Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 39   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Concessione cittadinanza italiana a cittadini stranieri  (Citit de 51424 ori)
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #450 : 27-08-2010, 10:34:58 »

2007 + 4, data primului pds nu conteaza

p.
Memorat

Aliniutza
Veteran

« Răspunde #451 : 27-08-2010, 11:01:02 »

Thx  Smiley Uffa....stiam eu ca o sa platesc pt lenea pe care o aveam in perioada aia  Cry
Memorat

“Happiness only real when shared”
elena75
Newbie

« Răspunde #452 : 08-09-2010, 16:02:39 »

Eu in data de 20/08/2010 am depus juramantul, ieri a fost transcris certificatul de nastere, si mi-am facut cartea de identitate valabila per l'espatrio, maine dimineata depun documentele pentru pasaport.

Eu am uitat sa fac copie legalizata dupa certificatul de nastere. Peste doua saptamani ma duc acasa si vad ce si cum.

Buna.... sint noua pe acest forum, si ma intereseaza subiectul... am citit aproape 30 de pagini de topic...si nu am vazut nici o discuzie cu nedumerirea mea. Intrebarea mea este....dupa obtinerea cetazeniei, am inteles ca tre sa-mi mentin numele de familie din certificatul de nastere?Huh? Este obligatoriu....si atunci pe buletinul italian o sa am numele din certificatul de nastere, si in Romania o sa am buletinul cu numele sotului??? Sint foarte nelamurita cu chestia asta?Huh? E ca si cum ar exista doua persoane??? Cum a-ti facut? I-mi place idea sa-mi recapat numele de fata fara sa divortez, dar totusi trebuiesc refacute toate documentele (scoala care am facut, permisul de conducere, actele de casa etc...)Cum a-ti facut voi??? Va multumesc.
Memorat

"La vita è come uno grande spechio: ti soride se lo guardi soridendo"
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #453 : 09-09-2010, 18:09:10 »

Nu stiu sa iti raspund. Mie la ambasada italiei la Bucuresti inainte de cununie mi-au spus sa  nu iau numele sotului ca in viitor daca e sa cer cetatenia e mai complicat.
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #454 : 09-09-2010, 20:28:17 »

cetatenia ti se da pe numele TAU, nu pe numele barbatului tau.
Memorat

elena75
Newbie

« Răspunde #455 : 09-09-2010, 22:02:46 »

cetatenia ti se da pe numele TAU, nu pe numele barbatului tau.

[/quote

bine.... asta am inteles, dar faptul ca am schimbat numele la casatorie acum 18 ani( atunci asa era) numele meu de prima de casatorie este doar in certificat de nastere.Toate actele le am pe numele dupa casatorie. Nedumerirea mea este....ca...dupa ce obtin cetazenia tre sa schimb numele si in Ro??? Daca nu...nu inteleg cum sa am doua pasapoarte cu nume diverse??? Huh?
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #456 : 09-09-2010, 22:27:12 »

eu nu inteleg ce treaba are Ro cu cetatenia ta italiana, scuza-ma... nu iti inteleg intrebarea. Smiley
actele din Romania n-au nici o treaba cu noua ta cetatenie, ci au treaba cu cetatenia romana.

pe cartea mea de identitate e scris numele MEU de familie apoi e scris "coniugata Rossi". Probabil asa va scrie si pe a ta, cea italiana, deci esti aceeasi persoana.
Memorat

elena75
Newbie

« Răspunde #457 : 09-09-2010, 22:32:41 »

scusama ca ti-am pus rabdarea la incercare, credeam ca pot sa evit sa-mi schimb toate actele....multumesc pentru raspuns  Smiley
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #458 : 10-09-2010, 07:09:37 »

pai nu stiu ce acte trebuie sa SCHIMBI. cele romanesti ramin asa cum sint, ca nu au nici o treaba cu cetateania italiana. Le folosesti DOAR in Romania si ramine totul cum a fost.
cele italiene trebuie sa le faci noi, nu? ca pe alea o sa le folosesti aici.
CI de cetatean italian, unde esti pe numele tau "coniugata X". Unicul document de refacut probabil va fi codul fiscal. Deci care e problema?
Memorat

Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #459 : 10-09-2010, 09:28:00 »

Eu asa am inteles dupa ce am citit pe internet in diverse forumuri si discutii ca raspuns la aceeasi intrebare pusa de alte persoane in aceeasi situatie ca si tine, dar sper sa raspunda si vreo forumista de-a noastra romanca si casatorita cu un cetetean roman ca sa nu existe niciun dubiu...

deci :

cetatenia italiana soseste (adica decretul )pe numele din certoficatul de nastere ( cum zice Mada .. pe numele tau )
dupa care pasii sunt uratorii :
1. cei de la primarie iti vor inregistra acest decret si iti vor face un certificat de nastere italian ( in registrele lor de la primarie ), dupa citeva zile iti vor face o carte de identitate noua, in cazul tau cu noul nume (adica numele tau din certificatul de nastere) sio pe care nu este musai sa scrie coniugata Popescu ...pe cartea mea de identitate nu scrie decit coniugata .. deci depinde de primarie
2. vei schimba codul fiscal pentru ca ti-ai schimbat numele ( daca nu ai fi schimbat numele schimbarea codului fiscal nu era necesara)
3. daca ai carnet de conducere trebuie sa mergi la motorizzazione sau LA ACI , daca ai si masina pe numele tau atunci trebuie sa actualizezi si libretul, certificatul de proprietate ...
4. trebuie sa schimbi tessera sanitaria pe numele cel nou
5. sa anunti la INPS noul nume si noul codice fiscale

deci cam toate actele italiene...

exista insa posibilitatea dupa ce ai primit cetatenia cu numele "de fata" sa faci o cerere la tribunalul de care apartii cu domiciliul si sa ceri schimbarea numeleui asa cum rezulta din documentele romanesti

citeste mai mult aici
http://www.tuttostranieri.it/forum/topic.asp?TOPIC_ID=19728
exista si un model de cerere , scrie si unde trebuie sa te duci Da portare in persona all'UFFICIO RETTIFICHE di Tribunale si documentele pe care trebuie sa le atasezi ...

cred ca nu esti singura romanca maritata cu un roman care a cerut pina acum cetatenia italiana pe acest forum deci am speranta ca cele care sunt in aceeasi situatie cu tine sau care au trecut deja prin aceasta situatie vor intra aici sa spuna daca tot ce am scris eu mai sus doar din informatii de pe internet este sau nu valabil

se poate circula bine mersi cu 2 pasaopoarte fiecare pe cite un nume daca asa e legea tarilor respective .. important e sa nu le incurci  si mai ales sa ai grija cind faci rezervari la bilete ce pasaport arati LoL
Memorat
elena75
Newbie

« Răspunde #460 : 10-09-2010, 12:41:43 »

Multumesc Crista, ai inteles perfect nelamurirea mea  Smiley pentru mine ar fi mai comod sa-mi pastrez numele "sotului" pentru ca am de schimbat numele pe doua atestate scolare (qualifica), permisul de conducere, actele de proprietate de casa, masina...si fara indoiala buletinul si codice fiscale...dar oricum cred ca merita sacrificiu  LoL
Memorat

Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #461 : 10-09-2010, 14:30:16 »

merita .. e mai usor daca  poti face numai schimbarea numelui la tribunal desi pentru restul lumii "italienesti" vei fi sora sotului tau  mor mor
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #462 : 10-09-2010, 15:56:05 »

am de schimbat numele pe doua atestate scolare (qualifica), permisul de conducere, actele de proprietate de casa, masina...si fara indoiala buletinul si codice fiscale...dar oricum cred ca merita sacrificiu  LoL
aaaaaaaa, pai acum pricep, dar tu continuai sa zici buletinul si daca trebuie sa-ti schimbi numele si in ro.
iar eu continuam sa spun ca poti foarte bine fi "2 persoane": in ro cu actele pe care le ai deja, in it cu actele pe care ORICUM trebuie sa ti le faci.
oricum ai sa folosesti numai un rind de acte, nu e ca pleci vreodata cu 2 rinduri de acte dupa tine, doar daca ai probleme administrative in ro..dar de calatorit vei calatori mereu cu cele italiene, ca e mai convenabil.

Memorat

criscam76
Newbie

« Răspunde #463 : 19-09-2010, 11:19:00 »

Sunt nou pe acest forum si sper sa nu fac greseli
Eu am pregatit toate actele pentru obtinerea cetateniei italiene,dar nu am inteles daca trebuie sa trimit originalele certificatului de nastere(tradus si cu apostila pusa in RO) si ale cazierului sau doar fotocopiile! Huh?
Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #464 : 20-09-2010, 07:23:40 »

certificatele in original + traducerile  lor

dar mai inainte fa-ti o copie legalizata a certificatului de nastere romanesc ca sa mai ramii si tu cu ceva caci italienii opresc originalul deci nu o sa ai cu ce sa iti faci / prelungesti pasaport, carte de identitate romaneasca.. adica ramii fara certificat .   
Memorat
Pagini: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 39   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: