Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Certificazione anagrafica per cittadini membri dell’Unione 11/04/2007

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 2 [3] 4 5   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Certificazione anagrafica per cittadini membri dell’Unione 11/04/2007  (Citit de 10004 ori)
andruzza
Sr. Member

« Răspunde #30 : 21-04-2009, 20:56:30 »

Bun poate ca au mai fost discutii pe tema asta,numai ca nu am timp acum sa caut si imi trebuie urgent un raspuns.
 Situatia e urmatoare:
O cunostinta de-a mea vine in Italia  sa lucreze la doctorita mea de familie ca guvernanta,ca sa o inscrie in primarie si sa-i faca carte de indentitate si cod fiscal,iar dupa o anumita perioada si contract de munca eventual,ii trebuie si pasaportul sau numai cartea de identitate romaneasca e suficienta(macar pt inscrierea la anagrafe)?
Memorat
Aleksa
Veteran

« Răspunde #31 : 21-04-2009, 21:24:37 »

din experienta mea personala spun ca pasaportul trebuie peste tot (pentru rezidenta e obligatoriu)
Memorat
Aleksa
Veteran

« Răspunde #32 : 17-06-2009, 18:14:09 »

Am nevoie de un certficat de stare civila de la ambasada, din care sa rezulte ca nu sunt casatorita;
Se merge si se ridica? Poate merge mama sa il ridice? Stie cineva despre ce este vorba?
Va rog frumos sa ma ajutati cu vreo informatie pentru ca am nevoie maine de respectivul document si sunt foarte suparata ca de o saptamana trimit mailuri la ambasada si sun in zadar fara nici un rezultat, si nu am timp sa ma plimb aiurea, eventual merg daca sunt sigura ca nu exista alta solutie.
Va multumesc.
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #33 : 17-06-2009, 20:39:29 »

www.consulatmilano.com
roma.mae.ro

mergi si ti se da pe loc

nu stiu daca se poate face prin procura (adica sa-i faci procura italiana mamei , sa o apostilezi si sa o traduci in romana, ca ma gandesc ca daca ambasada romaniei e teritoriu romanesc aplici legea din romania ) plus ca e mai mare bataia de cap
daca iti trebuie ptr ceva practica italiana vezi daca nu merge autocertificarea (sintem comunitari)

p.

Memorat
Aleksa
Veteran

« Răspunde #34 : 17-06-2009, 21:01:47 »

merci, pana acum de orice am avut nevoie de la consulat, a fost mama in locul meu fara nici o procura, i-am facut mereu programare si a ridicat actele fara nici o problema, de aceea am intrebat. Si pt. certificatul de nastere, model european- de tradus, legalizat, etc.
De data aceasta nu am reusit sa fac programarea, iar ei nu au mai fost prompti cu raspunsurile pe mail.
Sper sa rezolv maine, daca nu merg eu.

Imi trebuie pt. rezidenta - certificat de stare civila; eu credeam ca nu am nevoie nefiind casatorita, dar se pare ca trebuie.

Memorat
Aleksa
Veteran

« Răspunde #35 : 17-06-2009, 21:54:28 »

uffff... am mai cautat pe net, cred ca trebuie facuta o declaratie pe propria raspundere ca nu sunt casatorita in fata consulului, care se traduce si legalizeaza... altfel nu imi explic despre ce este vorba, ca nu am mai auzit de certificat de necasatorita...
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #36 : 18-06-2009, 11:45:25 »

cred ca e cum zici tu

dar parerea mea, declaratia aia poate sa se faca direct in Comune, daca zici ca e ptr rezidenta

p.
Memorat
Aleksa
Veteran

« Răspunde #37 : 18-06-2009, 12:01:51 »

nu, au spus ca trebuie facuta la ambasada.

Daca mai intereseaza pe cineva..

CERTIFICATUL DE STARE CIVILA (pentru cei ce sunt necasatoriti) =  o declaratie facuta pe propria raspundere la consulat, in fata consulului, care este legalizata.
Persoana interesata trebuie sa se prezinte la sectia consulara cu pasaportul si certificatul de nastere.
« Ultima modificare: 18-06-2009, 12:03:22 de către Aleksa » Memorat
arvinna
Veteran

« Răspunde #38 : 18-06-2009, 12:04:56 »

mai fetita, pt ce iti trebuie certificatul asta de stare civila???
Memorat

"Do what you feel... Feel until the end"
Aleksa
Veteran

« Răspunde #39 : 18-06-2009, 12:13:44 »

mi-a fost cerut pt. rezidenta
(m-am interesat si se pare ca unele municipii isi rezerva dreptul de a cere  documente privind diverse aspecte - de exemplu starea civila - in cazul acesta)

intr-adevar era prezent in lista care mi-au dat-o mai demult, dar credeam ca e obligatoriu pt. cei ce sunt casatoriti, insa nu e asa ....

mor de nervi, m-au invartit de un an jumate si m-au pus pe drumuri de nici nu mai imi trebuia nici o rezidenta.. dar se pare ca tot mi-ar folosi...
Memorat
arvinna
Veteran

« Răspunde #40 : 18-06-2009, 16:06:06 »

mie nu mi-au cerut certificatul asta

si logic ca iti trebuie rezidenta...am mai vorbit de asta Tongue
Memorat

"Do what you feel... Feel until the end"
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #41 : 18-06-2009, 16:13:48 »

cred ca e cum zici tu

dar parerea mea, declaratia aia poate sa se faca direct in Comune, daca zici ca e ptr rezidenta

p.
asa voiam sa zic si eu, ar trebui sa fie valabila autocertificatia... si doar la primarie.
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #42 : 18-06-2009, 16:15:21 »

Aleksa, le-ai spus ca esti cetatean comunitar?!
in afara de faptul ca mama a facut autocertificare si cind nu era comunitar...
astora de la primarie trebuie sa le cam dai cu legile-n cap.
Memorat

Aleksa
Veteran

« Răspunde #43 : 18-06-2009, 16:28:39 »

DAAAA, am spus tot pt a 4-a oara, le-am spus si ca am vorbit cu un avocat pentru ca alte dati am primit informatii gresite si din cauza lor inca nu sunt rezidenta aici, desi indeplineam de la inceput toate conditiile bla bla bla... in fine, am alta intalnire maine dimineata, imi trebuia si certificatul respectiv, desi mi-au spus ca il pot duce si dupa depunerea actelor... dar voiam sa fie totul in regula acum, sa nu mai calc acolo...
Pe site este scris:

"Oltre ai documenti che attestano il possesso dei requisiti richiesti dal D.Lgs. n. 30/2007, il cittadino straniero dovrà produrre alcuni certificati necessari alla compilazione della scheda anagrafica, in analogia ai cittadini italiani, per i dati non rilevabili dal passaporto e cioè:
1) le generalità dei genitori;
2) i dati relativi al matrimonio e al coniuge, anche se non residente;
3) la qualità di familiare e, qualora richiesto, di familiare a carico (Stato di famiglia);
4) lo stato libero."

oricum, cu astia de aici de la primarie m-am obisnuit si acum stiu cum trebuie procedat, dar ma dispera la culme cei de la consulat.... este posibil sa suni mereu si sa fie mereu ocupat sau sa nu raspunda? Am trimis 4 mail-uri si mi-au raspuns cu 2 cuvinte la unul, dar nu am inteles ce voia sa zica, am intrebat, dar vezi sa nu mai scrie....
imaginati-va oricum ca este plin de lume care are nevoie de ajutor sau are probleme grave si incearca sa contacteze ambasada, consulatul si nu raspunde nimeni...
Ca sa nu facem comparatii cu alte comunitati, ca am un prieten din Eritrea, care participa mereu la tot feluri de evenimente si intalniri cu comunitatea sa, etc....
« Ultima modificare: 18-06-2009, 16:30:32 de către Aleksa » Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #44 : 18-06-2009, 17:24:57 »

Citat
dar ma dispera la culme cei de la consulat.... este posibil sa suni mereu si sa fie mereu ocupat sau sa nu raspunda?
normal! cind incep programul, scot receptorul din furca
Memorat

Pagini: 1 2 [3] 4 5   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: