Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Certificazione anagrafica per cittadini membri dell’Unione 11/04/2007

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 2 3 [4] 5   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Certificazione anagrafica per cittadini membri dell’Unione 11/04/2007  (Citit de 10006 ori)
Aleksa
Veteran

« Răspunde #45 : 19-06-2009, 13:33:38 »

si acum sa va povestesc despre cum a fost azi la primarie la inscrierea anagrafica...
(tin sa precizez ca este a cincea oara cand merg la acest birou, prima oara fiind in dec. 2007, cand aveam deja toate cele necesare pt. rezidenta, dar nu au vrut sa-mi ia dosarul)

aveam intalnirea la 10.00, am ajuns acolo, mi s-a spus ca trebuie sa astept sa ma cheme, si am asteptat, am asteptat.. dupa 40 min. eram deja nervoasa ca nu vedeam pe nimeni care se ocupa de intalniri, intrau numai cei ce luau numar de ordine. Astfel am intrat sa vad care-i treaba. Intru intr-un birou acolo "Mi scusi signora, posso fare una domanda?", se crizeaza aia si incepe sa urle ca intrebarile se fac afara, sa ies afara, etc.. Huh?  Ii zic ca aveam intalnire la 10 si astept de 40 de min. dar nu vine nimeni. Degeaba, urla sa ies afara ca ma cheama ei. Lips Sealed In fine, astept astept, descopar ca mai era o doamna cu o fetita mica ce asteptau de la 8.30, avea intalnire la 9. Se parea ca la 8.30 intrasera doi care au si iesit si au plecat de ceva timp, dar nu mai chemau pe nimeni.. Pe la 11.30 se enerveaza si respectiva doamna cu fetita, mai intra o data si pana la urma au primit-o si m-au pofit si pe mine in alt birou. Cred ca numai eu puteam nimeri cea mai deficienta functionara, newbie, care nu stia sa faca nimic, adica sa verifice documentele, copiile conforme cu originalul, sa tasteze pe calc., etc. Cu un "AOOO" a solicitat-o pe alta "doamna" care era f. draguta cu ea in timp ce mai urla cate ceva la mine, sau ii spunea deficientei "vezi, le spui de ce au nevoie, le dai si in scris si ei vin tot nepregatiti..." se referea la faptul ca mi-a luat un minut sa pun copiile in ordine. Sa vedeti cum au reactionat cand au vazut ca nu am certificatul "de necasatorita"... n-au vrut sa mai faca nimic, au zis ca nu imi iau documentele, ca nu e completa practica. M-am crizat si eu si am inceput sa le spun cum sta treaba, ca mi s-a spus ca il pot aduce si ulterior si ca ori imi ia ea documentele ori fac eu in asa fel incat imi vor fi luate oricum. Mi le-a luat, dar mi-a spus nervoasa ca "sunt blocata" hammer. O intreb ce vrea sa zica, cum adica blocata, ii zic si ca nu cred ca imi este necesar respectivul document, ca din punct de vedere legislativ nu este necesar, ca oricum ii pot aduce doar o declaratie autentificata de la consulat, ca am vorbit cu alte persoane si lor nu le-a fost cerut, dar cu cine sa discuti, mi-a zis "Signora, non mi dica cosi che poi mi arrabbio! Lips Sealed"  A zis ca nici nu e buna declaratia aia de la consulat, ca mie imi trebuie certificat-certificat din tara, care sa il traduc si legalizez apoi la consulat.
In fine, mi-a luat documentele, ne-am certat pe acolo vreo ora, aia nu stia nici sa scrie 2 randuri pe calculator, scria cu aratatorul, informata 0, dar stia sa strige, sa urle, sa vorbeasca urat, din doua in doua secunde un "AOO" colegei sa o intrebe cum se face aia, cum se face cealalta, cum se scoate la imprimata, cate copii face, unde sa puna stampila... Mi-a dat intr-un final cele trei randuri cum ca am depus cererea si inca un fluturas la care se chinuia de o ora, mi-a zis ca dureaza vreo 4 luni oricum, asa ca sa vad cum fac sa duc certificatul ala ca daca nu, ramane blocata...
Ce sa mai zic, imi venea sa plang de nervi acolo, ma doare capul si acum de parca vrea sa-mi explodeze, as face o mie de plangeri, imediat caut sa vad daca se poate face ceva, am numele deficientei, si numarul a doua birouri, a acestuia si a celui de unde m-a scos cealalta afara..
Oricum, imi imaginez cum se poarta cu altii care nu vorbesc bine, care sunt mai timizi, cred ca ii trimit acasa pe toti, ca sa nu se streseze ele sa scrie doua randuri pe calculator, ca nu sunt capabile oricum, si sunt niste persoane rele rele, aproape toate
« Ultima modificare: 19-06-2009, 13:37:12 de către Aleksa » Memorat
arvinna
Veteran

« Răspunde #46 : 19-06-2009, 15:28:05 »

AOOOOOOOOOOOOOOOOOO bine ca ti-a inregistrat cererea. Ca sunt niste imbecile asta se stia...si daca nu intri in ele nu faci nimic.

La Milano e bine ca te poti duce unde vrei (adica alegi tu din vreo 6 locatii ale Primariei) dar si eu am dat tot peste o incepatoare care se uita la acte si urmarea cu degetul pe lista de documente...avea in mana inscrierea contractului la INPS, s-a uitat ea nedumerita vreo 5 minute si intr-un final m-a intrebat: "dar inscrierea contractului unde e?". In mana dvs.! (abtinandu-ma sa nu zambesc malitios, ca imi propusesem oricum sa nu ma enervez si sa fiu indulgenta cu prostia lor). Apoi imi turuie toate actele pe care cica trebuia sa le am (sa demonstrez ca lucrez) iar eu scot elegant din geanta foaia printata de pe net si ii zic "aici scrie ca trebuie sa am doar unul din cele 5 posibile acte doveditoare, eu am 3 ....cred ca este mai mult decat OK ca sa va convingeti ca lucrez".

Mi-a placut ca nu era sigura nici ea nici colega atotstiutoare (intr-un final s-au prins ca aveam contract pe o luna jumate, care expira in 7 zile), au inceput sa dea telefoane dar cand, din intamplare, le-am dat atestatul de iscrizione anagrafica de la Roma s-au excitat teribil si au zis ca daca am ala e fooooooooooooooooarte bine. Asta dupa ce le dadusem cartea de identitate in original si copie...pe care nu o puteam avea fara acel atestat.

Sunt cretine...peste tot...si le doare fix in cot ca de incompetenta lor depinde soarta unui emigrat.
Memorat

"Do what you feel... Feel until the end"
Aleksa
Veteran

« Răspunde #47 : 19-06-2009, 15:43:38 »

pai am inregistrat-o pana la urma dar cica e "blocata"  Huh?
ce naiba o fi insemnand nu stiu... daca mi-a luat doc. .... mi-o fi pus o bulina neagra pe dosar..
Memorat
arvinna
Veteran

« Răspunde #48 : 19-06-2009, 15:45:43 »

si cu certificatul ala pana la urma cum faci? il iei? poate ti-au blocat-o pana il aduci

ce cretiniiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Memorat

Aleksa
Veteran

« Răspunde #49 : 19-06-2009, 15:52:16 »

pai nu stiu... a fost mama la consulat si i s-a spus ca este vorba de o declaratie facuta de mine in fata consulului care va fi autentificata - mi-au facut programare pentru 6 iulie  Angry mai repede cica nu se putea, astea doua la primarie azi au spus ca nu e buna nici aia, ca trebuie certificat- certificat (exact asa cum e certificatul de nastere), luat din Romania si tradus si legalizat aici... sa vad, vorbesc azi cu cineva de acasa sa mearga luni sa se informeze daca exista asa ceva, ca eu nu am auzit sa existe un certificat care sa ateste ca esti necasatorit...
 Huh?
Memorat
Aleksa
Veteran

« Răspunde #50 : 19-06-2009, 18:54:49 »

m-am uitat, merci, am vazut ca intr-adevar este un certificat de celibat care se poate lua din Romania, eventual fac rost sau oricum o sa merg in iulie si il iau atunci; nu inteleg totusi de ce mi-a fost cerut daca altora nu le-a fost necesar pt. rezidenta....
Memorat
arvinna
Veteran

« Răspunde #51 : 19-06-2009, 19:24:02 »

pai fiecare face cum vrea...si din ce ai pus tu aici era o chestie optionala care dupa bunul lor plac (in cazul tau si poate si al altora) devine obligatorie...

oricum nu vad ce-i f... grija daca esti sau nu maritata ca sa-ti dea rezidenta...poate ma luminati voi
Memorat

Clau
Veteran

« Răspunde #52 : 19-06-2009, 21:15:26 »

si acum sa va povestesc despre cum a fost azi la primarie la inscrierea anagrafica...

Cool mda... cand am schimbat eu rezidenta, ma duc cu un dosar dupa mine cu toate hartiile hartiutele si hartzoagele posibile si imposibile ca stiu "come va a finire".
prima data... iau numar... intru cand imi vine randul (lipsesc de la munca) salut respectuos si spun ca vreau sa fac "cambio di residenza". si incepe ala sa tipe ca la rezidenta nu se intra cu numar ci cu programare, ca am luat programare? si dup-aia arunca el un ochi de la distanta pe foaia care era desupra la dosar si zice oricum ai luat foaia gresita. ma uit eu nedumerita la el cum adica am luat foaia gresita.... el... pai de unde iti schimbi rezidenta si ii zic io numele la comune unde stateam inainte si ala... aaa am crezut ca din alta vie... dar bine nene nici macar nu am apucat sa deschid gura si tu ma iei la strigaturi cu informatii false... bun ma duc io sa fac programare si zic ca fac "cambio residenza" si zice tanti aia oricum ai trei luni la dispozitie sa te pui in regula si acolo disper... tanti io sunt deja in regula, multumesc vreau sa schimb rezidenta si cica sa aduc contractele de munca (al meu are deja atestatul permanent deci nu ar fi trebuit sa-mi ceara contractul lui).
ajunge ziua programarii de cine dau? tot de imbecilul ala de dinainte. se acomodeaza timp de o juma de ora isi pune capsatorul in ordine, stampila, tastatura (io ma uit cand la ceas cand la el), bineinteles cu dosarul de 10 tone dupa mine si astept. Incepe sa-mi ia cate un act… aveam vreo 10 exemplare din fiecare ca io-s maniaca in zodia fecioarei deci “precisina” cum imi zic colegii, downloadate de pe net, completate pe calc de tipar in adobe, m-am chinuit sa instalez versiunea pro pt asta, apoi completate la mana, versiunea cu el intestatar principal, versiunea cu mine intestatara principala, versiunea cu job-ul meu scris in lb engleza ca in contract, versiunea cu job-ul meu scris in italiana ca pe busta paga, versiunea luata cand m-am dus degeaba si-am luat nr.
Dau primul formular…. Aaa pai asta nu mai e bun. Cum nu e bun? L-am descarcat de pe net de pe site-ul comunei aleia... da dar stiti pe net mai uita astia sa aggiorneze, zic nu-i nimic mai am o versiune aia luata cand mi-am luat nr si completata, se stramba ala si incepe se bata pe calc.
Bun mai departe… ce nr scrie pe usa? Eu zic nici un nr. El – imposibil trebuie sa fie un nr mic pe tocul usii pe undeva… il sun io pe al meu si il pun sa se uite pe usa, sub usa, langa usa nik zic bun, pana gasim nr hai sa mergem mai departe. El nu ca nu pot sa continui fara nr. Il sun pe fiu-so la proprietar sa nu-l trezesc pe tac-su si ii cer numarul. Asta il suna pe tac-su si ma suna inapoi sa-mi dea nr. Trecem mai departe… contractele de munca… il dau pe-al meu ca e colorat si pe-al lui care e alb negru dar primul exemplar de-al lui care mi-a scapat in mana era copia (reamintesc ca el e de peste 5 ani si cu atestat permanent deci nu-i nevoie de contract dar n-am timp sa ma cert cu nenea ca-s deja in intarziere la serviciu) nenea… a pai asta e copie “mi dispiace” nu e bun trebuia originalul ca ei fac copiile, si mi-l da inapoi cu privirea aia de lasa vii altadata… io nu ma pierd cu firea si zic stai asa ca am si originalul (cum sa nu-l am? Imi dezmint zodia altfel) caut io printre hartzoage, si ii dau si originalul… dup-aia ca ce scoala a facut al meu ca nu gaseste echivalentul si tot asa… in cele din urma dupa vreo ora reuseste sa scoata o amarata de hartie la imprimanta si io ies cu speranta sa nu mai trebuiasca sa calc curand pe-acolo.
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #53 : 19-06-2009, 21:39:00 »

deci fetele, cateva chestii de baza cu administratia publica :

- nu va pierdeti cu firea si nu tipati niciodata.
- daca vi se cer chestii absurde cereti sa vi se arate legea in baza careia o face
- daca urla ii explicati frumos ca nu e civilizat. daca urla iar aveti dreptul sa :
     - chemati Carabinieri, explicati ca sinteti intr-un birou al administratiei publice si va sint lezate drepturile. Nu va miscati de acolo pana nu sosesc, sint obligati sa o faca

- cereti boului numele sefului lui si ii ceri sa vorbesti cu el sau sa fixezi o audienta. sint obligati sa va raspunda

- cereti boului nu numele ci numarul matricola , un modul ptr a face "un reclamo" si procedura de urmat. la fel, cereti adresa sau biroul unde tre sa expediati asta. in mod normal tre sa fie afisate undeva toate informatiile, daca nu sint, boul e obligat sa va raspunda

- daca va este refuzata practica, faceti ca mai sus, nr matricol, cereti sa va dea in scris motivul refuzului ( amintiti-va, e dreptul dumneavoastra !!! ) si faceti reclamo. Prin lege trebuie sa primiti rezultat/explicatii in maxim 30 zile

In nici un caz nu trebuie sa va enervati/ ridicati vocea si amintiti-va ca Carabinieri pot garanta ca nu va sint lezate drepturile

( la Milano un egiptean a avut @@, a adus Carabinieri mai demult in primarie si si-a rezolvat omu problema. Au scris si la ziar de el, cu ocazia Smiley )
De fapt fctionarii aia se pleoshtesc deja de la cererea de nr matricol si de a da in scris motivul refuzului practicii si devin f colaborativi

p.
« Ultima modificare: 20-06-2009, 07:49:08 de către pippus » Memorat
Clau
Veteran

« Răspunde #54 : 19-06-2009, 21:55:37 »

Grin tin sa precizez ca daca nu ma grabeam la munca il faceam cu nervii pe nenea dupa cum e explicat mai sus... of ca nu m-a prins si el in ziua libera sau inainte cand nu munceam si aveam timp sa imi descarc toate frustrarile pe angajatii incompetenti  Grin

by the way... ulterior dupa semnatura si stampila am dedus ca el era seful pe-acolo. la mine nu e ca a fost refuzata practica pt ca nu mai avea ce nod in papura sa-mi gaseasca m-am dus mai mult decat pregatita cu de toate dar normal ca te enervezi cand vezi cum trage matza de coada si ca iti cauta nod in papura tocmai pt ca te gandesti ca daca prinde pe cineva fara @@ chiar ii iese figura (dupa cum a scris si aleksa care a renuntat din cauza incompetentilor si mai stiu eu pe cineva plimbat de la o comune la alta prin roma care tot asa au renuntat).
apoi de urlat... filozofia mea e sa nu urlu pana nu ma vad cu sacii in carutza, si dup-aia fericita ca am scapat nu mai imi vine sa urlu, dar macar un pic cu nervii tot merita sa-i faci
Memorat
arvinna
Veteran

« Răspunde #55 : 19-06-2009, 23:17:38 »

deci fetele, cateva chestii de baza cu administratia publica :

- nu va pierdeti cu firea si nu tipati niciodata.
- daca vi se cer chestii absurde cereti sa vi se arate legea in baza careia o face
- daca urla ii explicati frumos ca nu e civilizat. daca urla iar aveti dreptul sa :
     - chemati Carabinieri, explicati ca sinteti intr-un birou al administratiei publice si va sint lezate drepturile. Nu va miscati de acolo pana nu sosesc, sint obligati sa o faca

- cereti boului numele sefului lui si ii ceri sa vorbesti cu el sau sa fixezi o audienta. sint obligati sa va raspunda

- cereti boului nu numele si numarul matricola , un modul ptr a face "un reclamo" si procedura de urmat. la fel, cereti adresa sau biroul unde tre sa expediati asta. in mod normal tre sa fie afisate undeva toate informatiile, daca nu sint, boul e obligat sa va raspunda

- daca va este refuzata practica, faceti ca mai sus, nr matricol, cereti sa va dea in scris motivul refuzului ( amintiti-va, e dreptul dumneavoastra !!! ) si faceti reclamo. Prin lege trebuie sa primiti rezultat/explicatii in maxim 30 zile

In nici un caz nu trebuie sa va enervati/ ridicati vocea si amintiti-va ca Carabinieri pot garanta ca nu va sint lezate drepturile

( la Milano un egiptean a avut @@, a adus Carabinieri mai demult in primarie si si-a rezolvat omu problema. Au scris si la ziar de el, cu ocazia Smiley )
De fapt fctionarii aia se pleoshtesc deja de la cererea de nr matricol si de a da in scris motivul refuzului practicii si devin f colaborativi

p.

Deci Sefu', nu vrei sa faci tu un topic mare si important avand in continut fix ceea ce ai scris aici? Mi se pare mai mult decat IMPORTANT sa stie lumea cum sa se comporte cu imbecilii astia...

faza e ca pe langa incompetenta eu am simtit si rea-vointa...parca vor dinadins sa-ti puna bete'n roate. Asa-i ca nu-s singura care a simtit asta?

Memorat

arvinna
Veteran

« Răspunde #56 : 19-06-2009, 23:21:29 »

@Clau: omg, esti mai rau decat calabrezu' meu (tot fecioara precisina...si se mandreste cu asta) mor mor mor

eu as face cu nervii numai sa te vad cum iti pigulesti tu toate alea (de fapt fac deja cu sus-numitul)  mor

dar recunosc ca te-as lua acasa cateva ore sa-mi faci ordine in hartoage  Kiss
Memorat

arvinna
Veteran

« Răspunde #57 : 19-06-2009, 23:45:42 »

poate da, poate nu

dar cand vin cu cereri d-astea cretine spuse cu un ton superior crede-ma ca pun la indoiala un pic frumoasele tale cuvinte...

eu nu as avea INIMA sa-i fac unuia asa...adica daca as putea l-as ajuta sigur, ca nu vine la mine in casa sa-si faca rezidenta si domiciliul...

Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #58 : 20-06-2009, 07:52:58 »

arvi, ce zic mai sus e scris de mai multe ori in forumu asta, in ultimii ani, nu e nici un secret. ciudat ca nu stii asta deja

si a si fctionat, era unu saracu, prin 2007, bataios si incapatanat, s-a tot tinut de sfaturile noastre ( motiv in scris al refuzului, reclamo, etc ) si pana la urma si-a rezolvat rezidenta
de fapt e unica solutie, legala si civilizata

p.
Memorat
Clau
Veteran

« Răspunde #59 : 20-06-2009, 08:22:50 »

ar putea sa ne intre in cap odata ca strainilor nu e le ciuda, invidie, nu sunt rai - ci pur si simplu ii doare in cur?

asta sa ne-o spui dupa ce incerci tu sa-ti faci acte... ca eu cand m-am dus sa-mi fac codicele fiscal mi-a spus ca ei acolo la agenzia delle entrate nu fac codice fiscale pt straini si ca sa ma duc la PREFECTURA!!!  hammer hammer hammer m-am uitat eu nedumerita ca toti cunoscutii mei acolo si-au facut codicele fiscal dar el imi zice ca se facea inainte acolo dar acum nu (ma mir ca doar is informata dar zic stiu eu, s-o fi schimbat vreo lege)... si io ca proasta ma duc a doua zi la prefectura din torino care era la 55 km fata de agenzia delle entrate din orasul de care apartineam si stau sa ma bat pt numar stau la cozi etc sa ajung sa rada alea de mine cine dracu a mai auzit de cod fiscal la prefectura???
ma intorc intr-o alta zi la aceeasi agenzie delle entrate (imi iau bodyguard-ul cu mine adica pe al meu  Grin) si ma duc cu o falca in cer si cu una in pamant (si io si al meu), tot pe handicapatul ala il nimeresc care imi dau seama ca ma recunoaste din privire si care nu zice nici "pas" ci imi face imediat codicele fiscal. acuma daca tu imi zici ca nu e nici un pic de rea vointa sa trimiti omul de-aiurea io nu mai stiu ce sa zic  hammer
Memorat
Pagini: 1 2 3 [4] 5   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: