Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 ... 10 11 [12]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Casatoria in Italia  (Citit de 20324 ori)
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #165 : 19-04-2011, 17:20:27 »

da, de la primarie

adica efectuezi procedura normala ptr maritat in romania si probabil vor trebui traduse/legalizate ca sa le folosesti in 'talia

p.
Memorat

alexy2010
Full Member
**

« Răspunde #166 : 20-04-2011, 07:33:24 »

1. certificatul de nubile, il poti lua de la consulat, e nulla osta, trebuie sa te duci cu CI al viitorului, te costa in jur de 250 euro, valabil 6 luni, dar normal cu persoana care este scrisa  Grin, daca el este roman, acelasi certificat trebuie si lui, toata afacerea costa 500 euro

2.certificat de botez, este, il iei de la preotul de la biserica unde ai fost botezata...este mai greu pt ca trebuie sa se duca la biserica superioara de care apartine biserica unde ai fost botezata

3. asta, ar fi cam acelasi lucru cu pct.1

Am scris in acest topic ca sa nu mai fac altul despre casatorie...
Eu vroiam sa stiu de unde obtin certificatele respective din Romania, si daca se elibereaza asa ceva.

daca te casatoresti in Italia, certificatul de single il obtii de la consulalul roman, la Milano. Cum am spus, daca sunteti amandoi romani, va trebuie unul pt fiecare sai se plateste normal separat. Este nulla osta, de care se vorbeste, nu numai certificat de single, dar ca nu ai un procediment civil, adica separatie in curs si nu ai dreptul sa te casatoresti

al 2-le, cel de botez, il ceri de la biserica unde ai fost botezata, si ti-l da preotul...il are ori in arhiva biserici.Oricum va dura ceva timp si depinde de bunavointa preotului sa umble prin arhiva sa il caute... mai ales ca pe timpul celor nascuti inainte de ?90, nu era moda sa se faca certificat de botez.

certificatul de celibat de la preot, ar avea valabilitate numai pt italieni, pt ca ei se pot casatori numai religios,adica fac cerere de casatorie, apoi aleg, ce fel de casatorie sa faca, religioasa sau civila

apoi, daca trebuiesc traduse, nulla osta, deja este in italiana, celelalte sunt la discretia popii, mai ales ca astea nu sunt acte civile, ci as putea sa le clasific ca un moft alo biserici...
Memorat
vyo
Newbie

« Răspunde #167 : 29-05-2011, 22:37:54 »

As dori si eu un sfat si niste informatii in leg cu acest subiect. As dori sa ma casatoresc, dar cat mai repede posibil. Precizez ca amandoi suntem romani si nu dispunem de f mult timp(el ajunge in italia doar o data pe luna). Amandoi lucram si nu prea ne putem lua concediu pt a rezolva aceasta situatie. Nu stiu dc e mai bine sa ne casatorim la ambasada in roma sau sa mergem in tara(parca aici actele se depuneau cu 2 sapt inainte si tb sa fim prezenti amandoi). In plus nu stiu cum se face cu schimbarea numelui meu pe buletinul romanesc, dc il pot face aici in italia sau tb neaparat sa ajung in tara. Casatoria la ambasada mai tb recunoscuta in tara?
Sau e mai simplu sa imi fac rezidenta, medicul de familia, tesera sanitara pe numele de fata, si dupa sa le schimb din nou dupa ce oi reusi sa ma casatoresc.
Precizez ca aceasta graba e un pic determinata de venirea unui nou membru al familiei pe lume si timpul ne preseaza. Dc aveti vreun sfat sau macar o lamurire ar fi de un real ajutor. Multumesc
Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #168 : 30-05-2011, 05:57:16 »

DRaga Vyo daca citeai cu atentie acest subiect nu aveai atitea nedumeriri ...

deci ca sa te casatoresti in Italia :

1 nu o faci la consulat / ambasada ci la primaria de care apartii tu cu domiciliul

2. aveti nevoie amandoi de nulla osta de la consulat 250 euro de caciula mai multe informatii gasesti aici http://roma.mae.ro/index.php?lang=ro&id=63656
sau dupa caz de certificat de nubilat din Romania , apostilat, tradus si apostilata la traducerea .

nulla osta de la consulat trebuie sa o duci la prefectura de care apartii cu domiciliul si acolo o sa legalizezi semnatura consulului, se face pe loc si trebuie sa ai la tine o  marca da bollo de €. 14,62

3. Dupa ce ati obtinut nulla osta mergeti IMPREUNA la primarie si acolo veti depune actele , ce acte va trebuie va spune tot de la primarie  intrebi pentru casatoria intre 2 cetateni comunitari ( nu stranieri )( poti sa mergi si tu singura sa intrebi, cu siguramta trebuie sa aveti la voi  pasapoartele sau cartile de identitate romanesti , nulla osta sau certificat de celibat tradus etc si un timbru fiscal = marca da bollo ) deci faceti "pubblicazione di matrimonio! care dureaz<a 8 zile apoi in urmatoarele 180 zile trebuie sa hotariti data casatoriei

4. In Italia mireasa nu ia numele sotului dupa casatorie iar daca tu vrei ca in viitor sa ramii in ITALIA sa ceri cetatenia italiana e indicat sa nu iti schimbi numele nici macar daca vei hotarii sa mergi in Ro ca sa te mariti , citeste subiectul depre cetatenia italiana

5 casatoria in italia trebuie inregistrata in Ro , certificatul international pe care il vei lua de la primaria dupa ce se efectueaza casatoria ( minim 3-4 zile dupa )  plus copii dupa actele voastre + procura la consulat daca tu nu poti sa mergi in Ro si o sa faca sotul tau transcriereea  si vei obtine si un certificat de casatiorie romanesc
« Ultima modificare: 30-05-2011, 07:32:30 de către Crista » Memorat
mada
Jr. Member
*

« Răspunde #169 : 30-05-2011, 07:03:26 »

Cunosc un caz in care doi cetateni romani fara domiciliu in Italia s-au casatorit la Milano ca asa e frumos. Cu certificat de casatorie emis de consulat. Ca aveau si ei o pila la consulat si era romantic sa se caatoreasca in Italia.

In mod logic, consulatul trebuie legal sa aiba aceasta prerogativa si legea prevede acest lucru - daca sunt rezidenti, sau macar unul este. In fapt, se intampla numai daca ai pile. Am cautat legea si chiar scrie in cea ca ambasadele si consulatele pot celebra casatorii si pot emite certificate de nastere si deces. Doar ca pentru lumea normala acest lucru nu se intampla.
Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #170 : 30-05-2011, 07:29:24 »

2 cetateni romani sau din alte tari se pot casatorii in Italia chiar si daca nu au domiciliul insa nu este cazul lui Vyo . Insa oricum trebuie sa ai nulla osta + pasapoarte ( CI romaneasca) si sa te prezinti la primarie (chiar daca nu se vor face publicazioni pentru ca nu ai domiciliul acolo ),tot 8 zile dureaza , tot trebuie sa faci cererea ...  Si abia dupa poti hotarii data casatoriei in urmatoarele 180 zile ...

eu nici nu cred ca lumea normala isi doreste nunta la consulat cu acele fete acre si plictisite alaturi in locul unui primar sau asesor italian, vesel si amabil care la sfirsitul casatoriei iti ofera flori si te invita la el in birou unde desface o sticla de spumant.... cel ptin la mine asa a fost acum cine stie poate or avea si ei buget mai mmic si poate au taiat spumantul de pe lista dar oricum amabilitatea e gratis ...
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #171 : 30-05-2011, 08:59:50 »

cat despre schimbatul numelui, te sfatuiesc sa-l pastrezi pe al tau

1. ptr ca in italia nu se practica schimbarea de nume

2. daca ceri cetatenie italiana vei deveni cetatean cu numele din...actul de nastere deci va trebui sa-ti refaci toate documentele inca o data cu numele de fata

p.
Memorat

StafidutZ
Newbie

« Răspunde #172 : 11-08-2011, 16:39:51 »

Daca stiam ma casatoream in tara, ca na am fost cu treaba, mi`am scos actele cu care sa confirm ca nu sunt casatorit , le-am trandus,legalizat si apostilat, dar din cate am citit aici e mai multa bataie de cap....
Memorat

Pagini: 1 ... 10 11 [12]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: