Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Casatoria in Italia

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 ... 8 9 [10] 11 12   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Casatoria in Italia  (Citit de 18955 ori)
monamido2009
Newbie

« Răspunde #135 : 28-03-2010, 21:03:10 »

Deci, exista doua posibilitati:
1. veniti in Italia si mergeti la consulat/ambasada romana si o cereti
2. mergeti la consulatul roman de unde va aflati, o cereti, apoi o legalizati la consulat/ambasada italiana din tarile unde sinteti.

Dar, intii de toate, eu as decide IN CARE ORAS al Italiei vreau sa ma casatoresc si as lua legatura cu primaria orasului respectiv si as intreba exact ce cer ei si cum se poate obtine.
Am citit, de exemplu, ca intr-o comuna din Vicenza, pt nerezidenti nu e nevoie de publicatii, pe cind la Roma da.

Buna tuturor! Sunt casatorita in Italia cu un egiptean care este clandestin. Eu am rezidenta aici, pot sa cer nulla osta pentru el? Daca da, cui trebuie sa ma adresez?

Va multumesc mult!
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #136 : 28-03-2010, 21:11:47 »

"Il suo coniuge, ai sensi dell’art. 10 del D. Lgs. n. 30/07, potrebbe richiedere ed ottenere la carta di soggiorno per familiare di cittadino comunitario non avente la cittadinanza di uno Stato membro dell’Unione europea. Alla relativa istanza si dovranno allegare i seguenti documenti: copia del passaporto in corso di validita', documentazione attestante la qualita' di familiare (nel suo caso copia del certificato di matrimonio), l’attestato di iscrizione anagrafica o della richiesta d’iscrizione del familiare cittadino comunitario e 4 fotografie dell’interessato.
(Avv. Vittorio De Napoli)"

http://www.immigrazioneoggi.it/rubriche/lettere/novembre_07/043.html
Memorat

monamido2009
Newbie

« Răspunde #137 : 28-03-2010, 21:27:36 »

Wow,deci se poate chiar daca el este intrat fara viza in Italia?
   Unde trebuie sa depun aceste acte? La Comuna? Sincera sa fiu D-l Consol mi-a spus sa ma duc la Comuna sa cer de acolo dat fiind cetateana comunitara dar...

Te rog f frumos raspunde-mi unde trebuie sa ma duc! sa inteleg ca asa ar fi regular in Italia avand carta di soggiorno. Ca sa ne putem duce in Egipt linistiti si sa ne intoarcem in Italia banuiesc ca sunt alte proceduri.
   Oricum multumesc foarte mult.O sa incerc varianta asta. Noi ne-am casatorit in 2009 prima de legea reatului de clandestinitate dar nu am reusit pana acum sa fac cele necesare si am vrea sa ne ducem sa-i cunosc parintii dar ne e teama ca el nu o sa poata sa se intoarca aici.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #138 : 28-03-2010, 21:35:31 »

eu nu mai stiu unde se cere acum cartea de soggiorno. La chestura, banuiesc
Memorat

sonataka
Full Member
**

« Răspunde #139 : 01-05-2010, 09:37:51 »

Salut........stie cineva cat costa certificatul de casatorie facut in Italia(la comuna ) ? Cetateni romani amandoi.
Memorat
bubulina1977
Full Member
**

« Răspunde #140 : 29-05-2010, 09:41:22 »

ieri am cunoscut o  fata romanca,mi a povestit un pic despre ea,
 sa casatorit in 2005 cu un  italian, au facut cununia civila la Primarie, dar din acel moment ea nu a mers sa isi declare casatoria la consulatul de la Roma care ia lasat documentele necesare pentru aceasta casatorie...
nu este transcrisa nicaieri , decat  la primarie normal unde  a avut loc
la mai putin de un an , s au despartit (separat)
acum ia ma intreba daca stiu  ce se va intampla cand va dori sa se casatoreasca pentru a doua oara...dupa divort  , normal
sunt in ceata  help me!
Memorat
bubulina1977
Full Member
**

« Răspunde #141 : 29-05-2010, 09:43:12 »

am primit acest mesaj, dar nu sunt in gradul de a raspunde singura

m am gandit ca  fiin mai multi putem ajuta aceasta persoana

Sunt noua pe aici, insa va citesc cu placere forum-ul . Am niste nelamuriri cu privire la divortul de un cetatean italian. Am o cunostinta , plecata de 10 ani acolo, romanca si casatorita cu un italian, au si o fetita de 9 ani. Ea spune ca are dubla cetatenie. Lucreaza legal de 3 ani. Au un apartament pe care el l-a cumparat inainte cu cateva luni de casatorie si se pare ca e pe numele mamei lui. Acum divorteaza , din vina ei, a prins-o cu mesaje pe telefon de la amant. Ea spune ca ii ia casa si fetita si il lasa in curul gol. Am inteles ca el deja a depus actele pentru separare/divort sau cum e acolo si vrea sa ii ia si copilul. Se pare ca fetita nu mai vrea sa auda de ea si sta la familia sotului. Care sunt sansele lui de a obtine copilul, avand in vedere ca ea e vinovata, el munceste de 20 ani intr-o firma mare, casa e a lui (sau a mamei lui) dinainte de casatoria cu ea si pe deasupra sora lui e avocata. Mentionez ca sunt casatoriti doar civil, ea e ortodoxa, el catolic. Lamuriti-ma si pe mine cum sta treaba ca am impresia ca ea minte.
          Multumesc mult !!! 
Memorat
mihalacheclaudia
Newbie

« Răspunde #142 : 04-09-2010, 16:58:24 »

Buna seara tuturor!! Sunt claudia si vreau sa va intreb ce acte imi trebuie pentru a ma casatori in Romania cu un cetatean italian. Am citit pe site-ul Ambasciata Italiei in Romania ca trebuie sa merg acolo si sa fac toate acte... Locuiesc la Venezia, as putea sa rezolv totul la Consulatul din Trieste? Credeti ca este mai bine daca merg la Milano? Va multumesc
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #143 : 04-09-2010, 17:41:16 »

nu e acelasi lucru, trebuie sa le faceti (sau mai bine zis sa le faca EL, ITALIANUL) in Romania la ambasada italiana, deci ce treaba au consolatele romanesti din Trieste sau Milano?.

"In cazul in care casatoria se celebreaza in Romania, cetateanul italian va trebui sa se adreseze Ambasadei Italiei la Bucuresti pentru obtinerea certificatului de cutuma necesar la Primaria localitatii in care are loc casatoria."
Memorat

Alizée
Veteran

« Răspunde #144 : 13-09-2010, 16:29:03 »

Stie cineva care sunt documentele necesare pentru a te casatori intr-un stat in care nu este rezident nici unul dintre soti? Sau daca este posibil asa ceva? E vorba de un stat din UE nu de Las Vegas  Tongue
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #145 : 13-09-2010, 17:04:32 »

Stie cineva care sunt documentele necesare pentru a te casatori intr-un stat in care nu este rezident nici unul dintre soti? Sau daca este posibil asa ceva? E vorba de un stat din UE nu de Las Vegas  Tongue

banuiesc ca documentele difera de la stat la stat. si ca macar pasaportul iti trebuie...

p.
Memorat
Alizée
Veteran

« Răspunde #146 : 13-09-2010, 17:11:27 »

banuiesc ca documentele difera de la stat la stat. si ca macar pasaportul iti trebuie...

p.

Franta  Grin
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #147 : 13-09-2010, 17:26:05 »

vezi aici tipurile de casatorie
http://www.france-property-and-information.com/marriage.htm

si mai ales :  (sfaturile sint ptr britanici dar, logic, e aceleasi ptr orice cetatean UE)

http://ukinfrance.fco.gov.uk/en/help-for-british-nationals/living-in-france/marriageinfrance

Three important points:

1. A religious ceremony cannot be performed until AFTER the civil marriage.
   2. A French civil authority (mairie, adjoint, or conseiller municipal) performs the civil ceremony in the town in which one of the parties to be married has resided for at least 40 days immediately preceding the marriage.
   3. Publication of the banns in the town hall (mairie) where marriage will take place is compulsory in France. Most mairies take approximately 4 –6 weeks to process an application. Requirements will vary for each mairie, therefore, it is essential that you first meet with them in order to determine their exact documentary requirements and terms of validity (documents may need to be issued less than 3 months prior to date of marriage or publication of banns).

de unde intelegi ca daca nu ai luni de zile de pierdut cu hartii prin frantsa, e practic imposibil sa va luati romantic , in vacantza
daca totusi crezi ca vrei si poti, ai lista de documente tot acolo
Smiley

p.
« Ultima modificare: 13-09-2010, 17:29:38 de către pippus » Memorat
Alizée
Veteran

« Răspunde #148 : 13-09-2010, 17:29:30 »

.

de unde intelegi ca daca nu ai luni de zile de pierdut cu hartii prin frantsa, e practic imposibil sa va luati romantic , in vacantza

p.

azzo...
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #149 : 13-09-2010, 17:31:32 »

poate in olanda sa se organizeze casatorii d-alea instant stil american, cum visezi tu, dar nici de aia nu-s convins... Smiley

p.
Memorat
Pagini: 1 ... 8 9 [10] 11 12   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: