Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 2 [3] 4 5 ... 39   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Concessione cittadinanza italiana a cittadini stranieri  (Citit de 51424 ori)
simona_02
Vizitator
« Răspunde #30 : 12-07-2007, 13:29:07 »

ah, si de altfel, daca nu ma-nsel, consulatul italian, daca te duci sa ceri legalizare pe act romanesc, iti da hartie la mana (pentru prostii de la prefectura italieneasca, eventual) cum ca romania e membra in conventia de la haga si prin urmare legalizarea se face prin apostila.
Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #31 : 12-07-2007, 13:46:22 »

la consulatul italian nici nu treci de politist care se da mare intelectual si iti arata hirtia din avizier ... ca acolo nu se traduce si legalizeaza nimic .. ca .. conv Haga .. alea alea ...  mor mor

deci poate la prefectura :
1. cel care a cerut asa ceva era unul de la relatii cu publicul la usa prefecturii nu in biroul unde trebuie
2. poate a vrut sa spuna ca nu accepta decit traducerea si legalizarea facuta la consultaul romanesc ( Roma sau Milano) dar s-a exprimat gresit .. la Bologna acum 3 ani nu acceptau decit traduceri facute la consulat aici ...

dc e vorba de pct 1.. tb trecut peste acel functionar incompetent si dat "la cap" cu legea , Haga etc ... dc e vorba de vreo doamna in urma cu stirile sau obosita din biroul "citadinaze" din nou tb trezita la realitate .. in nici un caz nu mergeti in Ro pt supralegalizari ca asa spune vreun ametit in prefectura ...

re edit
 Gabitza tu completeaza formularul ( sper ca l-ai luat de la poarta prefecturii )modelul A si apoi vezi ca  acolo la sfirsit scrie , la :
DOCUMENTI RICHIESTI ALL'INTERESSATO

1) Estratto dell'atto di nascita completo di tutte le generalità esclusa l’ipotesi di nascita in Italia;
2) certificazione penale del Paese di origine e degli eventuali Paesi terzi di residenza relativi ai precedenti penali; (*)

Gli atti di cui ai punti 1) e 2) dovranno essere legalizzati dall’Autorità diplomatica o consolare italiana presente nello Stato di formazione, salvo le esenzioni previste per gli Stati aderenti alle convenzioni internazionali.

si cind te duci sa depui actele ii arati inscrisul ...asta
si poti sa ii zici si ca Ro a aderata la  Convenzione dell'Aja del 5 ottobre 1961 inca din 200 0sau 2001

« Ultima modificare: 12-07-2007, 14:05:54 de către Crista » Memorat
Emilia
Sr. Member

« Răspunde #32 : 12-07-2007, 20:57:42 »

oricum cel putin in cazul certificatului de nastere , eu as proceda asa :  apostila in tzara , tradus aici la consulat + dus aici la prefectura ptr legalizarea traducerii.
tocmai recitii postul asta, si am realizat ordinea in care le-ai pus:
-adica sa inteleg ca se poate pune intai apostila in tara pur si simplu pe certificat de nastere, si abia apoi decursul cu traducerea si legalizarea?

-inca ceva: noi avem certificatele de nastere tip vechi. E nevoie sa le facem intai noi, si abia apoi taraboiul?
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #33 : 12-07-2007, 23:37:48 »

Citat
tocmai recitii postul asta, si am realizat ordinea in care le-ai pus:
-adica sa inteleg ca se poate pune intai apostila in tara pur si simplu pe certificat de nastere, si abia apoi decursul cu traducerea si legalizarea?

DA.

Citat
-inca ceva: noi avem certificatele de nastere tip vechi. E nevoie sa le facem intai noi, si abia apoi taraboiul?

pai ala e primul pas, certificat de nastere international (foaia aia albastra adica ), am crezut ca il ai deja.

p.
Memorat

Emilia
Sr. Member

« Răspunde #34 : 13-07-2007, 10:27:16 »

inca 1 data multumesc, pippus, crista si simona.

Tot sun la prefectura dar nu raspunde...

Oricum, intentionez sa ma prezint cu traducerile si apostilele din Romania (ptr ca urmeaza sa plecam in curand in vacanta, si imi e greu sa ajung ori la Roma ori la Milano la consulat), cu "asseverarea" la Cancelleria de la tribunalul de aici, si grazie a voi ... o sa am raspunsuri, in caz ca imi refuza apostila  Cool
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #35 : 13-07-2007, 11:42:31 »

ok, dar n-am inteles ce vrei sa 'asseverezi' ?!

p.
Memorat

scorpion007
Jr. Member
*

« Răspunde #36 : 13-07-2007, 20:41:03 »

Cred ca trebuie "asseverat" certificatul de nastere.
Memorat
Emilia
Sr. Member

« Răspunde #37 : 14-07-2007, 09:25:09 »

ok, dar n-am inteles ce vrei sa 'asseverezi' ?!
pe modulul B scrie asa:
"gli atti di cui ai punti 1) e 2) dovranno essere legalizzati dall’Autorità diplomatica o consolare italiana presente nello Stato di formazione, salvo le esenzioni previste per gli stati aderenti alle convenzioni internazionali. Gli atti dovranno altresì essere debitamente tradotti in lingua italiana. Per traduzione valida è da intendersi:
   quella redatta dall’Autorità consolare dello Stato estero rilasciante il certificato accreditata presso il Governo Italiano;
   quella redatta dall’Autorità consolare italiana accreditata presso lo Stato estero che ha rilasciato il certificato;
   quella redatta da un perito traduttore (mai direttamente l’interessato), ed asseverata presso la Cancelleria del Tribunale italiano competente per residenza."

-deci eu inteleg ca "asseverata" e termenul ptr legalizarea traducerii certificatului de nastere aici in Italia, giusto?
Memorat

scorpion007
Jr. Member
*

« Răspunde #38 : 14-07-2007, 19:48:40 »

exact.
Memorat
alegiovi
Jr. Member
*

« Răspunde #39 : 16-07-2007, 08:33:16 »

x aleogivi sa printeze si prietena ta pagina asta a prefecturii firenze .. sau sa cauti una scrisa de prefectura de care apartine si sa treaca de relatile cu publicul unde lucreaza toti pacalicii .. si care dau mereu informatii fara logica ( pe noi ne-au trimis in ro sa supra legalizam actele la ambasada Italiei la Bucuresti ... acum 3 ani ... deci ... )

http://www.prefettura.firenze.it/servizi/citta_ita.htm

problema poate fii la cazier .. unii s-ar putea sa nu il primeasca autocertificat.. pe motiv ca suntem neocomunitari ...

Multumesc mult !!!!...am sa-i spun prietenei mele!
Memorat

"il compito più alto di un uomo è sottrarre gli animali alla crudeltà" Emile Zola
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #40 : 16-07-2007, 09:45:26 »

gresit. legalizarea traducerii consulatului se face la prefectura , nu la tribunal.

textul cu asseverarea se refera la f ca traduci cu un traducator autorizat, daca e cazul.

in modul scrie ca poti dar nu e cazul, risti sa dai banii de pomana.
"quella redatta da un perito traduttore (mai direttamente l’interessato), ed asseverata presso la Cancelleria del Tribunale italiano competente per residenza"

asseverare = affermare con sicurezza; asserire., e o stampila in plus a tribunalului care cofnirma ca traducerea e conforma cu originalul. nu este vorba de legalizarea semnaturii cuiva

p.
« Ultima modificare: 16-07-2007, 17:18:13 de către pippus » Memorat

Iulia
Sr. Member

« Răspunde #41 : 16-07-2007, 16:36:16 »

pana ne dau astia cetatzenia romanii vor avea aceleasi drepturi ca si italienii  mor
am de gand sa cer si eu cetatezia dar e prea multa bataie de cap
Memorat

Emilia
Sr. Member

« Răspunde #42 : 17-07-2007, 08:41:41 »

gresit. legalizarea traducerii consulatului se face la prefectura , nu la tribunal.

textul cu asseverarea se refera la f ca traduci cu un traducator autorizat, daca e cazul.

in modul scrie ca poti dar nu e cazul, risti sa dai banii de pomana.
"quella redatta da un perito traduttore (mai direttamente l’interessato), ed asseverata presso la Cancelleria del Tribunale italiano competente per residenza"

asseverare = affermare con sicurezza; asserire., e o stampila in plus a tribunalului care cofnirma ca traducerea e conforma cu originalul. nu este vorba de legalizarea semnaturii cuiva
bun, descurcate si oalele astea.  Smiley

Ieri am vorbit cu tipa de la ufficio Cittadinanze din prefettura (prin telefon), incredibil de amabila.
- voiam sa ma asigur ca nu imi cer cazierul mai devreme sau mai tarziu (si ca va fi suficienta autocertificarea), mi-a zis sa nu imi fac probleme (e necesar doar extra-comunitarilor).
- am vrut sa ma asigur ca ptr fete (nascute aici) nu e necesara nici o hartie, si mi-a confirmat, vor trebui doar completate datele din modul.
- certificatul ("estratto" cum il considera ei) de nastere nu mai are nevoie de nimic de la nici un tribunal (aia era doar in cazul in care traducerera mi-o facea ... Consulatul roman Huh? - asa a zis! ), iar alta stampila de la Prefettura nu e necesara, ptr ca e suficienta apostila din Romania.  Wink

- exagerat de amabila cum era, a tinut sa imi spuna ca e nevoie de 4 ani de la inscrizione la anagrafe, nu de la primul pds,  Smiley i-am zis ca nu sunt probleme, ii avem impliniti deja.
- si la fel mi-a spus orarul cand sa venim, fara macar s-o fi intrebat eu... Fain, nu?
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #43 : 17-07-2007, 09:03:00 »

da , fain, sper ca ai si inteles bine ce trebuie sa faci (practic a zis aceleasi lucruri pe care le tot repetam noi de doua pagini incoace  Wink )

p.
Memorat

rosana
Jr. Member
*

« Răspunde #44 : 01-08-2007, 16:23:19 »

buna ma scuzti ca voi pune aceiasi intrebare ,si eu trebuie sa depun actele pt cetatenie,deci sa inteleg ca nu mai este nevoie de cazier ?eu am certificatul apostilat si tradus in tara ,cazierul il am dar mi-a expirat si nu stiam daca va trebui sa obtin altul.
Memorat
Pagini: 1 2 [3] 4 5 ... 39   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: