Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

conditii de calatorie pt minorii cetateni romani

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 2 3 [4] 5 6   In jos
Imprimă
Autor Subiect: conditii de calatorie pt minorii cetateni romani  (Citit de 17252 ori)
onesti
Sr. Member

« Răspunde #45 : 19-05-2010, 16:02:55 »

2 intrebari:

1. ca sa pot pleca cu fetita din Romania cu avionul am nevoie de vreo semnatura din partea sotului?sau o procura?

2. in aeroport am nevoie de carte de identitate  pasaport?

multumesc.
Memorat

« Răspunde #46 : 19-05-2010, 16:10:00 »

1. da, fa-l sa faca procura inainte sa plece.
2. in aeroport merge si cu buletinul, dar fiind cu fetita, mai bine pasaportul pe care e inscrisa ea...sau daca are pasaport individual...
Memorat

Klaudia.Ioana
Jr. Member
*

« Răspunde #47 : 01-06-2010, 15:32:54 »

Buna....am gemeni si plec in tara cu ei cu avionul...unul din copii calatoreste cu mine..celalalt cu matusa mea...ea are nevoie de cazier..chiar daca noi4 calatorim impreuna?multumesc
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #48 : 01-06-2010, 16:20:26 »

ce inseamna ca unul cu tine unul cu matusa, dar calatoriti impreuna?! Shocked
Memorat

Klaudia.Ioana
Jr. Member
*

« Răspunde #49 : 01-06-2010, 18:51:06 »

SCUZE..M-AM EXPRIMAT RAU..DECI PE BILET UNUL MERGE CU MINE..SI CELALALT MERGE CU MATUSA PE BILETUL EL...SI ERAM CURIOASA..DACA EA II FACE INSOTISOR DE CALATORIE..DACA ARE NEVOIE DE CAZIER PTR A PUTEA PLECA DIN ITALIA..
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #50 : 01-06-2010, 18:56:55 »

dar sinteti in acelasi avion si probabil pe locuri vecine, nu? dati biletele impreuna etc.
nu vad de ce i-ar cere cazier, daca mama copilului e acolo Wink

mai degraba la intoarcere, pentru iesirea din Romania, ai facut procura de la tata? sau sint cetateni italieni?
Memorat

Klaudia.Ioana
Jr. Member
*

« Răspunde #51 : 01-06-2010, 19:39:01 »

da..asa m-am gandit si eu..ca nu imi trebe ptr ca practic siunt acolo si eu.pe locur vecine..da.cat despre procura inca nu..trebuie sa merg la Bologna sa fac ..si mai trebuie sa fac si foaie de calatorie pentru copii..care au 8 luni jumatate.sunt nascuti in italia..dar au deja certificate de nastere romanesti...apropo..pentru foaia de calatorie trebuie sa ma prezint cu copii?probabil ca o sa imi zica si cei de la consulat..multumesc
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #52 : 01-06-2010, 20:58:27 »

daca matusha NU trece granitza in acelasi moment cu tine, da, are

p.

Buna....am gemeni si plec in tara cu ei cu avionul...unul din copii calatoreste cu mine..celalalt cu matusa mea...ea are nevoie de cazier..chiar daca noi4 calatorim impreuna?multumesc
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #53 : 01-06-2010, 21:12:11 »

de ce bre, matusa e legata de coada avionului si taie panglica mai tirziu?
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #54 : 01-06-2010, 21:13:51 »

apropo..pentru foaia de calatorie trebuie sa ma prezint cu copii?probabil ca o sa imi zica si cei de la consulat..multumesc
OBSERVATIE: PENTRU DEPPUNEREA CERERILOR PENTRU ELIBERAREA TITLURILOR DE CALATORIE ELECTRONICE PENTRU MINORI ESTE ABSOLUT OBLIGATORIE PREZENTA  COPILULUI SI A AMBILOR PARINTI.

Titluri de calatorie pentru copii nãscuþi în strãinãtate

Copiii nãscuþi în strãinãtate, care au cel puþin un pãrinte cetãþean român, sunt cetãþeni români.

Pentru a se deplasa in Romania, misiunile diplomatice ºi oficiile consulare elibereaza, la cererea parintilor, un titlu de calatorie; in acest sens se vor prezenta la sediul ambasadei/consulatului ambii parinti (daca ambii sunt cetateni romani), fara copil, cu urmatoarele documente:

* pasapoartele;
    * certificatul de nastere al copilului, eliberat de autoritatile strãine si in care sunt inscrisi parintii.

Atenþie! nu sunt valabile certificatele de nastere in care nu au fost trecuti parintii.

In cazul in care numai unul dintre parinti este cetatean roman, acesta se poate prezenta singur la ambasada/consulat, prezentand pe langa documentele mentionate mai sus, declaratia autentificata la autoritatile locale a celuilalt parinte privind acordul acestuia pentru eliberarea titlului de calatorie in Romania, apostilata/legalizatã conform practicii locale.
« Ultima modificare: 01-06-2010, 21:18:03 de către Madalina_Reloaded » Memorat

Klaudia.Ioana
Jr. Member
*

« Răspunde #55 : 02-06-2010, 18:29:27 »

de ce bre, matusa e legata de coada avionului si taie panglica mai tirziu?

hihihi...nu nu..nu e legata de coada avionului..tare asta..merci madalina..de lamuriri..
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #56 : 02-06-2010, 21:04:52 »

de nada Wink
Memorat

natalia7
Newbie

« Răspunde #57 : 07-04-2011, 15:07:16 »

Salut la toti! Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie,vreau sa plec singura cu copilul de 1an in Italia  ambii avem dubla cetatenie a Rep.Moldova si a RO,intentionez sa zburam cuavionul din Chisinau .pentru a iesi din Moldova cu copilul nu este nevoie de declaratie de la tatal copilului dar cind ajung in Italia o sa-mi ceara cineva aceasta declaratie?sau este nevoie de declaratie din partea tatalui numai la iesirea din RO?
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #58 : 07-04-2011, 15:51:05 »

declaratia se arata la iesirea din romania nu la intrarea in italia deci raspunsul e nu

Salut la toti! Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie,vreau sa plec singura cu copilul de 1an in Italia  ambii avem dubla cetatenie a Rep.Moldova si a RO,intentionez sa zburam cuavionul din Chisinau .pentru a iesi din Moldova cu copilul nu este nevoie de declaratie de la tatal copilului dar cind ajung in Italia o sa-mi ceara cineva aceasta declaratie?sau este nevoie de declaratie din partea tatalui numai la iesirea din RO?
Memorat
darius05
Sr. Member

« Răspunde #59 : 02-06-2011, 23:26:00 »

Buna seara,am si eu o problema.In luna septembrie expira pasapoartele copiilor mei.In momentul acesta nu putem pleca in tara sa le refacem.Trebuie ajuns neaparat la Roma sau le putem rezolva si prin consulat.Daca cineva imi poate spune cum se poate rezolva mai usor si ce alte documente imi mai trebuiesc.Suntem rezidenti doar din luna decembrie.Nu stiu daca are vreo legatura pasapoartele copiilor cu rezidenta.Ma poate lamuri cineva ?Va multumesc.
Memorat
Pagini: 1 2 3 [4] 5 6   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: