atto di notorieta' eseguito presso il consolato italiano. Tutti gli altri cittadini stranieri devono produrre una dichiarazione rilasciata dall’autorita' competente del proprio Paese da cui risulti il nulla osta al matrimonio.

Memorat

vollucris
Newbie

« Răspunde #126 : 16-06-2009, 20:47:02 »

Ok, am vazut si eu toate lucrurile astea scrise pe site-urile consulatului, si primariilor locale din Italia si in mare inteleg ca ar trebui sa se poata.
Intrebarea este: cat timp dureaza sa pot obtine Nulla Osta? Logodnica mea nu poate pleca din UAE(care intr-adevar este prescurtarea englezeasca pentru Emirate) mai mult de 5 zile fara a-si pierde locul de munca. Wedding planner-ul mi-a spus ca e nevoie de o zi inainte de casatorie sa mergem la primarie si sa facem o declaratie in fata primarului si apoi ziua casatoriei. Deci deja sunt 2 zile plus ziua in care ajungem in Italia sunt 3. Mai ramand doar 2 in care sa putem obtine Nulla Osta.

Multumesc mult pentru toate raspunsurile.
Cristi
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #127 : 16-06-2009, 20:54:36 »

Deci, exista doua posibilitati:
1. veniti in Italia si mergeti la consulat/ambasada romana si o cereti
2. mergeti la consulatul roman de unde va aflati, o cereti, apoi o legalizati la consulat/ambasada italiana din tarile unde sinteti.

Dar, intii de toate, eu as decide IN CARE ORAS al Italiei vreau sa ma casatoresc si as lua legatura cu primaria orasului respectiv si as intreba exact ce cer ei si cum se poate obtine.
Am citit, de exemplu, ca intr-o comuna din Vicenza, pt nerezidenti nu e nevoie de publicatii, pe cind la Roma da.
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #128 : 16-06-2009, 21:02:59 »

NULLA OSTA se elibereaza numai la consulat si la cererea persoanei interesate, care trebuie sa aiba asupra sa:

•pasaportul sau cartea de identitate romaneasca,
•certificatul de nastere in original

•sentinta de divort definitiva sau certificatul de deces al fostului sot – original si copie - (daca este cazul),
•un document de identitate al viitorului sot.
taxa este de 140,00 euro

Banuiesc ca se da pe loc.
Memorat

vollucris
Newbie

« Răspunde #129 : 16-06-2009, 21:09:28 »

Deci, m-as putea duce spre exemplu aici la consulatul roman din Toronto si obtine Nulla Osta si apoi sa ma duc cu ea la ambasada Italiei din Canada si sa mi-o legalizeze si ea ar putea face la fel? Interesant, la asta nu m-am gandit, dar oricum ptr mine e prea tarziu, peste 2 zile plec in tara asa ca nu mai e timp, si decat sa umblu ca nebunu in Romania pe la toate alea, prefer sa stau 12-14 ore la coada in Italia dar sa mi-o dea pe loc. Nu-i bai, suntem obisnuiti. Asa am stat la coada si la ambasada Canadei cand am plecat din tara.

Multumesc!
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #130 : 16-06-2009, 21:25:05 »

Nu ai pentru ce. sa ne tii la curent.
Memorat

Aliniutza
Veteran

« Răspunde #131 : 17-06-2009, 11:16:29 »

Uff uff vollucris....n'ai avut incredere in mine  Roll Eyes
Memorat

“Happiness only real when shared”
bubulina1977
Full Member
**

« Răspunde #132 : 07-07-2009, 12:37:08 »

divortul in Italia unde il gasesc pe acest forum?
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #133 : 07-07-2009, 13:53:13 »

cauta cauta ca gasesti...sau deschide topic nou
Memorat

Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #134 : 07-07-2009, 14:37:33 »

Eu nu cred ca exista un subiect dedicat numai divortului, poate asa printre rinduri sa gasesti ceva . Mai bine deschide un subiect nou , intre timp citeste si aici poate iti e de folos

http://www.divorziofacile.it/separazione/se_intro.html

Memorat
Pagini: 1 ... 7 8 [9] 10 11 12   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: