Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Casatoria in Italia

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 12   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Casatoria in Italia  (Citit de 18953 ori)
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #15 : 26-07-2007, 16:55:10 »

intreba pt viitorul sotz care e cetatzean italian

...mie din fraza de mai jos...mi-a reiesit altceva... Wink

Citat
hey,stie cineva daca atestatul de casatorie e acelas cu certificatul de celibat?noi vrem sa facem cununia in itala anul acesta,el fiind italian,la primaria de care apartine el,si vreau sa obtin nulla osta de aici din romania.?

...si ma intreb?...de ce ii trebuie lui nulla osta...daca e cet. italian...iar nunta se face in Italia la primaria de unde el apartine...si de unde reiese daca este "nubile" ori ba!

lui ii trebuie certificat de nubil
pe care il obtzine de la anagrafe
Memorat

karmeno78
Vizitator
« Răspunde #16 : 26-07-2007, 17:09:07 »

...mie din fraza de mai jos...mi-a reiesit altceva... Wink

Citat
hey,stie cineva daca atestatul de casatorie e acelas cu certificatul de celibat?noi vrem sa facem cununia in itala anul acesta,el fiind italian,la primaria de care apartine el,si vreau sa obtin nulla osta de aici din romania.?

...si ma intreb?...de ce ii trebuie lui nulla osta...daca e cet. italian...iar nunta se face in Italia la primaria de unde el apartine...si de unde reiese daca este "nubile" ori ba!

lui ii trebuie certificat de nubil
pe care il obtzine de la anagrafe
da...cu asta-s de acord...dar ea intreaba de NULLA OSTA!!!!!!!!!!!!!

Ea vrea nulla osta PT.EA NU pt. EL...sa o obtina din RO...pt ca EA vrea sa faca nunta in Italia...in comuna lui de rezidenta...si deci...daca nunta se face in Italia...nulla osta ii trebuie EI fiindca trebuie sa demonstreze ca nimic nu o impiedica sa se marite...si automat cei din primarie unde fac casatoria (in Italia) vad ca el e nubile...

Deci ceea ce zici tu...nu e corect

Citat

Daca fac casatoria in Italia...lui nu-i trebuie NULLA OSTA...
Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #17 : 26-07-2007, 17:21:59 »

Citat

Il nulla-osta
Essendo le condizioni per contrarre matrimonio regolate dalla legge nazionale del Paese di appartenenza, il documento fondamentale per la celebrazione del matrimonio dello straniero in Italia è il Nulla-Osta, rilasciato dalla competente Autorità del Paese d’origine.
In base a specifici accordi e convenzioni internazionali per alcuni cittadini stranieri vigono condizioni diverse (si veda il punto successivo).
Il nulla-osta deve attestare che non esistono impedimenti al matrimonio secondo le leggi del Paese di appartenenza e deve chiaramente indicare i seguenti dati: nome, cognome, data e luogo di nascita, paternità e maternità, cittadinanza, residenza e stato libero; deve inoltre riportare che lo straniero può contrarre matrimonio in Italia con il cittadino italiano (seguono le generalità).
Può essere rilasciato:
- Dall’Autorità Consolare in Italia; in questo caso la firma del Console deve essere legalizzata preso la Prefettura italiana competente
Oppure
- Dall’Autorità competente del proprio Paese; in questo caso il documento deve essere legalizzato dal Consolato o dall’Ambasciata italiana all’estero

http://urp.comune.bologna.it/WebCity/WebCity.nsf/464d17dabb47e89fc125669f0058bcb7/ea38db8ff65ef4b9412568ad0039555c?OpenDocument

alexia_gioia...FII ATENTA la ceea ce am subliniat cu rosu...ca sa fie valabila NULLA OSTA aici in Italia...tre sa treci pe la ambasada sau consulatul Italiei din Romania...pt. legalizare!!!!

Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #18 : 26-07-2007, 17:26:53 »

http://www.sposaitaliana.com/documenti_matrimoni/sposarsi_in_comune.html

dupa pubblicazione o sa le dea folglio del nulla osta
citeste atreiaparte jos
deci un sambure de adevar este
Memorat

karmeno78
Vizitator
« Răspunde #19 : 26-07-2007, 17:32:48 »

http://www.sposaitaliana.com/documenti_matrimoni/sposarsi_in_comune.html
dupa pubblicazione o sa le dea folglio del nulla osta
citeste atreiaparte jos
deci un sambure de adevar este

...asta e total diferit de NULLA OSTA care-i trebuie ei...
Ei cand depun dosarul in primarie...ii trebuie Nulla Osta din Romania...care atesta ca nimic nu o impiedica sa se casatoreasca in Italia...
In baza tuturor acestor documente...dupa 2 saptamani...li se da acordul sa se casatoreasca...
Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #20 : 26-07-2007, 17:39:14 »

Deci ceea ce zice...in articolul dat de tine...nulla osta aia...este cea care...va spune daca in aceste doua saptamani...cat au fost publicate pe poarta primariei...cineva s-a opus casatorie...adica: soacra, varul, vecinul, popa....etc...iar in asa-zisa nulla osta aia...de care se vb in articol va scrie si numele celui care s-a opus si din ce motiv....

Deci, nu are nici o treaba NULLA OSTA care-i trebuie ei din Romania...cu nulla osta din articol......Sunt doua lucruri diferite care nu depind nici de mire nici de mireasa.....ci de cei care ii impiedica sa se casatoreasca.....
Asta este la Catolici...si de fapt popa intreaba la cununie...daca cineva e contra sa spuna...daca nu...sa taca pe vecie!!!!!
« Ultima modificare: 26-07-2007, 17:41:18 de către karmeno78 » Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #21 : 26-07-2007, 17:56:04 »

...inca ceva...nulla osta aia din articol...e un fel de a spune...ca de obicei nu se opune nimeni casatorie si deci nu exista...
In schimb fara nulla osta din RO ea nu se poate casatori in Italia...
Memorat
alessia_w
Jr. Member
*

« Răspunde #22 : 27-07-2007, 13:27:36 »

atestat de casatorie...nu am auzit...certificat de casatorie da!

certificat celibat=nulla osta

Pai nulla osta mai bine o scoti in RO dcat sa dai 220€ la consulat in Italia Wink

aaaa, dar eu nu am zis ca mi-a tras teapa. Nici pe departe asa ceva pt ca am incredere in ea. Doar ca mi s-au parut foarte mari taxele, 1.500.000 lei o pagina de tradus si de apostilat.
Memorat

Aliniutza
Veteran

« Răspunde #23 : 27-07-2007, 13:32:13 »

Doar ca mi s-au parut foarte mari taxele, 1.500.000 lei o pagina de tradus si de apostilat.

Eehheee...ti'a trebuit maritat, ha?  Grin
Memorat

“Happiness only real when shared”
alessia_w
Jr. Member
*

« Răspunde #24 : 27-07-2007, 13:34:31 »

daca stiam ...  Angry
Memorat

simona_02
Vizitator
« Răspunde #25 : 27-07-2007, 13:44:44 »

Doar ca mi s-au parut foarte mari taxele, 1.500.000 lei o pagina de tradus si de apostilat.

alessia, ti-am explicat mai ieri-alaltaieri cum sta treaba cu aia 1.500.000 Smiley probabil ca n-ai apucat sa citesi, ca mesajul e pe pagina ailalta, asa ca ti-l copiez aici.

Citat
cand a intrebat prietena mea care se ocupa de acte cat costa traducerile si apostilele i s-a raspuns ca 60€ ... cand a ajuns acolo cu actele s-au gandit ei mai bine si au cerut 1.5 mil pe fiecare act ... si aveam 4 ...
"alessia, 4 acte n-au cum sa coste in veci 60 de euro Smiley
15 euro, adica 450.000 lei pentru fiecare act, in care incluzi traducerea, legalizarea si apostilarea? Grin
traducerea din/in it costa cam 250.000 pe pagina (nu per act...), legalizarea traducerii costa si aia vreo 200.000, taxa de apostilare vreo 500.000. deci vreun milion numai taxele. adica vreo 30 de euro. daca adaugi 19% tva, ajungi la 1.200.000 de lei pentru fiecare act, numai din taxe + tva, fara nici un fel de comision pentru serviciul de a-ti purta actele de colo-colo. daca ti-au cerut 1.500.000 per act, inseamna ca le-au ramas 300.000 de lei profit, din care platesc 16% impozit Smiley. un profit cam mititel, la cata alergatura e cu actele alea Smiley

nu cred ca te-a tras nimeni in tzeapa. cred ca pur si simplu prietena ta n-a stiut sa se informeze bine, si a dat vina pe firma la care s-a dus. (in loc sa-ti zica: "imi pare rau, ti-am dat o info gresita, aia 60 eur erau per act", a intors-o: " tampitii aia, de fapt vor 60 eur per act, nu pentru toate cele 4 acte".)
tu chiar ai crezut ca traducere+legalizare+apostilare pentru un act poate sa coste 15 euro??? adica 450.000?? Smiley"

cum ziceam, 1.500.000 nu-i mult, daca iei in consideratie toate taxele implicate
Memorat
alessia_w
Jr. Member
*

« Răspunde #26 : 27-07-2007, 14:09:12 »

am apucat sa citesc. faza e ca prietena mea a intrebat pt 2 persoane si i s-a dat pretul pentru 1.

faza e ca daca stiam mergema aici la ambasada, nu mai puneam pe drumuri nici pe prietena mea si rezolvam intr-o zi totul ... aviz amatorilor  Undecided
Memorat

alexa_gioia
Newbie

« Răspunde #27 : 29-07-2007, 13:25:33 »

vreau sa obtin nulla osta de aici din romania pentru mine,nu pentru el,lui nu i trebuie pt ca este italian si ne casatorim aklo in italia la primarie.am inteles ca imi trebuie un certificat de cutuma privind conditiile de forma si de fond ale incheierii casatoriei potrivit legii.am fost la primaria din brasov si mi s a dat un certificat de celibat.acesta este de fapt nulla osta?
Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #28 : 31-07-2007, 20:02:31 »

am fost la primaria din brasov si mi s a dat un certificat de celibat.acesta este de fapt nulla osta?

... cam asta ar fi...fiindca nulla osta inseamna ca "nimic nu te impiedica" sa te casatoresti...si certificatul care ti l-au dat demonstreaza ca nu esti casatorita si deci nu te impiedica nimic sa te casatoresti...

Apoi uite ce spune despre cerificat de cutuma...

Certificatul de cutuma prezinta conditiile de forma si fond pentru inchierea casatoriei prevazute de legislatia statului de cetatenie. El este necesar in vederea cererii de incheiere a casatoriei dintre doi soti de cetatenii diferite.

Cetatenii romani a caror nastere s-a inregistrat la primaria unei anumite localitati, care doresc sa incheie casatorii in strainatate si carora li se solicita prezentarea unui document, eliberat de oficiile de stare civila, care sa ateste faptul ca nu sunt casatoriti, se pot adresa primariei localitatii respective cu o cerere scrisa.

Acte necesare in vederea obtinerii certificatului de cutuma, prezentate la primaria unde cetatenii romani s-au nascut

cerere scrisa;
actul de identitate in original si copie xerox;
copie de pe certificatul de nastere;
timbru fiscal
(optional, in cazul in care domiciliaza in strainatate si persoana este reprezentata) o procura speciala de reprezentare la primaria locala

« Ultima modificare: 31-07-2007, 20:14:14 de către karmeno78 » Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #29 : 01-08-2007, 14:53:38 »

(mey, mai de mult, pe vremea cand ma batea gandul sa fac si dreptul, un amic de-al meu, avocat, mi-a zis sa- mi iau licenta in drept si sa ma specializez in dreptul international al familiei.... acu', citind chestiile astea, imi zic ca tare mare dreptate avea Grin . cre' ca la toamna ma inscriu la drept Grin . ne vedem peste 4 ani Grin )
Memorat
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 12   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: