Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 6   In jos
Imprimă
Autor Subiect: conditii de calatorie pt minorii cetateni romani  (Citit de 18676 ori)
vanessa
Jr. Member
*

« Răspunde #15 : 25-11-2008, 12:08:28 »

Iti trebuie consimtamantul celuilat parinte.
Nu-ti mai trebuie daca tu si cu sotul ati divortat.
In cazul acesta,trebuie sa dovedesti hotarirea judecatoreasca prin care ti se afideaza minorul.
nu ecazul...multumesc oricum!
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #16 : 25-11-2008, 12:18:28 »

pipus..estiextraordinar de eficient!! Shocked

de fapt toti cei de aici sint eficienti, nu eu. eu doar am preluat ce au spus altii, daca voiai, gaseai singura tot aici in forum raspunsul la intrebarea ta

ce spune marcuzzo e incomplet, nu ai nevoie de procura doar daca esti divortzata si ai tutela completa a copilului, insa divortul nu presupune si tutela in automat, sint 2 chestii diferite.
nu e cazul tau.

p.

Memorat

eccellentedeluxe
Vizitator
« Răspunde #17 : 25-11-2008, 12:19:41 »

oricum, da o tura pe aici, asa ca sa te lamuresti mai bine.

"Politistii de frontiera permit iesirea din tara a cetatenilor romani minori numai daca sunt insotiti de o persoana fizica majora, in urmatoarele cazuri:

b). minorului care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau minorului care este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti sau minorului care este titular al cartii de identitate si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta
 numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte, din care sa rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei respective in statul sau in statele de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia;

http://www.dreptonline.ro/utile/conditii_calatorie_minori_hotarare.php
Memorat
Mari
Jr. Member
*

« Răspunde #18 : 05-12-2008, 09:56:39 »

Buna tuturor!
Am citit pana acum aceste info, sunt ffff utile...
Eu am in schimb o situatie un pic diferita... Cine stie, poate ati mai auzit de cazuri ca al eu, si ma puteti lamuri...
Pe 10 ian plec in Romania cu fetita, i-am faut pasaport individual...Eu sunt casatorita cu cetatean italian, iar fata are doar cetatene italiana (are 2 ani)... Imi trebuie cumva si procura despre care am citi mai sus? Sotul meu nu poate veni... Eu am pasap. cu domiciliul in Italia..
Memorat
Mari
Jr. Member
*

« Răspunde #19 : 05-12-2008, 10:28:54 »

Mari, nu-ti trebuie. Fetita trebuie sa aiba pasaport italian sau ce act trebuie la voi acolo, dar pe statul roman ilintereseaza procura numai cu privire la copiii romani. Copiii italieni pot calatori pe unde vor si cum vor, conform legii italiene, deci vama/politia de frontiera din Romania nu au treaba cu copilul care e cetatean al altei tari, in cazul tau Italia.
Multumesc pt raspunsul imediat, alx! Si sotul meu imi spune sa stau linistta, ca din moment ce am semnat amandoi in questura pt pasaport, deci oricare dintre noipoate merge cu fata, mie imi este teama... Sa nu cumva sa ma intoarca la frontiera, ca n-am ceva scris din partea tatalui... Stii cuma si vreun articol de lege referitor la aceasta?
Memorat
Mari
Jr. Member
*

« Răspunde #20 : 05-12-2008, 11:53:06 »

Multumesc, Alx!
M-am mai linistit un pic... O sa ma linistesc de tot cand o sa fiu in Romania, acasa la parinti  Wink
Memorat
Mari
Jr. Member
*

« Răspunde #21 : 05-12-2008, 20:52:58 »

Alx, iti inteleg exasperarea... Teama mea e motivata de faptul ca tot ce am facut eu pana acum a fost fffff greu... N-am avut niciodata norocul sa-mi mearga lucrurile usor... Intotdeauna am avut cate o piedica... Acum sunt "prevenuta", prefer sa stiu legile, sa am si documente care probabil nu-mi trebuie, dar sa nu ii vad ca stramba din nas.  Sad
Multumesc mult pentru rabdare si pentru raspunsurile clare!  Smiley
Memorat
Trefla
Newbie

« Răspunde #22 : 04-04-2009, 20:56:01 »

Buna Seara.

Va rugam sa ne ajutati cu niste sfaturi, eu si sotia mea locuim in Italia de 1 an de zile si dorim sa ne aducem copilul minor ( fara pasaport ) pe durata vacantei insotit de sora sotiei.
De ce acte avem nevoie si cum trebuie sa procedam.

Multumim.
Memorat
Aleksa
Veteran

« Răspunde #23 : 04-04-2009, 21:39:55 »

Buna seara,

Cati ani are minorul? Daca are peste 14 ani poate calatori cu cartea de identitate.
Un minor poate calatori alaturi de un insotitor cu acordul parintilor care trebuie sa faca o declaratie autentificata la consulat.
Declaraþia pãrintilor din care rezultã acordul cu privire la efectuarea cãlãtoriei respective, în statul sau statele de destinaþie, precum ºi cu privire la perioada acesteia, trebuie redactatã în douã exemplare ºi însoþitã de o fotocopie .
In plus insotitorul trebuie sa prezinte la frontiera si cazierul sau judiciar.

« Ultima modificare: 04-04-2009, 21:59:49 de către Aleksa » Memorat
Aleksa
Veteran

« Răspunde #24 : 04-04-2009, 21:52:56 »

a spus Crista cam tot

conditii de calatorie :
http://www.politiadefrontiera.ro/conditii_calatorie_2007/conditii_minori.php#

De la 1 ianuarie 2007, cetãþenii români cãlãtoresc în þãri aparþinând Uniunii Europene sau alte state, în baza unui document de cãlãtorie valabil - carte de identitate sau paºaport.

Minorii cetãþeni români se deplaseazã în afara graniþelor þãrii în aceleaºi condiþii ca ºi persoanele adulte, în baza unui document de cãlãtorie valabil.

continutul si forma declaratiei :
http://www.politiadefrontiera.ro/conditii_calatorie_2007/declaratie_minori.php

model declaratie insotitor :
http://www.politiadefrontiera.ro/conditii_calatorie_2007/declaratie_insotitor_minor.pdf

ANUNT pt. persoanele care insotesc copii minori   

Declaratia privind acordul parintilor pentru iesirea din tara a minorului/ilor  insotit de o alta persoana fizica majora:
Persoana care insoteste copilul/ii   minor/i trebuie sa aibe 
 OBLIGATORIU CAZIERUL JUDICIAR
valabil altfel calatoria se intrerupe la iesirea din Romania.

Astfel, copiii în vârstã de pânã la 14 ani pot sã iasã din þarã doar cu paºaport (înscriºi în paºaportul pãrinþilor sau având unul personal), în timp ce minorii peste 14 ani pot cãlãtori ºi în baza cãrþii de identitate.

Totodatã, Legea nr. 248/2005 prevede cã minorii români pot cãlãtori în strãinãtate numai însoþiþi, de o persoanã fizicã majorã, cu acordul pãrinþilor ori al reprezentanþilor legali.

« Ultima modificare: 04-04-2009, 21:58:21 de către Aleksa » Memorat
maria_gavriliu
Jr. Member
*

« Răspunde #25 : 07-05-2009, 14:37:39 »

Buna, am nevoie de anumite sfaturi . Am o problema mai particulara . Sora mea vrea sa plece din Italia in Romania impreuna cu copilul ei de 2 ani . Problema consta ca copilul are dubla citadinanta romana si peruana . Copilul poarta numele tatalui si are passaport romanesc si peruan . In acest caz Italia la vama cere acel certificat din partea tatalui peruan chiar daca este cetatean  roman  ? Va multumesc
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #26 : 07-05-2009, 15:18:56 »

( intrebi de 10 ori acelasi lucru desi ai primit deja raspuns )

raspunsul e da, cat timp calatoreste cu pasaport romanesc trebe sa respecte legile romane, adica sa arate procura de calatorie daca merge numai cu un parinte

p.
Memorat

giorginaus
Jr. Member
*

« Răspunde #27 : 30-07-2009, 17:23:56 »

buna la toti!
eu trebuie sa merg cu copilul meu de 4 luni in Romania si as vrea sa stiu daca este de ajuns carta bianca sau ce alte documente imi trebuiesc? tatal copiului, care este italian nu ne poate insoti. eu am dubla cetatenie: italiana si romana iar pt copil voiam sa fac transcrierea certificatului de nastere in Romania acum cand merg acasa.
multumesc
Memorat
Monalisa_ph
Jr. Member
*

« Răspunde #28 : 30-07-2009, 22:10:42 »

buna, georgianus, daca fata ta nu are pasaport italian atunci MAARE GRIJA ptr ca este posibil sa nu poti iesi cu ea din Romania ptr ca nu are pasaport romanesc, care se face atunci cand iese certificatul de nastere transcris
(dureaza minim 6 luni).asa ca maare atentie, sa aiba un pasaport italienesc ceva, cu care aa poata sa iasa din Romania.De intrat intrii usor, de iesit pot sa nu te lase.
Memorat
giorginaus
Jr. Member
*

« Răspunde #29 : 31-07-2009, 13:05:59 »

niciodata nu inteleg cum e cu documentele astea, tot timpul se shimba cate ceva. ar fi ciudat sa nu ma lase sa ies din Romania daca eu am carte de identitate unde scrie ca sunt cetatean italian iar sotul meu este italian. stii cumva cat dureaza sa-i fac copului pasaport italian?
Memorat
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 6   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: