Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 ... 37 38 [39]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Concessione cittadinanza italiana a cittadini stranieri  (Citit de 51424 ori)
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #570 : 27-09-2011, 05:54:52 »

Felicitari RICHI !!
Memorat
cylens
Newbie

« Răspunde #571 : 27-09-2011, 12:41:28 »

x cylens: certificatul de nastere model nou si cazierul judiciar apostilate in Prefectura de resedinta. Traduse in limba italiana: daca traducerea o faci in Romania, trebuie apostilata, daca traducerea o faci in Italia e ok(nu necesita sa fie apostilata). Imi pare rau ca inca se face mare confuzie cu aceasta apostila. Imi permit sa subliniez doua?? cuvinte in legatura cu apostila: este legalizarea oricarui document emis de o tara pentru a putea fi valabil intr-o alta tara. Ex. un certificat italian, pentru a fi valabil in Romania(sau in alta tara), trebuie apostilat, o traducere facuta in Italia, pentru a fiu valabila in Romania trebuie apostilata. Aceasta reciprocitate in care o tara recunoaste documentele altei tari daca sunt apostilate  este valabila pentru tarile semnatare ale Conventiei de la Haga din 1961 - mi se pare. Ma opresc aici..stiu ca majoritatea romanilor stiu asta, si nu numai. Succes!

multam de rapsuns.
dar..."Prefectura de resedinta" ar insemna cea din Italia, corect?
Din ce scrii tu rezulta atunci ca vin cu documentul, il apostilez la Prefectura din Italia, dupa care il traduc aici la Tribunal.
Cititnd paginile anteriore insa dedusesem ca lumea isi apostileaza documentele in Romania...
Imi pare rau ca uni inca facem confuzie, tocmai ca incerc sa ma clarific.
Sper ca nu am deranjat cu nestiinta mea si cu intrebarile.

ps: cu copiile xerox din intrebarea anterioara tot nu m-am dumirit, trebuiesc au ba?
Memorat
titanicsatsuma
Sr. Member

« Răspunde #572 : 27-09-2011, 13:03:53 »

Cylens, prefectura din Romania, sunt acte romanesti deci acolo trebuie sa le pui apostila...
Memorat

Tutti i pensieri intelligenti sono stati già pensati....
Goethe
nica
Full Member
**

« Răspunde #573 : 27-09-2011, 13:53:15 »

Cred ca "resedinta" era cuvintul "incurca lume"....de fapt am scris mai jos: orice document se apostileaza in tara care l-a emis.Pentru dosarul de cetatenie n-ai nevoie de copii legalizate. Se depun originalele sau fotocopiile simple( in cazul atestatului de ex.) Poti sa faci fotocopii dupa toate documentele depuse, pentru tine....ca sa poti verifica la o adica....
De fapt, am observat ca nimeni nu mai verifica dosarul...il depui, apoi daca ceva nu e in regula, te suna sa il completezi. Rabdare, de asta avem nevoie.
Felicitari pentru cine a primit deja cetatenia, poate sa plece in America!!
Memorat
cylens
Newbie

« Răspunde #574 : 27-09-2011, 18:26:04 »

Roll Eyes ok ok, acum se limpezeste...
deci fara xerox.
Actele apostilate in Romania/traduse la Consulat sau traducator acceptat de Prefettura italiana/legalizate la Prefettura italiana.
Gresesc?
Memorat
cylens
Newbie

« Răspunde #575 : 28-09-2011, 09:19:25 »

am sunat la Prefettura.
Mi-au spus ca traducerea poate fi facuta si in Romania, doar ca trebuie sa fie legalizata si apostilata.
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #576 : 28-09-2011, 09:29:29 »

exact ce scrie si in topicul asta...
Memorat

cylens
Newbie

« Răspunde #577 : 30-09-2011, 12:42:11 »

exact ce scrie si in topicul asta...

daca tu zici, asa o fi.