Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2] 3 4 5   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Certificazione anagrafica per cittadini membri dell’Unione 11/04/2007  (Citit de 10601 ori)
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #15 : 25-07-2007, 15:53:16 »

daca e rezident deja e un drept pe care nu-l poate pierde. pds nu mai exista, la fel cds

deci trebuie doar sa mearga la ASL sa-si refaca tessera. se face doar cu c.i. si ceva care sa demonstreze ca ori lucreaza ori e intretinut de cineva care are tessera ASL. iar celor din comune sa le explice ca e comunitar.

Sa tipareasca legile linkate aici si sa le bage sub nas fctionarilor respectivi

p.
Memorat

moonshiner
Author
Sr. Member

« Răspunde #16 : 25-07-2007, 16:11:07 »

Citat
In luna martie cu 3 luni prima de scadenta am depus actele pentru cartea ue,de atunci nimic,doar zile pierdute de lucru si scoala,cozi la cgil,comune si posta.
Exact perioada cand se schimbau legile. Cei din comune au dreptate.

Permise si carti de soggiorno nu se mai fac. Cui ii expira i se elibereaza un certificato di residenza din comune.

Fiul tau trebuie sa le spuna in comune ca este elev si ca este in intretinerea ta ( banuiesc ca il ai in intretinere). Cand ii cer assicurazione sanitaria sa le arate tessera scazuta. Cu atestatul de rezidenta ii reinnoiesc tessera inca un an cat e la studii.

Intreaba-i ce acte vor pentru atestat dar de obicei se cere:
certificatul de nastere al baiatului in original si tradus si legalizat la traducator autorizat
pasaport/carte de identitate romaneasca
codice fiscale
vechiul permis sau cedolino ca l-ai depus si dosarul s-a arhivat
ultima busta paga a ta din care reiese ca fiul este in intretinerea ta
model 730 pe 2006 sau daca nu faci, CUD-ul tau care atesta venitul suficient sa-l ai in intretinere
certificat de inscriere la liceu
tessera sanitaria expirata

Cu atestatul de rezidenta isi reinnoieste tessera sanitaria si daca e cazul le-o arata din nou in comune sa se calmeze functionarii incompetenti. Wink

Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #17 : 25-07-2007, 17:26:06 »

trebuie sa facetzi amandoi mantenimento di residenza vezi link-ul meu din prima pagina
eventual imprimeaza-l si du-te la primarie si arata-l alora ca hartia asta trebuie sa tzi-o dea
oricum pt tessera nu stiu cum ai putea sa procedezi
mie mi-au facut-o cu scadenza o data cu permisul de soggiorno cu toate ca le-am dus atestatul de la primarie
Memorat

chamed
Jr. Member
*

« Răspunde #18 : 27-07-2007, 14:42:43 »

continuarea povestei:ieri(joi)am fost in questura pentru a intreba unde este dosarul trimis de mine(l-au folosit la aprins focul) si de ce in 4 luni nu am fost cel putin avizata ca legile s-au schimbat si am nevoie de alte harti  Huh?,nimeni nu stie nimic.In comune mi-au cerut contractul de lavoro si declaratie de la datore +semnatura si fotocopia de la cartea de identitate,certificat inps(alta zi de lucru pierduta)de cand platesc contribute,ultimile 2 buste paga,pasaportul,2 marche bollo de 14,62 ::)si certificat de permanenta in italia de 5 ani,polizza de asigurare pt baiat(explic imediat),reditul care tre sa fie superior a 5.o61,68,certificat de frecventa scolastica,actul de nastere tradus si legalizat :olegalizat trebuie dar tradus?noile certificate sant scrise in 3 limbi vor poate in dialect????la noi peste tot in tara cer sa cunosti o limba straina si aici 3 nu sant suficiente.Sa revin la polita,azi am telefonat la distret si am explicat ca tesera baiatului e scaduta,sant singurul parinte,al am sub tutela studia aici,si ce sa fac,raspuns:contractul meu de lucru,boletine imps,certificatul lui de nastere,cartea de identitate,codice fiscat,statul de familie si NIMIC DE ATESTAT,mai,sa fie?va zic luni
Memorat
radu
gadjo
Veteran

« Răspunde #19 : 30-07-2007, 01:37:07 »

poate fi de folos

Diritto di soggiorno: le nuove regole per i comunitari e i loro familiari
(23 aprile 2007)
l'avvocato Mascia Salvatore, responsabile dello staff legale di Stranieri in Italia
Memorat

stephan
Jr. Member
*

« Răspunde #20 : 15-08-2007, 18:54:14 »

buna! am 17 ani si de anul asta m am mutat in italia pentru a locui cu mama mea.in comune mi au cerut certificat de nastere nou tradus si apostilat.
va rog sa mi spuneti cum pot procura noul certificat evitand o deplasare in romania  Undecided
va multumesc anticipat
Memorat
radu
gadjo
Veteran

« Răspunde #21 : 16-08-2007, 00:42:39 »

va rog sa mi spuneti cum pot procura noul certificat evitand o deplasare in romania  Undecided

teoretic ar trebui sa imputernicesti pe cineva sa obtina acst document pe care apoi sa-l apostileze si sa ti-l trimita...
imputernicirea o poti face fie la unul din consulatele romanesti din Italia ( Roma sau Milano ), fie la un notar italian... in cazul din urma va trebui apoi sa apostilezi imputernicirea la prefectura si apoi sa o trimiti in Romania unda va fi tradusa

e destul de complicat, daca mai ai rude apropiate prin tara ar putea incerca sa obtina direct acest certificat fara imputernicire speciala...
n-as vrea sa pun intrebari indiscrete sau jenante, dar in mod normal tatalui tau i s-ar putea da acest certificat

Memorat

chamed
Jr. Member
*

« Răspunde #22 : 16-08-2007, 10:13:01 »

Stephan,cred ca e mai convenabil ca unul dinte voi sa faca un drum in tara.Daca parinti tai sant despartiti va fi nevoie si de hotararea de divorz+traducere(toate doua legalizate si cu apostila),precum si declaratia tatalui facuta in notariat precum ca te lasa definitiv sa locuiesti cu mama in it.(si astea traduse,legalizate+apostila)deocamdata esti minor si sigur ai nevoie de toate astea.Vei merge la scoala aici?
Memorat
katlyn
Jr. Member
*

« Răspunde #23 : 28-08-2007, 17:53:30 »

Eu unul nu prea mai pricep numic din ceea ce se zice. Azi mi-ai cerut astia de la munca aceasta "attestazione di soggiorno permanente"am fost la COMUNE ,astia au zis sa plec in alta parte , adica la un centru de extracomunitari , Shocked ,  am fost si acolo de unde au zis sa ma intorc la comune , la comune mi-au zis k nu e obligatorie  aceasta attestazione  Huh? ...asa k nu mai pricep nimic . atunci astia de la munca de la mine pt ce imi cer aceasta attestazione.? Maine cred k o iau de la capat....
Memorat
adelaide_
Vizitator
« Răspunde #24 : 28-08-2007, 20:33:02 »

katlyn, nu este obligatoriu sa ai acest atestat(cel putin asa pare); dar functionarii din comune sunt obligatisa ti-l elibereze daca il ceri.
Atentie ca "attestato di soggiorno permanente" poti cere doar dupa 5 ani de rezidenta(care desigur trebuie demonstrata); in cazul in care ai mai putin de 5 ani ceri "attestato di iscrizione anagrafica" (in anumite primarii se elibereaza un "attestato di regolarità di soggiorno"-doar asta nu e prevazut expres de lege asa ca aici depinde de uzantele locale).
Oricum ar fi, trebuie sa-ti elibereze unul din atestatele astea daca indeplinesti conditiile(iti vor cere o serie de documente, in functie de motivul pt care esti in Italia).
Textul legal este Decretul Legislativ nr. 30 din 6 februarie 2007, intrat in vigoare in 11 aprilie 2007; pe care ar fi bine sa-l printezi si sa li-l bati de cap Wink-il gasesti intr-o gramada de topicuri si aici pe forum
Succes si tine-ne la curent!!!
Memorat
radu
gadjo
Veteran

« Răspunde #25 : 28-08-2007, 21:40:19 »

Textul legal este Decretul Legislativ nr. 30 din 6 februarie 2007, intrat in vigoare in 11 aprilie 2007; pe care ar fi bine sa-l printezi si sa li-l bati de cap Wink-il gasesti intr-o gramada de topicuri si aici pe forum
Succes si tine-ne la curent!!!

si circulara 45 din 8 august , o gasesti in acest forum
Memorat

moonshiner
Author
Sr. Member

« Răspunde #26 : 28-08-2007, 22:21:26 »

Citat
in comune mi au cerut certificat de nastere nou tradus si apostilat.

Mie mi l-au cerut doar tradus si autentificat. L-am tradus la un traducator autorizat aici in Italia. Vezi daca ti-l accepta asa, ca te scuteste de o gramada de drumuri.
De ce cer sa ai certificat nou? Ala vechi ce are?
Memorat
moonshiner
Author
Sr. Member

« Răspunde #27 : 28-08-2007, 22:26:09 »

Citat
Am fost la COMUNE ,astia au zis sa plec in alta parte , adica la un centru de extracomunitari ,  ,  am fost si acolo de unde au zis sa ma intorc la comune
Atestatul de rezidenta il iei din comune - ufficio anagrafe.
Memorat
luciadom
Vizitator
« Răspunde #28 : 18-09-2007, 20:13:33 »

Eu am venit in Italia cu o viza de studiu obtinuta la sfarsitul lui august 2006, ulterior am obtinut de la Questura din Cesena o Carta di soggiorno, care insa expira in decembrie 2007. Cand mi-au dat carta di sogg..mi-au spus ca nu mai am treaba cu ei, ci trebuie sa ma duc direct la anagrafe sa ma inregistrez. Sunt studenta pana in octombrie 2007, cand obtin recunoasterea titlului universitar, dupa care incep stagiul (3 luni) pentru examenul de stat care va fi in febr 2008, iar pe urma sper specializarea. Timpii in care practic nu sunt "inscrisa" intr-o unitate de invatamant sunt f scurti...ce ar trebui sa fac? Sa ma duc cu contractul de chirie la anagrafe? Asigurarea si dreptul la asistenta sanitara si medic de familie sunt date de facultate..trebuie sa demonstrez acest lucru?Si faptul ca acum locuiesc intr-o alta prov..in Bologna, iar prima oara in Forli Cesena, implica alte lucruri.."birocratice"-la questura din Bologna se stie ca locuiesc aici.
Va multumesc,
Lucia.
Memorat
Aleksa
Veteran

« Răspunde #29 : 17-02-2009, 11:23:52 »

Certificatul de nastere vechi tradus si apostilat la Ambasada, aici in Italia, mai este valabil? Sper ca nu trebuie sa merg in tara sa il schimb..
Memorat
Pagini: 1 [2] 3 4 5   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: