Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: espatrio minori - vreo normativa noua 29 mai?  (Citit de 493 ori)
misulica
Sr. Member

« : 02-06-2011, 14:53:18 »

fetele mele tre sa plece in excursie cu scoala in elvetia. maestrele tre sa faca lasciapassare colectiv pt toata clasa, imi cer certif. de nastere , cica nu e bun, ca tre sa fie dupa 6 iunie 2010, ok, sun la chestura sa intreb daca e bun pasaportul, raspuns da. dar maestrele au restituit oricum documentele ca cica copilul x si-a schimbat pieptanatura si nu mai e bun documentul. cica e noua lege din 29 mai. adica daca fata mea nu mai are breton, sau daca eu ma fac blonda, tre sa refac documentul?  cred ca am fost cam neclara... altfeel spus: trebuie sau nu trebuie sa refac documentele?
Memorat

Daca am avea mai multa incredere unii intr-altii, poate am avea mai mult de pierdut, dar poate si mai mult de castigat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #1 : 02-06-2011, 21:11:45 »

nu cumva cauta vreun motiv ca sa nu le ia?!
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #2 : 02-06-2011, 21:33:50 »

stiu ca la copii trebuie schimbat de fiecare data cand se inregistreaza o schimbare semnificativa de infatisare. Cred ca legea e vaga si spune doar atat, ramane la interpretarea fiecaruia .
Ideea e ca daca nu mai seamana cu cea din poza risti efectiv sa te complici (plus ca elvetienii sint mai catolici ca papa.... )

p.
Memorat

misulica
Sr. Member

« Răspunde #3 : 03-06-2011, 13:29:52 »

dar exista ceva nou din 29 mai? ca eu n-am gasit nimic... si asta inseamna ca tre sa schimb si pasaportul, valabil pt 5 ani, doar pt ca si-a lasat bretonul sa creasca? fizionomia e aceeasi. pt moment le-am dat fetelor pasapoartele sa le duca la scoala, si de azi-dimineata nu m-au sunat maestrele. plus ca pe unde or sa treaca ei nu au cerut niciodata documentele, fiind excursie scolastica, nici macar soferului... cu maestrele deja sunt in show-uri...
Memorat

Daca am avea mai multa incredere unii intr-altii, poate am avea mai mult de pierdut, dar poate si mai mult de castigat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #4 : 03-06-2011, 14:16:51 »

nu am gasit nici eu nimic, in afara de introducerea pasaportului electronic din 20 mai 2010.
eu repet, cred ca situatia Valeriei le face sa caute motiv, poate nu vor complicatii. cere-le sa-ti arate legea, du-te la chestura, intereseaza-te bine, cu pasaportul in mina, zi-le ce-ti zic maestrele..si fa scandal, daca n-au dreptate. mergi la preside.
Memorat

misulica
Sr. Member

« Răspunde #5 : 03-06-2011, 14:36:32 »

sper sa mearga cu pasaportul, peste o ora ies fetele de la scoala si le sun sa vad cum a mers. n-am nici timp sa ma invart, mai ales ca e nevoie si de semnatura lui dobi (care lucreaza, ca de obicei), si maestrele au anuntat si cu intarzieree... sper sa fie bine, important e sa plece fetele in excursie... se duc sa vada nu stiu ce saline in elvetia, dar anul trecut tocmai au vazut slanic ph, care e a doua ca marimee in europa... Grin
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #6 : 03-06-2011, 14:39:41 »

eu de cite ori m-am dus in elvetia, punctul de frontiera era PUSTIU.
Memorat

misulica
Sr. Member

« Răspunde #7 : 03-06-2011, 14:42:41 »

idem, dar maestrele tre sa fie in regula. doar ca eu cred ca sunt suuuuuuuuuuuuuper-rigide...
Memorat

misulica
Sr. Member

« Răspunde #8 : 03-06-2011, 16:43:48 »

cred ca e in regula, am vorbit cu fetele. dupa ceuna din maestre a comentat ca e cu breton-fara breton, la sfatul alteia a acceptat pasaportul. asta imi spusese la inceput ca nu merge pasaportul, ci doar certif de nastere. E O VACA! (si nu e prima data cand e o vaca...) Angry
Memorat

Abraxas
Tengy
Sr. Member

« Răspunde #9 : 03-06-2011, 19:07:57 »

e nebuna maestra aia! sper ca pana la urma sa se rezolve totul bine si sa se simta bine in excursie!
Memorat

misulica
Sr. Member

« Răspunde #10 : 03-06-2011, 23:25:25 »

trebuie sa o-le mai suport inca un an, abia astept sa treaca... macar acum vine vacanta
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #11 : 08-06-2011, 14:09:59 »

E' stato ritrovato Nicola T., il 14enne sparito sei giorni fa da Locate Varesino, in provincia di Como. Il ragazzino era a Zurigo, in buone condizioni di salute. La famiglia è già stata avvisata del ritrovamento. Nicola era stato avvistato dopo la sua scomparsa in un bosco ma si era dileguato facendo perdere le sue tracce. Il ragazzo era riuscito a passare il confine svizzero in treno.
Il ragazzino era stato visto alla stazione di Locate Varesino da una inserviente nella mattinata di giovedì scorso e lo si vede anche immortalato in un fotogramma del sistema di videosorveglianza della stazione relativo al giorno della scomparsa.

Si presume, dunque, che sia salito su un convoglio verso Varese e da qui abbia poi proseguito il viaggio verso l'estero riuscendo a passare il confine.

Quando la polizia lo ha fermato, ha fornito false generalità. Insospettiti, gli agenti lo hanno trattenuto chiedendo ulteriori informazioni al Centro di cooperazione di Chiasso, per l'identificazione.

Nel tardo pomeriggio di ieri i genitori avevano rinnovato l'appello al figlio affinché si mettesse in contatto con loro.

si invatatoarele tale se aia pe ele pentru un breton pe poza de pasaport...
Memorat

misulica
Sr. Member

« Răspunde #12 : 08-06-2011, 22:31:44 »

mor mor mor
si care , la inceputul mesajului, credeam ca ai gresit topicul mor
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #13 : 08-06-2011, 22:34:47 »

Grin
Memorat

Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: