Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Concessione cittadinanza italiana a cittadini stranieri

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 39   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Concessione cittadinanza italiana a cittadini stranieri  (Citit de 48425 ori)
SIM on air
Full Member
**

« Răspunde #435 : 20-06-2010, 17:22:29 »

cei care ati depus juramintul, vi s-a cerut cazierul DIN Romania cu amprente?

noope Wink
Memorat
SIM on air
Full Member
**

« Răspunde #436 : 20-06-2010, 17:35:10 »

fiind vorba de amprente..cu ceva ani in urma la o reinoire a PDS tin minte ca cei de la questura ne-au luat amprentele...nu stiu daca si acum e la fel,oricum cert e ca la un control al politziei stradale"m-au gasit".."hai fatto qualcosa,come mai ci sono le tue impronte"...un gust amar ce sa mai..."se avevo problemi con la giustizia non credo che presidente Napolitano mi avrrebbe conceso la cittadinanza" Angry  DECI,schedatzi..pt. linishtea noastra..'na miseria! Lips Sealed
Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #437 : 21-06-2010, 10:56:46 »

Deci...sa va povestesc ...saptamina trecuta am incercat sa iau programare la Prefectura Roma sa duc cazierele (roman si italian) si, surpriza  hammer programarea mi-o dadeau pentru 10 martie 2011  Sad.
M-am prezentat frumusel la Prefectura fara programare si am vorbit cu politaiul care "dadea numere" in functie de programari, i-am spus ca trebuie sa fac "integrazione" la practica mea si ca as vrea sa vad "a che punto sta". Asa ca dumnealui mi-a raspuns: daca tre sa faci "integrazione" documentele in original si fotocopiile lor le introduci intr-un plic si le lasi la mine. Daca vrei sa vorbesti cu un functionar trebuie musai programare. In zadar i-am explicat ca programarea mi-o dadea computerul pe 10 martie 2011...nimic, fara programare nu poti vorbi cu un functionar si basta hammer
Si inca ceva...mai era o tipa peruviana care facuse de putin timp "lettera di sollecito" - avea si ea 2 ani de cind depusese actele pentru cetatenie si vroia un raspuns la "sollecito". Politaiul i-a raspuns la fel: iei programare ca sa poti vorbi cu un functionar  Grin

Daca accepti un sfat eu as zice ca decat sa ii lasi lui nenea plicu cu documentele mai bine cheltuiesti 5 euro pe raccomandata cu ricevuta di ritorno, adresat exact biroului unde trebuie sa ajunga actele.

Eu cand am facut integrazione si am duc cazierul mi-au pus stampila pe actul in care solicitau ei actele cu scrisul ca le-am produs documentele si au fost puse la dosar.

Daca se pierd actele tale tu cum faci pe urma sa dovedesti ca i le-ai lasat lui nenea de la intrare ?
Memorat

Marilyn
Jr. Member
*

« Răspunde #438 : 23-06-2010, 14:33:40 »

Daca accepti un sfat eu as zice ca decat sa ii lasi lui nenea plicu cu documentele mai bine cheltuiesti 5 euro pe raccomandata cu ricevuta di ritorno, adresat exact biroului unde trebuie sa ajunga actele.

Eu cand am facut integrazione si am duc cazierul mi-au pus stampila pe actul in care solicitau ei actele cu scrisul ca le-am produs documentele si au fost puse la dosar.

Daca se pierd actele tale tu cum faci pe urma sa dovedesti ca i le-ai lasat lui nenea de la intrare ?

Iulia, multumesc pentru sfat, actele le-am dus la Prefectura pe 15 iunie, politistul a spus ca el trebuie sa duca plicul la o camera la 20metri mai incolo  Roll Eyes( sper sa nu le fi pierdut pe drum  hammer ), o sa incep sa telefonez sa vad daca au aparut la practica mea.  Grin
« Ultima modificare: 23-06-2010, 14:38:21 de către Marilyn » Memorat
dani
Vizitator
« Răspunde #439 : 24-06-2010, 08:39:21 »

s-ar putea sa  ia si amprentele la noi cetateni...te astepti la orice, atata timp cat si noi suntem in stare de orice...

normal ca cei cu PDS, au amprentele luate, suntem multi care am avut la inceput PDS o CDS, si asa obligat fortat, avem si amprente...nu vsad nimic ilogic si ilegal...eu sunt sa fie in baza date si DNA-in caz de ceva, descopera persoana respectiva, cine este,...mai ales cand se gasesc persoane carbonizate si nu stiu nimic despre ele
Memorat
Andrei2j
Jr. Member
*

« Răspunde #440 : 08-07-2010, 00:51:08 »

Bun,si dupa ce facem cetatzenie emigram toti in Anglia ? Grin
Ca asa avem drept de munca,nu ?  Cool
Memorat
morgan
Sr. Member

« Răspunde #441 : 01-08-2010, 16:09:12 »

eu tre' s-o iau de la zero... Shocked
prima mi-am facut 30 de pagini de topic. apoi  descarcat modulul B.
Plecare in Romania.

Primarie :certificat nastere model nou.
Tot primarie ,apostila pe acest certificat
Politie : cazier.
Primarie :apostila pe cazier.

Nasc 2 variante.
1.traducere si legalizare a certificatului si cazierului apostilate, de catre traducatori autorizati in Romania.
2.Traducere si legalizare a acestor acte apostilate, de catre traducator autorizat de pe langa tribunal, in Italia.

Prima, se putea face autocertificarea cazierului romanesc, acum inteleg ca nu se mai poate face.

Apoi, un ultim pas cererea cazierului din Italia(casellario gidiziario).

Care varianta ar trebui urmata?

Memorat
Iulian 59
Jr. Member
*

« Răspunde #442 : 04-08-2010, 19:10:33 »

Pentru eliberarea casellario giudiziale(generale) se plateste : Marca da bollo 14,62 E si Marca per diritti di cancellaria 3.54E.
Pentru eliberarea certificato dei carichi pendenti penali se plateste: Marca per diritti di cancellaria 3.54 E
Se vor face si 2 copii xerox dupa acul de identitate italian.
Daca se trimite o alta persoana decit titularul se va face si o copie xerox dupa actul de identitate italian a delegatului si o inputernicire.
Modello DELEGA N. 5
MODELLO PER IL CONFERIMENTO DELLA DELEGA PER LA RICHIESTA DEI
CERTIFICATO E DELLA VISURA DELLE ISCRIZIONI
CONFERIMENTO D E L E G A
A: _________________________________________________________________________
(cognome e nome )
nat_ il ___ / ____ / ________ in _________________________________________________
(se nato all’estero indicare anche lo Stato) _______________________________________________
Residenza ____________________________________________________________
per la presentazione dell’istanza
per il ritiro dell’atto anche se l’atto risulta positivo
Riportare gli estremi documento del delegato e allegare una fotocopia non autenticata
di un documento di riconoscimento del delegato:
Tipo …………………..…………………………. N.ro ………………..……………….
rilasciato da: ……………………………………………………………..
il ………………………….
Allego fotocopia non autenticata del documento di riconoscimento (del delegato)
__________________ _______________________________________
(data) (firma dell’interessato )
Memorat
Iulian 59
Jr. Member
*

« Răspunde #443 : 04-08-2010, 19:23:03 »

Modelele se pot descarca de pe internet.Se asteapta 7 zile pentru eliberare .Daca se plateste taxa de urgenta 3.54 E se elibereaza pe ziua urmatoare.Modelele sun astea:
RICHIESTA DI CERTIFICATO /VISURA DEL CASELLARIO GIUDIZIALE

Alla Procura della Repubblica presso il Tribunale
Ufficio locale   del casellario
di _________________________________

Si richiede  il rilascio del seguente certificato\visura del casellario giudiziale:

GENERALE  ( art. 24  T.U.)            PENALE  ( art. 25  T.U.)            CIVILE   ( art. 26  T.U.)
 VISURA  (art. 33 T.U.)                RICHIESTO DAL DIFENSORE (art.  22 T.U.)
PER USO ELETTORALE  (art. 29  T.U. -  D.P.R. 14/11/2003, N. 313)

Codice fiscale ___________________________________________________________________

Residenza ______________________________________________________________________

(indicare  altri  eventuali  dati  che  meglio  identificano  la persona:  paternità, cittadinanza)

N.ro copie   ______
      Esente dal bollo per ……………………………………….………….……(indicare la motivazione)
      Esente dal bollo e diritti per ………….………….…………………….. ( indicare la motivazione )
      Con  URGENZA

(data)______________________                                         ____________________________________________
                                                                   (firma  dell’interessato)

Allego  fotocopia non autenticata del  documento di  riconoscimento oppure
   nel  caso di  esibizione del documento indicare gli estremi: 
   Tipo………………………………………..  N.ro  ……………………………………………   
   rilasciato da:  ………………………………………………..   il  ………………………….
=====================================================================
La richiesta può essere presentata anche  tramite un  delegato. 
In questo caso allegare  alla domanda,  oltre alla fotocopia del documento di riconoscimento dell’interessato,  anche il conferimento della delega utilizzando il  Modello  DELEGA
        allego conferimento  delega
======================================================================

- N O T E -

1)   Le MARCHE DA BOLLO  e le MARCHE per  DIRITTI DI CANCELLERIA si acquistano nelle   TABACCHERIE

2)   Per il certificato PENALE occorre:
-   N°1 MARCA per DIRITTI DI CANCELLERIA da euro 3,54    

3)   Per i certificati GENERALE e CIVILE occorrono:
-   N°1  MARCA DA BOLLO   da  euro  14,62
-    N°1  MARCA per DIRITTI DI CANCELLERIA da euro 3,54

4)   Per ogni certificato richiesto CON URGENZA :
-   aggiungere un’altra MARCA per DIRITTI DI CANCELLERIA da euro 3,54.

5)   Se il certificato è richiesto per USO ADOZIONE è esente da bolli e diritti di cancelleria.

6)   Il  rilascio dell’atto di VISURA  non è subordinato  al pagamento di alcun diritto.

7)   Nel caso di certificato/visura richiesto tramite terzo incaricato (delegato) occorre la delega dell’interessato

L’orario di sportello è il seguente:

- da lunedì a venerdì        dalle ore 8.30 alle ore 13.30
   - il sabato                     dalle ore 9.00 alle ore 12.00
   SONO ASSICURATI SOLO I SEGUENTI SERVIZI:
     Rilascio certificati del casellario CON URGENZA
     Accettazione DOMANDE per tutti i certificati

ORARIO ESTIVO (1/07 = 31/08)  LU – VE:   ore 8,30 – 12,00 –  SA : ore 9,00 –12,00

Memorat
Iulian 59
Jr. Member
*

« Răspunde #444 : 20-08-2010, 11:31:30 »

Astazi 20/08/2010 am depus actele pt.cetatenia italiana la questura Bologna.Am fost prezent in fata oficiului la ora 7 si s-a format o coada relativ scurta 30 persoane pina la ora 9 (orar cu publicul 9-11,30)cind se dau numerele.Intra primele 20 persoane dar multi gresesc si stau la rind pentru altre treburi decit citadinanza asa ca si numarul 30 poate avea sanse sa depuna dosarul.La ghiseu daca ai actele in regula se termina treaba in 5 minute si apoi duci actele la etajul unu camera 31 unde este arhiva.Primesti  acasa o scrisoare cu numarul cererii tale.
Acte depuse:  
 1-certificat nastere tip nou apostilat in original si traducere in italiana apostilata.(Certificatul nastere in original ramine la questura asa ca faceti-va o copie legalizata pentru a o avea la nevoie in romania.) 2-cazierul judiciar din romania apostilat si traducere in italiana apostilta  
3-certificato storico di residenta se ia din comune(se plateste 14.62 +0.52 E)  
4- titolo di segiorno se ia din comune si se face o copie care se preda la questura  
5-certificato del casellario giudiziale e carichi penenti se ia din piazza Trento e Trieste Bologna. Vezi ce am scris in interventiile de mai sus.
6-stato di famiglia se ia din comune si se plateste 14.62+0.52 E  
7-CUD pe anii 2008,2009,2010  
8-se plateste la Banco posta 200 E cu formularul pe care il iei din Questura.
Se cumpara si un timbru de 14.62.
Dupa toate actele din dosar se va face copie care se va preda tot la Questura cu originalele.Am platit in total pentru tot(traduceri,apostilari etc)310E.

Am facut doua vizite la Questura una pt. a ridica formularele(care  nu sunt identice cu cele de pe internet)si alta la depunerea actelor.Acum urmeaza asteptarea de mninim 2 ani si apoi mai vedem.Succes la toti si nu lasati pe miine ce puteti face azi caci viitorul poate aduce surprize
« Ultima modificare: 21-08-2010, 08:01:35 de către Crista » Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #445 : 21-08-2010, 07:59:51 »

Sa fie intr-un ceas bun Iulian !  foarte  buna si sper folositoare pentru multi "mura'n gura" lista ta .
Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #446 : 26-08-2010, 15:07:38 »

Eu in data de 20/08/2010 am depus juramantul, ieri a fost transcris certificatul de nastere, si mi-am facut cartea de identitate valabila per l'espatrio, maine dimineata depun documentele pentru pasaport.

Eu am uitat sa fac copie legalizata dupa certificatul de nastere. Peste doua saptamani ma duc acasa si vad ce si cum.
Memorat

Alizée
Veteran

« Răspunde #447 : 26-08-2010, 15:30:59 »

N-am rabdare sa citesc tot topicul  Embarrassed Am citit doar prima pagina  Tongue
Intrebarea mea este: mai e valabil conditia aceasta? In sensul ca a mai crescut/scazut perioada necesara?

puoi fare la richiesta se:
sei cittadino U.E. e risiedi legalmente in Italia da almeno 4 anni (art.9, c.1, lett.d);

Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #448 : 26-08-2010, 15:59:33 »

nop, asa e, 4 ani de la prima rezidenta

p.
Memorat
Aliniutza
Veteran

« Răspunde #449 : 27-08-2010, 09:59:03 »

nop, asa e, 4 ani de la prima rezidenta

p.

Am si eu o nelamurire. Primul permis l'am avut in 2004 (cred  Huh? ), dar rezidenza si cartea de identiate mi le'am facut abia in 2007. Deci...trebuie sa mai astept inca un an sau sunt valabili si anii can aveam permisul de soggiorno?
Memorat

“Happiness only real when shared”
Pagini: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 39   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: