Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 2 3 [4] 5 6 ... 39   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Concessione cittadinanza italiana a cittadini stranieri  (Citit de 51424 ori)
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #45 : 01-08-2007, 16:44:25 »

sintem comunitari, poti autocertifica
Memorat

carmen@h
Sr. Member

« Răspunde #46 : 01-08-2007, 16:52:43 »

buna ma scuzti ca voi pune aceiasi intrebare ,si eu trebuie sa depun actele pt cetatenie,deci sa inteleg ca nu mai este nevoie de cazier ?eu am certificatul apostilat si tradus in tara ,cazierul il am dar mi-a expirat si nu stiam daca va trebui sa obtin altul.

din cite stiu eu nu mai este necesar cazierul romanesc. Nu sint sigura daca cer pe cel italian, in schimb. Dar cred ca cel mai sigur este sa intrebi la Prefectura ce anume iti cer pt dosar. De luni de zile tot amin si eu din lipsa de timp.

Memorat
rosana
Jr. Member
*

« Răspunde #47 : 01-08-2007, 19:30:05 »

va multumesc pt raspuns,mc camen am sa merg maine la prefectura  ca si eu am aminat pina acum din cauza ca nu aveam cazier
Memorat
Emilia
Sr. Member

« Răspunde #48 : 20-08-2007, 19:59:45 »

salutare!
De la ultima mea postare, am fost in vacanta in Romania, ne-am procurat actele, iar saptamana trecuta le-am depus.

Imi permit sa va ofer niste sfaturi:

-completati formularele Prefecturii din provincia de unde apartineti, multe prefecturi le au deja descarcabile de pe situl propriu pe internet.
Noi ne-am dus cu cele de Milano (date de pippus in prima pagina) si nu ni le-a primit, (apartinem de Ancona) a trebuit sa recompletam ce ne-au dat ei, usor diferite ca impaginare  Roll Eyes

-mai adaug faptul ca la rubrica "movimenti migratori" trebuie puse toate intrarile si iesirile in si din Italia, indiferent daca au fost spre Romania sau orice alta tara, indiferent de cat de scurte, deci sunt de luat in calcul vacantele. Am ramas un pic surprinsi de treaba asta, dar ... asa ne-a zis, asa am facut.

-nu s-a pus problema cazierului, am facut autocertificare pe formular.

-dureaza cca. 8 luni pana la "inserimento dei dati" (n-am retinut in ce baza de date), abia apoi urmeaza sa ne contacteze Questura sa ne invite la un colloquio (nu se stie cand), si se presupune ca in total o sa primim cetatenia peste vreo 2 ani jumate...  Sad
Memorat

equinox
Sr. Member

« Răspunde #49 : 20-08-2007, 21:15:01 »

Ciao,
Am si eu o intrebare, de fapt mai multe :
1.Daca numai unul dintre soti are aproape 4 ani de rezidenta in Italia iar celalalt numai doi, primesc amandoi cetatenia in acelasi timp? Huh?
2.Copilul minor aflat in intretinerea celor doi soti(adica prezent in Italia), primeste si el cetatenia ?

Citat
mai adaug faptul ca la rubrica "movimenti migratori" trebuie puse toate intrarile si iesirile in si din Italia, indiferent daca au fost spre Romania sau orice alta tara, indiferent de cat de scurte, deci sunt de luat in calcul vacantele.
Referitor la citatul de sus, trebuie trecute toate vizele de intrare/iesire in/din Italia care apar in pasaport ? Nu de alta, da-s cam multe si nu prea incap in formularul lor.
Multzamesc anticipat Smiley
Memorat

"Riservatevi il diritto di pensare, perché anche pensare in maniera sbagliata è meglio che non pensare affatto" Ipazia
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #50 : 20-08-2007, 21:18:13 »

buna ma scuzti ca voi pune aceiasi intrebare ,si eu trebuie sa depun actele pt cetatenie,deci sa inteleg ca nu mai este nevoie de cazier ?eu am certificatul apostilat si tradus in tara ,cazierul il am dar mi-a expirat si nu stiam daca va trebui sa obtin altul.
te duci la casellario giudiziale din orasul tau si-l ceri.
se da in 3 zile sau imediat la urgenta (costa numai vreo 2 euro mai mult)
Memorat

Emilia
Sr. Member

« Răspunde #51 : 21-08-2007, 08:09:49 »

Ciao,
1.Daca numai unul dintre soti are aproape 4 ani de rezidenta in Italia iar celalalt numai doi, primesc amandoi cetatenia in acelasi timp? Huh?
nu stiu sa iti spun sigur, ca noi aveam amandoi cei 4 ani impliniti, dar banuiesc ca ar fi suficient sa faca cererea cel care are 4 ani si sa se dea cetatenia la tot nucleul familial. Raspunsul sigur il afli cu un telefon la prefectura.
Citat
2.Copilul minor aflat in intretinerea celor doi soti(adica prezent in Italia), primeste si el cetatenia ?
yes, pe formular, la rubrica Nucleo familiare trebuie trecuti toti, coniuge si figli, si care sunt "a carico" (copii evident ii pui cu Si, coniuge daca lucreaza, pui No).
Noi am depus cereri amandoi, iar fetele le-am bifat cu "a carico" doar pe formularul lui.

-inca ceva: eu, din cauza ca aveam primele 2 din cele 3 venituri insuficiente (contract part-time) (erau 6 mii si ceva, 6 mii si ceva, si 8 mii si ceva), a trebuit sa anexez fotocopii dupa CUD-urile sotului.

Citat
Citat
mai adaug faptul ca la rubrica "movimenti migratori" trebuie puse toate intrarile si iesirile in si din Italia, indiferent daca au fost spre Romania sau orice alta tara, indiferent de cat de scurte, deci sunt de luat in calcul vacantele.
Referitor la citatul de sus, trebuie trecute toate vizele de intrare/iesire in/din Italia care apar in pasaport ? Nu de alta, da-s cam multe si nu prea incap in formularul lor.
Multzamesc anticipat Smiley
-da, noua ne-a spus ca trebuie trebute toate iesirile si intrarile, chiar si cele care nu sunt pe pasaport  Grin
Daca nu incap pe randurile alea, intreaba cum trebuie procedat. La noi au incaput.
Memorat

equinox
Sr. Member

« Răspunde #52 : 21-08-2007, 11:02:12 »

Multumesc frumos Emilia  Smiley.
Memorat

"Riservatevi il diritto di pensare, perché anche pensare in maniera sbagliata è meglio che non pensare affatto" Ipazia
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #53 : 21-08-2007, 11:44:01 »

Ciao,
Daca ar fi asa, unul care se casatoreste cu un cetatean italian, ar trebui sa devina si el italian instantaneu??
Fiecare isi primeste cetatenia cind are dreptul.
Citat
Copilul minor dobindeste cetatenia italiana automat cind unul dintre parinti o dobindeste, indiferent ca e prezent sau nu in Italia.
Memorat

acidduzzu
Veteran

« Răspunde #54 : 21-08-2007, 11:56:34 »

Copilul minor dobindeste cetatenia italiana automat cind unul dintre parinti o dobindeste, indiferent ca e prezent sau nu in Italia.

un link, ceva, ai? mie mi-au spus ca trebuie sa locuiasca in italia impreuna cu cel care solicita cetatenia pentru a o primi si ei.
Memorat
equinox
Sr. Member

« Răspunde #55 : 21-08-2007, 11:57:16 »

Citat
Daca ar fi asa, unul care se casatoreste cu un cetatean italian, ar trebui sa devina si el italian instantaneu??
Fiecare isi primeste cetatenia cind are dreptul.
Mda...ai dreptate, prin urmare eu mai am de asteptat doi ani.E bine si-asa !
Multzam si tie Madalina. Smiley
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #56 : 21-08-2007, 12:03:05 »

un link, ceva, ai? mie mi-au spus ca trebuie sa locuiasca in italia impreuna cu cel care solicita cetatenia pentru a o primi si ei.
ai dreptate si tu, de fapt ultima parte am adaugat-o dupa ce scrisesem mesajul, pentru ca mi se parea logic.
Daca un copil nascut in Romania, care traieste in Romania (sau alta tara), dar are tata italian, nu este deja automat cetatean italian?
Memorat

acidduzzu
Veteran

« Răspunde #57 : 21-08-2007, 13:43:38 »

care are tata italian (tatal este cetatean italian la momentul nasterii) capata automat cetatenia. daca tatal dobandeste cetatenia dupa nasterea copilului, copilul nu primeste cetatenia italiana decat daca locuieste in italia impreuna cu tatal (ma rog, cu parintele respectiv).
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #58 : 21-08-2007, 13:52:22 »

da, ai dreptate.
Memorat

miky78
Newbie

« Răspunde #59 : 30-08-2007, 05:58:18 »

Am si eu o intrebare. Cati ani de contribute sunt necesari pentru a prezenta cererea cetateniei italiene?
Memorat
Pagini: 1 2 3 [4] 5 6 ... 39   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: