Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 39   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Concessione cittadinanza italiana a cittadini stranieri  (Citit de 51424 ori)
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #15 : 10-07-2007, 11:33:43 »

intrebam deoarece am citit o data pe site-ul de la consulatul de la roma despre valabilitatea apostilei.
stiu. drept pentru care ti-am raspuns, ºi ti-am dat si explicatia. apostilele pe actele originale de genul certificat de nastere, diplome de studiu sunt valabile nelimitat.
sper sa mai am emailul cu raspunsul de la ambasada in care mi se spunea clar ca aspostila e valabila 6 luni si ca daca depun actele pt cetatzenie trebuie sa pun din nou apostila pe certificat. sau era doar sa ia ei niste bani
Memorat

Emilia
Sr. Member

« Răspunde #16 : 10-07-2007, 15:36:38 »

pippus, scuza-ma, ori sunt eu mai gre' de cap, ori ai fost insuficient de explicit.
certif de nastere trebuie sa aiba apostila din romania.

se poate traduce legaliza + apostila pe traducere in tzara

sau se traduce la consulat .
la care consulat? la cel romanesc din Italia?
Citat
traducerea , oricare ar fi , trebe legalizata la prefectura aici .
deci ar insemna:
-obtinuta traducere (in tara sau la consulatul roman in Italia),
-legalizare la prefectura in Italia (daca zici ca e obligatoriu),
-iar plimbare a certificatului in Romania la apostilat
Am inteles bine?
Citat
cel mai bine procura prin consulat ptr cineva in tzara ptr toata tarashenia, o procura unica ptr toate opreatiunile ( apostile, traduceri, legalizari ) si rezolvi intr-o saptamana
dar asta cum e posibil, daca zici ca e nevoie si de legalizarea la prefectura in Italia?
Memorat

Emilia
Sr. Member

« Răspunde #17 : 10-07-2007, 15:43:17 »

a, si inca ceva (la mintea cocosului ptr multi dintr voi, dar... eu chiar habar'n-am)
apostila in Romania se obtine unde? 
 Grin
Multam' inca 1 data.
Memorat

Iulia
Sr. Member

« Răspunde #18 : 10-07-2007, 15:47:00 »

la un birou in bucuresti
numai tzinminte decat coada uriasa, ingramadeala si cele 3 ore petrecute acolo
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #19 : 10-07-2007, 17:00:12 »

x Emilia :

> la care consulat? la cel romanesc din Italia?

da, evident.

>deci ar insemna:
>-obtinuta traducere (in tara sau la consulatul roman in Italia),
>-legalizare la prefectura in Italia (daca zici ca e obligatoriu),
>-iar plimbare a certificatului in Romania la apostilat
>Am inteles bine?

nu, in tzara il traduci legalizezi apostilezi, iar dupa, traducerea respectiva o legalizezi la prefectura aici. desi s-ar putea sa nu o mai ceara din moment ce vine cu apostila din romania

>dar asta cum e posibil, daca zici ca e nevoie si de legalizarea la prefectura in Italia?

pai faci docomentele in tzara, ti le trimite inapoi, vezi daca le place apostila din romania pe traducere sau vor si legalizarea aici la prefectura. La prefectura la tine in oras aici mergi singura doar nu vrei sa trimiti pe cineva cu procura LoL)

Apostilele se obtin de la orice tribunal / curte de apel , din orice oras, nu doar din bucuresti.

p.

Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #20 : 10-07-2007, 17:07:29 »

oricum cel putin in cazul certificatului de nastere , eu as proceda asa :  apostila in tzara , tradus aici la consulat + dus aici la prefectura ptr legalizarea traducerii.

in felul asta esti sigura ca nu iti fac figuri sa nu le placa traducerea adusa din ro.

ptr cazierul romanesc faci totul in tzara , tradus legalizat apostilat, eventual prin procura, ca sa nu mergi tu

p.
Memorat

Emilia
Sr. Member

« Răspunde #21 : 11-07-2007, 11:23:37 »

multumesc mult, pippus.
acu' pricepui tot!  Wink

Nu stiu voi, dar eu sunt foarte recunoscatoare ca traiesc in epoca asta!
-voua, si nu numai...  Smiley

La cat mai mare, pipp!
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #22 : 11-07-2007, 11:25:14 »

ptr nimic, le-am aflat si eu de la altii, nu e meritul meu
Memorat

carmen@h
Sr. Member

« Răspunde #23 : 11-07-2007, 12:37:04 »

din cite stiu eu, fiind comunitari, cazierul romanesc nu este necesar( autocertificare) si nu mai este necesara Apostila. Gresesc? Sau si asta depinde de Prefectura?

Memorat
gabriela_bv
Vizitator
« Răspunde #24 : 12-07-2007, 13:00:50 »

azi am fost la prefectura de care apartin (Reggio Emilia) si am aflat urmatoarele:
- certificatul de nastere trebuie sa il traduc si legalizez la ambasada italiana de la Bucuresti (nu accepta altra traducere)
- apostila de pe certificatul de nastere nu are valabilitate
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #25 : 12-07-2007, 13:17:33 »

da, anumite prefecturi pretind asta. insa la milano accepta si traduceri facute in tzara, de-aia e bine de intrebat inainte

- certificatul de nastere trebuie sa il traduc si legalizez la ambasada italiana de la Bucuresti (nu accepta altra traducere)
Memorat

simona_02
Vizitator
« Răspunde #26 : 12-07-2007, 13:20:53 »

ce, is tampitzi???
chestia cu traducerea legalizata la consulatul italian era valabila inainte sa adere romania la conventia de la haga, aia cu supralegalizarea internationala a actelor prin apostila.
NU AU VOIE SA NU ACCEPTE DOCUMENT APOSTILAT CU APOSTILA DE LA HAGA, atata vreme cat si romania, si italia au aderat la conventia respectiva. romania a aderat mai de curand (2001?), dar efectele sunt aceleasi.

apostila se obtine:
- de la prefectura: pentru actele originale emise de institutii romanesti. de obicei, de la prefectura din judetul unde a fost emis actul. dar, de ex, certificatele de nastere/casatorie de tip nou, model international, se pot apostila si in alte orase.
- de la tribunal: pentru actele legalizate de notar.
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #27 : 12-07-2007, 13:22:11 »

da, anumite prefecturi pretind asta. insa la milano accepta si traduceri facute in tzara, de-aia e bine de intrebat inainte
pippus, nu au dreptul sa pretinda asta. atata vreme cat:
-actul original este apostilat
- traducerea este facuta dupa original apostilat
- traducerea este legalizata de notar in ro
- legalizarea notarului ro este supralegalizata cu apostila de tribunal ro
NU AU VOIE SA REFUZE.
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #28 : 12-07-2007, 13:23:46 »

legal nu au dreptul, dar bordeiu si obiceiu e mai puternic. si fiind prefectura, ciocu mic si pasu lung  Wink

...daca asta ar fi unica chestie ptr care "nu au dreptul".......

p.
Memorat

simona_02
Vizitator
« Răspunde #29 : 12-07-2007, 13:26:12 »

pai cum ziceam prin alt topic, daca refuza act apostilat, ceri temeiul legal si te duci jalba-n protzap. Smiley
bordeiul si obiceiul se perpetueaza pentru ca oamenii nu-si stiu drepturile si nu si le cer.
Memorat
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 39   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: