Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Ce acte imi trebuiesc?  (Citit de 1284 ori)
Amelie
Newbie

« : 18-03-2011, 11:00:22 »

Buna ziua,
In curand voi pleca in Italia, in vacanta, dar ma bate gandul sa-mi caut de lucru acolo. Prietena la care ma voi duce nu stie ca as vrea sa raman in Italia si nici nu m-ar sustine sa fac pasul asta ca de, prietenii  Wink
As vrea sa stie ce acte imi vor trebui la angajare? Eu am terminat facultatea si as vrea sa stiu ce anume ar trebui sa traduc si sa legalizez.

Multumesc.
Memorat
geaninakati
Veteran

« Răspunde #1 : 18-03-2011, 15:27:05 »

depinde in ce ramura vrei sa muncesti. daca vrei in domeniul metalurgic, hotelier, menajera sau sa stai cu vreo babuta, atunci iti trebuie pasaportul/CI depinde de oras si codul fiscal, pe care il scoti de la "agenzia delle entrate".
daca vrei in alt domeniu, e mai complicata situatia.
ai gasit deja de munca?
Memorat

K.
Amelie
Newbie

« Răspunde #2 : 18-03-2011, 15:43:17 »

Multumesc pentru raspuns.
Nu am gasit de lucru, dar sper ca intr-o luna cat voi sta acolo sa imi gasesc ceva. Daca voi lucra ca babysitter de exemplu, ce acte ii trebuiesc angajatorului ca sa-mi fac contract de munca?
Certificatul de nastere ar trebui tradus si legalizat? Imi va trebui la ceva?
E musai sa-mi fac pasaport sau pot sa stau acolo numai cu buletinul?

Memorat
DanyTerciu
Newbie

« Răspunde #3 : 02-05-2011, 20:45:27 »

angajatorului ii trebuie codicele fiscal care il scoto de aici din italia si CI

Memorat
DanyTerciu
Newbie

« Răspunde #4 : 02-05-2011, 20:46:26 »

nu ai nevoie de pasaport Wink
Memorat
Alien
Full Member
**

« Răspunde #5 : 03-05-2011, 22:08:05 »

trebuie sa stii ca piata muncii este (in continuare) restrictionata pentru romani (si bulgari); asta inseamna ca te poti angaja doar in urmatoarele domenii:
-agricultura
-turistic/hotelier
-menaj si ingrijea batranilor
-constructii
-industria metal-mecanica
-functii de conducere si/sau de inalta calificare

pentru toate celelalte domenii exista restrictii.

lamuriri despre restrictionari pe topicul: http://www.romania-italia.info/forum/b3/legislatia-muncii-dupa-ianuarie-2007-ptr-noii-comunitari/

plecand de la premisa ca cea mai mare sansa de a iti gasi un loc de munca il ai in sectorul "menaj-ingrijirea batranilor", arunca o privire pe: http://www.romania-italia.info/forum/b3/procedura-de-angajare-a-menajerelor-si-ingrijitoarelor-romance/

nu e deloc usor, mai ales da nu cunosti limba, piata muncii e supra-saturata.... poate ai noroc, astazi autoritatile italiene au anuntat scaderea somajului in luna aprilie 2011, semn bun cum ca economia isi revine. Doamne ajuta!

bafta multa!

ps- parerea mea e ca e mai bine sa-ti avertizezi amica despre intentii, poate te ajuta chiar ea.
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: