Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Certificazione anagrafica per cittadini membri dell’Unione 11/04/2007

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 ... 3 4 [5]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Certificazione anagrafica per cittadini membri dell’Unione 11/04/2007  (Citit de 10005 ori)
arvinna
Veteran

« Răspunde #60 : 20-06-2009, 14:23:55 »

Exact Clau...din pacate sunt de acord cu tine :-(

Pipp, n-am zis ca EU nu stiam ce ai scris tu acolo (dimpotriva, noroc cu forumul ca am aflat si eu...din fericire in RO nu a trebuit sa recurg la astfel de masuri extreme) ci ca ar fi folositor pt altii, cum a fost si pt.mine. Chiar daca nu am ajuns sa aplic sfaturile tale, simplul fapt ca le stiam mi-a dat mai multa siguranta si m-a facut sa am genul de expresie care transmite mesajul "nu accept un refuz, asa ca misca-ti curul si fa-ti treaba" Grin

Degeaba e scrisa povestea in 3 subiecte care poate nu prezinta interes pt o anumita persoana...un topic separat ar fi poate mai util, zic eu. Ceva de genul cum sa te comporti cand esti refuzat, nu stiu...am incredere in imaginatia ta.

si repet: sfaturile tale sunt ff bune chiar si atunci cand nu esti nevoit sa le aplici!
Memorat

"Do what you feel... Feel until the end"
snipercat
Newbie

« Răspunde #61 : 01-10-2009, 15:21:02 »

AM OBTINUT PERMESSO DI SOGGIORNO, AS VREA SA AFLU CUM OBTIN SI CARTEA DE IDENTITATE ITALIANA.
Memorat
arvinna
Veteran

« Răspunde #62 : 02-10-2009, 18:29:37 »

permesso di soggiorno nu mai exista de multisor...ia uita-te mai bine  Wink

CI se cere la Comune (Primarie) si se da pe loc daca ai atestatul de inscriere la evidenta populatiei (Anagrafe).
Memorat

"Do what you feel... Feel until the end"
snipercat
Newbie

« Răspunde #63 : 02-10-2009, 21:59:10 »

permesso di soggiorno nu mai exista de multisor...ia uita-te mai bine  Wink

CI se cere la Comune (Primarie) si se da pe loc daca ai atestatul de inscriere la evidenta populatiei (Anagrafe).

Scuza-mi ignoranta! Eu am cerut rezidenta, dupa controlul politistului mi-a eliberat o hartie timbrata care se numeste mai exact" certificato attestante la regolarità del soggiorno per i citadini dell'unione europea".
Intrebarea mea este : cu hartia asta pot cere cartea de identitate? Daca cumva stiti si ce documente sunt necesare mi-ar fi de mare ajutor. Nu am pe nimeni unde sa ma informez iar anagrafa de aici ..... n-am cuvinte.
Multumesc!
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #64 : 02-10-2009, 22:07:52 »

te duci cu atestatul la anagraf, cu poze de CI si o ceri. Ti-o dau pe loc.
Memorat

snipercat
Newbie

« Răspunde #65 : 03-10-2009, 08:54:57 »

te duci cu atestatul la anagraf, cu poze de CI si o ceri. Ti-o dau pe loc.

SAR'NA MULT DE AJUTOR!RAMAN INDATORATA.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #66 : 03-10-2009, 09:18:36 »

de nada!
Memorat

bubulina1977
Full Member
**

« Răspunde #67 : 11-10-2009, 12:09:51 »

va rog sa ma ajutati!!
 vreau sa stiu ce trebuie sa fac pas cu pas , pentru a  obtine cartea de identitate italiana, tinand cont de faptul ca, am fost casatorita aici, in prezent separata , si tranferata in  un alt oras,,,mentionez, ca nu am mai avut resedinta  in un alt oras,nici dupa casatorie.

m am informat  la primarie si mi sa spus  ca trebuie  sa am

asigurare medicala care sa acopere pentru an an ; o declaratie din partea persoanei cu care locuiesc pe propria raspundere
companii de asigurari sanitare  cunpoasteti?

Memorat
adelaide_
Vizitator
« Răspunde #68 : 15-10-2009, 23:08:57 »

pai si daca ai fost casatorita aici, nu ai carte de identitate?
Memorat
piccione
Jr. Member
*

« Răspunde #69 : 18-08-2010, 14:02:48 »

am inceput si eu demersurile pt inscrierea la aanagrafe.am avut actele necesare(codice fiscal,contract pt chirie,contract de munca,busta paga,pasaport,cam astea mi le amintesc)era un functionar cumsecade.mi-a spus sa astept vigili acasa,ca nu conteaza daca nu-s acasa.
dureaza3 luni pana imi face inscrierea la anagrafe?asa mult?  hammer
Memorat
Alizée
Veteran

« Răspunde #70 : 18-08-2010, 15:16:27 »

Da, uneori poate dura chiar si mai mult.
Oricum, cu ricevuta eliberata, tu poti deja sa declari acea adresa ca fiind rezidenta ta. Nu trebuie sa astepti raspunsul lor.
Memorat
piccione
Jr. Member
*

« Răspunde #71 : 20-08-2010, 13:41:51 »

multumesc,alizee.deocamdata am doar ATESTAZIONE DI RICHIESTA DI ISCRIZIONE ANAGRAFICA si COMUNICAZIONE DI AVVIO DEL PROCEDIMENTO.  Dupa ce obtin in final rezidenta,dat fiind ca noi,infirmierii,ne mai mutam cu locul de munca,e obligatoriu pe unde merg sa schimb rezidenta?ma ia cu plictiseala daca tre sa fac toate astea din nou
Memorat
laurasantori
Jr. Member
*

« Răspunde #72 : 29-06-2011, 10:59:22 »

Bine v-am regasit !
Doresc sa il inscriu pentru obtinerea rezidentei pe fiul meu major, pe care il voi lua in "mio carico".
Dupa efectuarea inregistrarii la comisariatul teritorial am mers la anagrafe , unde, printre altele ni se cere traducerea ,legalizarea si apostilarea certificatului de nastere,plus o declaratie a mea ca il iau in intretinere( vizata de prefectura .....asta chiar nu inteleg de ce ....insomma....).
Am decis sa ne adresam consulatului de la Bologna dar nu gasesc pe nicaieri o lista cu preturile taxelor pentru astfel de documente .
Va multumesc anticipat pentru eventuale sfaturi ,idei , raspunsuri.
Memorat
nica
Full Member
**

« Răspunde #73 : 29-06-2011, 20:20:55 »

Indraznesc sa iti expun pe scurt conditiile in care ai putea rezolva problema: certificatul de nastere al fiului se poate apostila doar in prefectura de care apartineti in Romania(consulatul nu pune apostile pe documente, cel mult iti poate da o declaratie de autenticitate a certificatului, care nu este valabila in toate primariile de aici - depinde pe cine nimeresti la serviciul de stare civila - anagrafe). Apoi s-ar putea sa-ti aprobe rezidenta fiului major daca venitul tau anual este de cel putin 8000€ - aici deocamdata nu se intimpla asta  - i se cere persoanei si o asigurare care sa-i acopere cheltuieli de sanatate de 30.000 €/an - pe care o poti face al Assicurazioni Generali si te costa in jur de 350 - 380 € valabila bininteles un an. Trebuie sa te informezi corect cu conditiile care ti se cer, sa nu bati drumurile degeaba. Cunosc nenumarate cazuri care cu declaratia consulara nu au reusit sa rezolve problema. Succes, si daca ai neclaritati nu ezita sa intrebi. Seara buna.
Memorat
laurasantori
Jr. Member
*

« Răspunde #74 : 29-06-2011, 20:39:17 »

Nica,iti multumesc pentru raspuns....
ni s-a spus ca aceasta traducere.legalizare, apostilare , o putem face ori in tara la ambasada Italiei in Romania, ori la consulatul teritorial de aici din Italia...
In ceea ce priveste venitul meu , e suficient pentru a lua in sarcina trei persoane....chestia cu asigurarea nu ni s-a spus...poate nu am gasit tocmai o persoana foarte disponibila la anagrafe si astfel ,bajbaim inca.
Multumesc inca o data !
« Ultima modificare: 29-06-2011, 20:44:43 de către laurasantori » Memorat
Pagini: 1 ... 3 4 [5]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: