Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: cer informati detailat pentru acte  (Citit de 796 ori)
CONSTANTIN_NICOLAE
Newbie

« : 30-10-2007, 21:23:28 »

BUNA MA NUMESC NICU,AS DORI INFORMATI REFERITOR LA ETAPELE CARE TREBUIE SA LE FAC PENTRU A FACE DOCUMENTELE NECESARE ,PENTRU A STA LEGAL IN ITALIA.TIN SA MENTIONEZ CA AM PASAPORT SI CODICE FISCALE,DAR DISPUN DE 10000 EURO,CARE AR FI CONDITIILE NECESARE.NU AM UN PATRON CARE SA MA AJUTE CU ASUMEREA MEA LA LUCRU.CUM POT SA IMI FAC SINGUR TOATE DEMERSURILE CARE SANT NECESARE.VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #1 : 31-10-2007, 11:06:50 »

nicule, ne-am gandit o noapte intreaga de ce e blocat topicul tau si am descoperit ca...ehm, ti l-ai blocat singur LoL)
esti primul caz. 

ok, acum e ok, cine doreste sa ajute omul cu informatii, e poftit aici  Wink
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #2 : 31-10-2007, 11:08:01 »

poti incepe de aici, bazele legale actuale ptr comunitari

http://www.romania-italia.info/portal/index.php?option=com_smf&Itemid=26&topic=1005.0
Memorat

scorpion007
Jr. Member
*

« Răspunde #3 : 31-10-2007, 21:23:02 »

nu cred ca e necesar sa scrii ca dispui de niste bani ca sa-ti faci acte Wink
Memorat
Clau
Veteran

« Răspunde #4 : 01-11-2007, 17:57:59 »

ba da Smiley

A partire dall'11 aprile 2007 i cittadini europei che vogliono stabilirsi in Italia, o in un altro stato dell’Unione Europea, non hanno più l’obbligo di chiedere la carta di soggiorno. Trascorsi tre mesi dall'ingresso è necessario iscriversi all'anagrafe del comune di residenza.

Per i soggiorni inferiori a tre mesi non è richiesta alcuna formalità.

Per l’iscrizione è necessario presentare la documentazione che attesti lo svolgimento di un'attività lavorativa, di studio o di formazione professionale.

Diversamente, è necessario dimostrare la disponibilità di risorse economiche sufficienti al soggiorno ed essere titolari di un'assicurazione sanitaria.

Tabella esemplificativa del reddito richiesto.

Limite di reddito   
 Numero componenti

€ 5.061,68
 Solo richiedente o richiedente + un familiare

€10.123,36
 Richiedente + due familiari o richiedente + tre familiari

€15.185,04
 Richiedente + quattro familiari e oltre

Memorat
scorpion007
Jr. Member
*

« Răspunde #5 : 01-11-2007, 20:36:14 »

ba da Smiley

A partire dall'11 aprile 2007 i cittadini europei che vogliono stabilirsi in Italia, o in un altro stato dell’Unione Europea, non hanno più l’obbligo di chiedere la carta di soggiorno. Trascorsi tre mesi dall'ingresso è necessario iscriversi all'anagrafe del comune di residenza.

Per i soggiorni inferiori a tre mesi non è richiesta alcuna formalità.

Per l’iscrizione è necessario presentare la documentazione che attesti lo svolgimento di un'attività lavorativa, di studio o di formazione professionale.

Diversamente, è necessario dimostrare la disponibilità di risorse economiche sufficienti al soggiorno ed essere titolari di un'assicurazione sanitaria.

Tabella esemplificativa del reddito richiesto.

Limite di reddito   
 Numero componenti

€ 5.061,68
 Solo richiedente o richiedente + un familiare

€10.123,36
 Richiedente + due familiari o richiedente + tre familiari

€15.185,04
 Richiedente + quattro familiari e oltre

matale nu ai inteles ce am vrut sa spun cu fraza aceea,cunosc si eu un pic legea si nici mos vasilica nu a inteles...eu scriam cam asa,dispun de suma ceruta de lege si mai departe Doamne ajuta.
Memorat
CONSTANTIN_NICOLAE
Newbie

« Răspunde #6 : 03-11-2007, 18:46:08 »

TIN SA VA MULTUMESC TUTUROR CARE DATI INFORMATI.SI TIE PRIETENE.DAR  VORBIND LA MODUL ADEVARAT AR FI CAZUL ,DACA SE POATE TRADUCERE IN LIMBA ROMANA,PROBABIL CER MULT ,ASTA SANT EU.VA UREZ O DUMINICA PLACUTA TUTUROR.PA.NICU.
Memorat
Ella
Vizitator
« Răspunde #7 : 04-11-2007, 01:00:49 »

Daca vrei sa stai maxim trei luni,nu esti obligat sa te inscrii in "evidenta  populatiei".

Cum tu ai zis ca vrei sa-ti faci acte,presupun ca vrei sa stai mai mult de trei luni aici.
Te poti stabili si obtine acte daca:
-ai un contract de munca sau dovada ca ai deschis o activitate ,activitati care pot sa demonstreze ca ai un venit,
- esti aici pt studii,
-participi la activitati de formare/calificare profesionala.

Documentele care sa ateste una dintre aceste activitati ,le vei depune la primarie si vei obtine actul care demonstreaza ca ai dreptul la resedinta.Bineinteles ca va trebui sa ai si o adresa (stai in chirie,sau ai cazarea asigurata la o persoana fizica sau institutie).
Important e sa demonstrezi in primul rand ca desfasori o activitate legala care iti aduce venituri ,iti permite sa obtii asigurarea medicala si deci nu vei fi o povara pt sistemul socio-sanitar.

O alta posibilitate este sa demonstrezi ca dispui de o asigurare medicala (continua)plus  venituri din alte surse legale (ex.sa ai conturi personale consistente,pensie ,bursa, alte venituri legale)care sa-ti asigure  un venit anual de minim:
=5061 €/an ,pt solicitantul resedintei + 1 membru de familie.
Restul cifrelor cred ca le deduci din textul dat de Clau.

Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: